Bloomberg: Ερχεται «ράλι» στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Στην πολιτική μεταρρύθμιση «ποντάρουν» οι traders

Bloomberg: Ερχεται «ράλι» στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Στην πολιτική μεταρρύθμιση «ποντάρουν» οι traders

Ο κύκλος της Ελλάδας μόλις ξεκινά, μετά από δέκα χρόνια ύφεσης, επισημαίνουν οι μεγάλοι «παίκτες»

xrimatistirio-athinas-dyo
Το ράλι των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών μάλλον δεν έχει καν αρχίσει, με τον δείκτη να έχει αυξηθεί φέτος 26%, ξεπερνώντας 93 άλλους δείκτες τους οποίους παρακολουθεί το Bloomberg.

Οι traders ασπάζονται την ισχυρότερη οικονομική μεγέθυνση από το 2007 και στοιχηματίζουν στην πολιτική μεταρρύθμιση.

Σημαντικοί παίκτες της αγοράς όπως η Jefferies LLC, η Bienville Capital Management και η Piraeus Securities SA αισιοδοξούν για τις προοπτικές των ελληνικών μετοχών, εκτιμώντας ότι θα αντληθούν ακόμη περισσότερα κέρδη.

Οι επενδυτές τοποθετούν αφειδώς χρήματα με ταχύτερο ρυθμό εδώ και 15 μήνες, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη, όπου οι εταιρείες επενδύσεων χάνουν διαρκώς χρήματα αφού το «σορτάρισμα» των ευρωπαϊκών επενδύσεων έχει γίνει το προσφιλέστερο άθλημα στον κόσμο.

«Θεωρούμε πως το ράλι των ελληνικών μετοχών δεν έχει καν αρχίσει. Ενώ ο υπόλοιπος κόσμος έζησε μια δεκαετία ανάπτυξης, ο κύκλος της Ελλάδας μόλις ξεκινά, μετά από δέκα χρόνια ύφεσης. Παρά τη ραγδαία βελτίωση του κλίματος, η αποτίμηση των ελληνικών μετοχών είναι από τις χαμηλότερες παγκόσμια», δήλωσε ο Γκιουλέν Θομπτσον της Bienville Capital Management LLC.

Το ράλι των ελληνικών ομολόγων, που ξεπερνούν σε αποδόσεις τα ομόλογα της ευρωζώνης, ενισχύει τις μετοχές των τραπεζών και των ακινήτων. Η κυβέρνηση σχεδιάζει να αποπληρώσει πρόωρα τμήμα των δανείων του ΔΝΤ και εξετάζει σχέδια για την εκκαθάριση των ισολογισμών των τραπεζών από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Μετά την αναβάθμιση από τον οίκο Moody’s, δεν αποκλείεται αναβάθμιση και από τον S&P Global Ratings, εξέλιξη που θα έφερνε νέα κέρδη στο Χρηματιστήριο, όπως δήλωσε η Ανικα Γκούπτα της WisdomTree του Λονδίνου.

Κλείσιμο
«Μετά τις περυσινές απώλειες, οι ελληνικές μετοχές αναζωογονήθηκαν καθώς βελτιώνεται το κλίμα για την Ευρώπη», αναφέρει η Jefferies σε σημείωμα προς τους επενδυτές.





Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης