Με άνοδο στην τελευταία συνεδρίαση έκλεισε η εβδομάδα για το πετρέλαιο

brent

Στα 69,09 δολάρια τιο βαρέλι το WTI, στα 79,70 δολάρια το βαρέλι το Brent

Κέρδη σημείωσε σήμερα Παρασκευή το πετρέλαιο, μετά τη σημαντική διόρωση των προηγούμενων συνεδριάσεων, κυρίως λόγω της σημαντικής ανόδου στα αποθέματα μαύρου χρυσού των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, το Brent ενισχύθηκε 0,5% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 79,70 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό σημείωσε άνοδο της τάξεως του +0,64% στα 69,09 δολ. ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής Διεύθυνσης Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 6,5 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, με την άνοδο να απιδεικνύεται τριπλάσια σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

«Η εβδομαδιαία έκθεση για την κατάσταση του πετρελαίου της ΕΙΑ προκάλεσε σοκ, στελνοντας την αγορά πετρελαίου χαμηλότερα», σχολιάσει στο Reuters ο Stephen Innes της Oanda.

Ωστόσο, οι επερχόμενες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν εξακολουθούν να προβληματίζουν την ενεργειακή αγορά, διατηρώντας την τιμή του πετρελαίου σε υψηλά επίπεδα.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, οι κυρώσεις θα μπορούσα να μειώσουν τις εξαγωγές της Τεχεράνης κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ενώ παράλληλα επικρατεί προβληματισμός αναφορικά με το αν η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία μπορούν να καλύψουν το κενό που θα δημιουργηθεί στην αγορά».

Πηγή: www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης