Χρηματιστήριο: Συνεχίστηκε η πτωτική πορεία - Οι εβδομαδιαίες απώλειες στο 4,8%

Stock

Ο γενικός δείκτης έκλεισε σήμερα Παρασκευή στις 782,80 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,43%

Σε κλείσιμο τιμών κατά το δοκούν προχώρησαν οι επενδυτές στην Αθήνα , για δεύτερη ημέρα, καθώς ακριβώς με το κλείσιμο πολλές μετοχές εμφάνισαν μεγαλύτερη πτώση ( λ.χ Eurobank ) ενω ορισμένες έκαναν αντίστροφη κίνηση περιορίζοντας τις ζημιές ( Αlpha Bank ).

Τελικώς, με αυτές τις κινήσεις -πωλήσεις και αγορές στο τέλος – ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 782,80 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,43%. Σε εβδομαδιαίο επίπεδο οι απώλειες διαμορφώθηκαν σε 4,8%.

Η αγορά ξεκίνησε ανοδικά και κάποια στιγμή σημείωνε κέρδη έως 1,2% , αλλά αργότερα τα κέρδη άρχισαν να υποχωρούν. Η αγορά επέδειξε μια ισορροπία καθώς δεν υπήρχαν εστίες έντασης ( Folli – ΔΕΗ) ωστόσο η κακή εικόνα στα ομόλογα με την απόδοση στο 4,5% μεταφέρεται και στις ελληνικές μετοχές.

Η μετοχή της Alpha bank περιόρισε τις ζημιές στο κλείσιμο με πτώση 2,15% στα 2 ευρώ. H μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε στα 0,2824 ευρώ με πτώση 0,56%. Με πτώση 1,09% η μετοχή της Eurobank στα 0,905 ευρώ. Με πτώση 1,79% η Τράπεζα Πειραιώς στα 2,75 ευρω. Με οριακή άνοδο ο ΟΠΑΠ στα 9,265 ευρώ. Με πτώση 1,85% ο ΟΤΕ στα 10,60 ευρώ.

Με κέρδη 2,84% η μετοχή της Βιοχάλκο στα 3,445 ευρώ. Με κέρδη 8,03% η Folli – Follie στα 7,40 ευρώ. Κέρδη 1,69% για τον Μυτιληναίο στα 9,60 ευρώ. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 67, 8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 9,4 εκατ. ευρώ ήταν σε πακέτα προσυμφωνημένων συναλλαγών σε Τιτάνα, ΟΤΕ, Ελλάκτωρ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Lira

Αξιωματούχοι της τουρκικής οικονομίας δήλωσαν στο Reuters ότι το οικονομικό επιτελείο συνεδρίασε στην αρχή αυτής της εβδομάδας για να συζητήσει πιθανά μέτρα, μεταξύ των οποίων και πιθανά βήματα από την κεντρική τράπεζα. Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Μεχμέτ Σιμσέκ και ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας Μουράτ Τσετίνκαγια συμμετείχαν στη συνεδρίαση

h5_XL

Το γ' τρίμηνο του 2018 θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει το Grand Hyatt στη λεωφόρο Συγγρού στη θέση του πρώην Athens Ledra, μετά από την ευρεία ανακαίνιση που πραγματοποίησαν οι νέοι ιδιοκτήτες του, το δίδυμο της αμερικανικής Hines και της Henderson Park.

greece

Το ΔΝΤ θα ήθελε να συζητηθεί το θέμα του χρέους από το επόμενο Eurogroup της Πέμπτης, γιατί έχει ανάγκη ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, προκειμένου να αποφασίσει για το εάν θα συμμετάσχει ή όχι στο πρόγραμμα βοήθειας, αναφέρεται στο δημοσίευμα