Η Fitch επιβεβαιώνει το "Β-" στην Τράπεζα Κύπρου

Η Fitch επιβεβαιώνει το "Β-" στην Τράπεζα Κύπρου

Παράλληλα επιβεβαιώνει την αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας "Β" και για την Ελληνική Τράπεζα, διατηρώντας τις προοπτικές σταθερές και για τις δύο τράπεζες

trapeza-kyprou
Ο οίκος αξιολόγησης Fitch προχώρησε την Πέμπτη σε επιβεβαίωση των αξιολογήσεων της πιστοληπτικής ικανότητας (μη καλυμμένα ομόλογα) της Τράπεζας Κύπρου και της Ελληνικής Τράπεζας.

Ειδικότερα η Fitch Ratings επιβεβαίωσε το "Β-" και "Β" για τα δύο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αντίστοιχα ενώ διατήρησε τις προοπτικές σταθερές (outlook) και για τις δύο τράπεζες.

Τα ομόλογα που συνδέονται με τον «Tier 2» αναβαθμίστηκαν σε «CCC» -από «CC»- για την Τράπεζα Κύπρου.

Επισημαίνεται ότι ο αμερικανικός οίκος είχε αναβαθμίσει πριν από δύο ημέρες τα καλυμμένα ομόλογα της Τράπεζας Κύπρου, σε «ΒΒΒ», από «ΒΒΒ-», επικαλούμενος την υψηλότερη κάλυψη.

Η Τράπεζα Κύπρου κατέγραψε ζημιές ύψους 477,6 εκατ. ευρώ το 2017, έναντι κερδών 85,6 εκατ. ευρώ προ φόρων κέρδη το 2016. Ο τζίρος υποχώρησε στα 1,17 δισ. ευρώ, από 1,23 δισ. ευρώ το 2016. Το ποσοστό των NPLs προς τον συνολικό όγκο των δανείων, ανέρχεται σε 47%.
Η κάλυψη με προβλέψεις ανέρχεται στο 48% και αυξάνεται στο 51%, κατά την υιοθέτηση του IFRS 9.
Κλείσιμο
Σε ό,τι αφορά στην Ελληνική Τράπεζα, κατέγραψε ζημιές ύψους 45,7 εκατ. ευρώ το 2017, έναντι απωλειών 63,5 εκατ. ευρώ το 2016, λόγω και της εφαρμογής του σχεδίου εθελούσιας εξόδου με κόστος 41,3 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων στο σύνολο των μεικτών χορηγήσεων μειώθηκε σε 53,3% έναντι 58,2% το 2016, ενώ ο δείκτης κάλυψης για τα NPLs έφθασε το 59,6% έναντι 54,9% τέλος του 2016.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης