Ψυχραιμία συνιστά o Χάμοντ μετά το «flash crash» της στερλίνας

Ψυχραιμία συνιστά o Χάμοντ μετά το «flash crash» της στερλίνας

«Διανύουμε μια περίοδο αστάθειας αλλά τα θεμέλιά μας είναι ισχυρά», δήλωσε ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ

Ψυχραιμία συνιστά o Χάμοντ μετά το «flash crash» της στερλίνας
«Η αναραταχή στις χρηματαγορές είναι αναμενόμενη αλλά τα θεμέλια της χώρας μας είναι ισχυρά», δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ, στον απόηχο του «flash crash» της στερλίνας, που υποχώρησε σήμερα το πρωί στιγμιαία έως και 6,1%.

«Οι αγορές ανεβαίνουν και κατεβαίνουν, καθώς αντιδρούν σε "θορύβους". Διανύουμε μία περίοδο αστάθειας και πρέπει να περιμένουμε ακόμα μεγαλύτερες διακυμάνσεις στις αγορές από τη σημερινή. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Το σημαντικό είναι να βλέπουμε πέρα από αυτές τις βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις της αγοράς και τις συναισθηματικές ερμηνείες. Μπαίνουμε σε περίοδο αναταράξεων με ισχυρά θεμέλια»,
Κλείσιμο
τόνισε χαρακτηριστικά ο Χάμοντ.

Η κατάρρευση, σύμφωνα με τους traders, οφείλεται κυρίως σε ηλεκτρονικές εντολές πωλήσεων, οι οποίες είναι πιθανό να δόθηκαν κατά λάθος. Το εύρος και η ταχύτητα της πτώσης ενισχύει τις ενδείξεις ότι οι περίοδοι ακραίας μεταβλητότητας γίνονται όλο και πιο σύνηθες φαινόμενο στην παγκόσμια αγορά συναλλάγματος, καθώς ο όγκος των συναλλαγών μειώνεται και αυξάνονται οι αλγοριθμικές συναλλαγές.

Η στερλίνα υποχώρησε στα 1,1789 δολάρια, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από το 1985, ενώ ανέκαμψε άμεσα, αλλάζοντας χέρια στα 1,2437 δολάρια, αλλά παρέμεινε χαμηλότερα των 1,2600 δολαρίων, όπου διαμορφωνόταν πριν από το αρχικό πρωινό selloff. Τουλάχιστον μια ηλεκτρονική πλατφόρμα συναλλαγών, κατέγραψε μια εντολή στα 1,1378 δολάρια, όπως τόνισαν στο Bloomberg traders που γνωρίζουν τις συναλλαγές.

Η πτώση ήταν η μεγαλύτερη από όταν ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στις 23 Ιουνίου, και οδήγησε την στερλίνα στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 1985.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης