Σε χαμηλό 31 ετών η στερλίνα εν μέσω ανησυχιών για «σκληρό» Brexit

Σε χαμηλό 31 ετών η στερλίνα εν μέσω ανησυχιών για «σκληρό» Brexit

Το βρετανικό νόμισμα υποχώρησε κατά 0,5% στο Λονδίνο, υποχωρώντας στο 1,2778 έναντι του δολαρίου

Σε χαμηλό 31 ετών η στερλίνα εν μέσω ανησυχιών για «σκληρό» Brexit
Σε χαμηλό 31 ετών κινείται η στερλίνα έναντι του δολαρίου μετά την ανακοίνωση του χρονοδιαγράμματος για το Brexit  εν μέσω φόβων για ένα «σκληρό Brexit» από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ενιαία της αγορά που θα μπορούσαν να πλήξουν την οικονομία.

Το βρετανικό νόμισμα υποχώρησε κατά 0,5%  στο 1,2778 έναντι του δολαρίου στο Λονδίνο
Κλείσιμο
, αγγίζοντας νέο χαμηλό από τον Ιούνιο του 1985, ενώ έχει καταγράψει πτώση 15% από τις 23 Ιουνίου όταν το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος κατέληξε υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας δήλωσε ότι η διαδικασία διετούς διαπραγμάτευσης για το Brexit με την ενεργοποίηση του άρθρου 50 θα ξεκινήσει στα τέλη Μαρτίου, βάζοντας το Ηνωμένο Βασίλειο στο παιχνίδι μιας σκληρής διαπραγμάτευσης.




Έναντι του ευρώ, η στερλίνα έχει υποχωρήσει σε νέο χαμηλό τριών ετών, στις 87,51.

Μετά το δημοψήφισμα για το Brexit, η οικονομική δραστηριότητα αποδείχθηκε περισσότερο ανθεκτική σε σχέση με πολλές προβλέψεις, αν και πολλοί φορείς χάραξης της πολιτικής ανησυχούν για τις προοπτικές των μελλοντικών επενδύσεων.

Η λίρα αύξησε σήμερα τις απώλειές της, υποχωρώντας πάνω από 0,5% στα 1,2737 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδό της από τα μέσα του 1985. Έναντι του ενιαίου νομίσματος, υποχώρησε σε χαμηλό τριετίας στις 87,65 πένες ανά ευρώ.

Η βουτιά της στερλίνας, ωστόσο, έδωσε ώθηση στις βρετανικές μετοχές. Με το φθηνότερο νόμισμα να υπόσχεται ενίσχυση των κερδών και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, ο βρετανικός δείκτης FTSE-100 ξεπέρασε τις 7.000 μονάδες για πρώτη φορά από τα μέσα του 2015.



Ο δείκτης των blue-chips έχει ενισχυθεί περισσότερο από 11% από τα επίπεδα στα οποία βρισκόταν πριν το Brexit και κινείται πολύ κοντά στο ιστορικά υψηλό επίπεδο των 7.122,74 μονάδων.

Ακόμα πιο ενθαρρυντική ένδειξη για τους επενδυτές ήταν η άνοδος του δείκτης FTSE 250, των βρετανικών επιχειρήσεων μεσαίας κεφαλαιοποίησης με έκθεση στην εγχώρια αγορά, που ανήλθε σήμερα σε ιστορικά υψηλό επίπεδο, έχοντας ενισχυθεί κατά 6,5% μετά το δημοψήφισμα.



Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης