Πρόταση για μικρότερη μείωση του αφορολόγητου έκανε η κυβέρνηση στην Τρόικα

Πρόταση για μικρότερη μείωση του αφορολόγητου έκανε η κυβέρνηση στην Τρόικα

Το οικονομικό επιτελείο προσβλέπει σε κλείσιμο του φορολογικού εντός της ημέρας - Οι επικεφαλής των ελεγκτών θα ξανασυναντηθούν με Τσακαλώτο στις 18:30, ενώ μία ώρα αργότερα, είναι προγραμματισμένη η συνάντηση με Κατρούγκαλο

Πρόταση για μικρότερη μείωση του αφορολόγητου έκανε η κυβέρνηση στην Τρόικα
Με στόχο να κλείσουν σήμερα το φορολογικό ορίστηκε και νέα συνάντηση απόψε με την Τρόικα, στις 18.30 το απόγευμα.

Η ελληνική πλευρά παρουσίασε νέα πρόταση για αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος και η Τρόικα συμφώνησε, αντί για τη συνάντηση για την Παιδεία, που ήταν προγραμματισμένη στις 18.30, να εξετάσουν αυτό το θέμα, προκειμένου να κλείσει.

Στη διάρκεια της μεσημεριανής συνάντησης, η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε πρόταση με μικρότερη μείωση του αφορολογήτου και αλλαγές στους ενδιάμεσους συντελεστές, σε σύγκριση με την πρόταση των δανειστών.

Εν τω μεταξύ, το σχέδιο για την επιβολή φόρου τραπεζικών συναλλαγών 1 τοις χιλίοις επανέφερε και πάλι στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές η κυβέρνηση, προκειμένου να αποφύγει άλλα επώδυνα νέα μέτρα, ώστε να καλύψει τις «τρύπες» στο δημοσιονομικό και στο ασφαλιστικό, τα οποία μπαίνουν σήμερα επιτακτικά στο τραπέζι των επαφών που έχουν οι κ.κ. Τσακαλώτος και Κατρούγκαλος με τους επικεφαλής του Κουαρτέτου.

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Να εισπράξει ένα μεγαλοπρεπές «όχι» από την Τρόικα και κυρίως από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Κλείσιμο

Είναι η τρίτη φορά που το οικονομικό επιτελείο προσέρχεται με αυτή την πρόταση στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και είναι η τρίτη φορά που την απορρίπτουν οι εκπρόσωποι των δανειστών, στη λογική ότι η επιβολή ενός τέτοιου μέτρου θα ήταν ό,τι χειρότερο για το τραπεζικό σύστημα.

Την στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση προωθεί μέτρα για να καταστεί υποχρεωτική από φέτος η χρήση των τραπεζικών πληρωμών, θα αποτελούσε και «χτύπημα κάτω από τη μέση» για τους πολίτες, που θα αναγκάζονταν σε ένα έμμεσο χαράτσι για όλες σχεδόν τις συναλλαγές τους με τις τράπεζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι έχει πέσει ακόμα και πρόταση αύξησης των φορολογικών επιβαρύνσεων για τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης