Moody’s: Εν αναμονή της ετυμηγορίας για την αναβάθμιση από τον «σκληρό» των μεγάλων οίκων

Moody’s: Εν αναμονή της ετυμηγορίας για την αναβάθμιση από τον «σκληρό» των μεγάλων οίκων

Το πιθανότερο σενάριο είναι μια αναβάθμιση από το Ba3 στο Ba2, δεδομένου ότι ο Moody's τοποθετεί την Ελλάδα τρία «σκαλιά» κάτω της επενδυτικής βαθμίδας

moodys_12
Τον πρώτο «χρησμό» για το αξιόχρεο της οικονομίας, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία που αποτελούν «βόμβα» για τα δημοσιονομικά, αναμένει το βράδυ της Παρασκευής η Ελλάδα, καθώς ο Moody’s πρόκειται να ανακοινώσει την ετυμηγορία της.

Το report του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης επέρχεται ακριβώς μία εβδομάδα μετά την αναβάθμιση του καναδικού DBRS, ο οποίος επανέφερε την Ελλάδα στην επενδυτική βαθμίδα για πρώτη φορά από το 2010.

Ο Moody’s, από την πλευρά του, τοποθετεί το ελληνικό αξιόχρεο τρία «σκαλιά» κάτω της επενδυτικής βαθμίδας (Ba3), ενώ είναι ο μοναδικός από τους τέσσερις μεγάλους -εγκεκριμένους από την ΕΚΤ- οίκους αξιολόγησης, ο οποίος τηρεί τόσο αυστηρή και φειδωλή στάση.

Ωστόσο, από τον Μάρτιο έχει παράσχει θετικές προοπτικές στην αξιολόγηση της Ελλάδας, ενώ αμέσως μετά τις εκλογές, έσπευσε να χαρακτηρίσει την επανεκλογή της Ν.Δ. ως πιστωτικά θετικό γεγονός (credit positive), σημειώνοντας ότι μ’ αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η συνέχεια στην οικονομική πολιτική.

Σύμφωνα με την πλειοψηφία των αναλυτών, το πιθανότερο σενάριο είναι μια αναβάθμιση από το «Ba3» στο «Ba2». Μένει ωστόσο, να δούμε κατά πόσο η τελική ετυμηγορία θα επηρεαστεί τόσο από τις φυσικές καταστροφές, όσο κι από το κόστος των αποζημιώσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

«Κλειδώνει» το πλαίσιο της ομιλίας Μητσοτάκη στη ΔΕΘ - Χωρίς τους μισούς υπουργούς και πανηγυρικό κλίμα

Φωτογραφία: Η λάσπη από τη Θεσσαλία έφτασε μέχρι τις ακτές της Χαλκιδικής

Βίντεο: Γενέθλια γιόρταζε ο 23χρονος που έγινε τσακωτός να κάνει σεξ σε τουαλέτα αεροπλάνου - Τον αποθέωσαν οι επιβάτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης