Fitch: Αναβάθμιση για τις ελληνικές τράπεζες - Τι αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης

Fitch: Αναβάθμιση για τις ελληνικές τράπεζες - Τι αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης

Μετά την αναθεώρηση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας ο οίκος ανακοίνωσε την αναβάθμιση σε «ΒΒ-» για το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο EΤΕ και Eurobank - Στο «Β+» η Alpha Bank - Σταθερό το outlook - Fitch: Γιατί αναβάθμισε σε Β+ την Alpha Bank 

fitch_ratings_main_again
Σε αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης των ΕΤΕ, Eurobank και Eurobank Ergasias Services and Holdings, καθώς και της Alpha Bank και Alpha Services and Holdings, προχώρησε ο οίκος Fitch.

Η αναθεώρηση του αξιόχρεου των ελληνικών τραπεζών ακολουθεί την αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας που ανακοίνωσε ο οίκος αξιολόγησης στις 28 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της, η Fitch αναβάθμισε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο (IDR) της Εθνικής Τράπεζας σε «ΒΒ-» από «Β+» και την αξιολόγηση βιωσιμότητας (VR) σε «ΒΒ-» από «Β+». To οutlook για το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο είναι σταθερό.

Όπως επισημαίνει ο οίκος αξιολόγησης, η αναβάθμιση αντικατοπτρίζει τις διαρθρωτικές βελτιώσεις στην κερδοφορία ως αποτέλεσμα της μείωσης των κινδύνων και της αναδιάρθρωσης που έχει υλοποιήσει η τράπεζα, με στήριξη από την άνοδο των επιτοκίων και τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Ακόμη, η Fitch αναβάθμισε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Eurobank σε «ΒΒ-» από «Β+» και την αξιολόγηση βιωσιμότητας σε «ΒΒ-» από «Β+». Το outlook για το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο είναι σταθερό.

Όπως υπογραμμίζει η Fitch, η αναβάθμιση αντανακλά τις διαρθρωτικές βελτιώσεις στην κερδοφορία της Eurobank ως αποτέλεσμα της μείωσης του ρίσκου και της αναδιάρθωσης που υλοποίησε η τράπεζα, με στήριξη από την άνοδο των επιτοκίων και τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.Σε «Β+» από «Β» αναβαθμίστηκε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο και την αξιολόγηση βιωσιμότητας της Alpha Bank. To οutlook για το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο είναι σταθερό.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, η αναβάθμιση αντικατοπτρίζει την ισχυρότερη κεφαλαιοποίηση της Alpha Bank ως αποτέλεσμα της βελτιωμένης κερδοφορίας, της αναμενόμενης συσσώρευσης κεφαλαίου και της μειωμένης κεφαλαιακής επιβάρυνσης.


Πηγή: newmoney.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Ανδραβίδα: Οι πρώτες φωτογραφίες από το F-4 που συνετρίβη

Σαμ Σμιθ: Στο στόχαστρο των social media το νέο βίντεο κλιπ του - «Υπερσεξουαλικό, προκλητικό και ακατάλληλο»

Φορολοταρία Δεκεμβρίου - Αποτελέσματα: Δείτε αν κερδίσατε στην τελευταία κλήρωση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης