To International Propeller Club, Port of Piraeus γιορτάζει τα 85 χρόνια από την ίδρυσή του

To International Propeller Club, Port of Piraeus γιορτάζει τα 85 χρόνια από την ίδρυσή του

Πλοιοκτήτες, τραπεζίτες, δικηγόροι, οικονομολόγοι, ασφαλιστές, καπεταναίοι, επιστήμονες, επιχειρηματίες μεσίτες και λιμενικοί οργανισμοί, καθηγητές, στρατιωτικοί και πολλοί άλλοι μαζί είναι μέλη αυτού του… άτυπου ναυτιλιακού cluster

tsamopouls2
Τα 85 χρόνια παρουσίας στα ελληνικά αλλά και διεθνή ναυτιλιακά δρώμενα συμπλήρωσε ένας από τους παλαιότερους ναυτιλιακούς θεσμούς με παγκόσμια απήχηση και ήδη βαδίζει στην ένατη δεκαετία. Το Ρropeller Club του λιμανιού του Πειραιά του αρχαιότερου κοινωνικού σωματείου της Ναυτιλίας στην Ελλάδα.

Μία ιδέα που ο σπόρος της έπεσε στο γόνιμο έδαφος των ναυτιλιακών συγκεντρώσεων στη Νέα Υόρκη το 1922 για να μεταφερθεί και να ανθίσει στον Πειραιά 11 χρόνια αργότερα, το 1935.

Πλοιοκτήτες, τραπεζίτες, δικηγόροι, οικονομολόγοι, ασφαλιστές, καπεταναίοι, επιστήμονες, επιχειρηματίες μεσίτες και λιμενικοί οργανισμοί, καθηγητές, στρατιωτικοί και πολλοί άλλοι μαζί είναι μέλη αυτού του… άτυπου ναυτιλιακού cluster το οποίο έχει και σημαντική κοινωνική προσφορά.

“Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, παραμένουμε ένας σύγχρονος τόπος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων όχι μόνο μεταξύ των μελών μας, αλλά και μεταξύ των σημαντικότερων φορέων και θεσμών γύρω από τη ναυτιλία, το εμπόριο, την οικονομία και την ασφάλεια στη θάλασσα. Γινόμαστε ένα σημαντικό σημείο αναφοράς για τις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις, ενώ η φιλανθρωπική μας δράση παραμένει πάντοτε πλούσια και πάντοτε ουσιαστική. 85 χρόνια τώρα το Propeller Club Πειραιά στηρίζει τους ανθρώπους της ναυτιλίας που αποτελούν μια παγκόσμια υπερδύναμη και βασική κινητήριο δύναμη της χώρας μας. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχουμε τη δέσμευση να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον” λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Propeller Club Πειραιά Κωστής Φραγκούλης:
“Ένα καλύτερο μέλλον για τη ναυτιλία. Ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα. Ένα καλύτερο μέλλον για το περιβάλλον. Ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας και κυρίως για τα παιδιά μας”.

Με αφορμή τον εορτασμό της επετείου των 85 χρόνων, το Διοικητικό Συμβούλιο του club συναντήθηκε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020 στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας. Η συνεδρίαση αυτή είχε τιμητικό χαρακτήρα και ήταν η πρώτη που πραγματοποιήθηκε με φυσική παρουσία όλων Κυβερνητών, μετά από 9 μήνες αποκλειστικά online συναντήσεων, σύμφωνα με τους περιορισμούς που ισχύουν λόγω της πανδημίας.

Μέσα σε ένα πολύ ευχάριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση κατά την οποία ο πρόεδρος του Δ.Σ Κωστής Φραγκούλης τόνισε τη σπουδαιότητα της επετείου καθώς και την αναγκαιότητα της ύπαρξης ισχυρών θεσμών και δεσμών που θα μας βοηθήσουν να ανταποκριθούμε στην γεμάτη προκλήσεις εποχή που διανύουμε.

Μετά τη συνεδρίαση ακολούθησε δείπνο και κοπή της γενέθλιας τούρτας, όπου και εκεί τηρήθηκαν όλα τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας. Τέλος, την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, μια μεγάλη ομάδα μελών μας με επικεφαλής τον πρόεδρο και μέλη του Διοιηκητικού Συμβουλίου, καθάρισε την Ακτή Βοτσαλάκια στον Πειραιά.

Κλείσιμο
Η συμβολική αυτή πρωτοβουλία αποτελεί μια ακόμη έμπρακτη απόδειξη της ευαισθησίας του Propeller Club Πειραιά σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον, αλλά και της αναγκαιότητας για την ανάληψη ατομικής ευθύνης που διέπει τις αξίες του club μας. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Παγκόσμιος Εθελοντικός Καθαρισμός Ακτών κάθε φθινόπωρο αποτελεί πρωτοβουλία του μη-κυβερνητικού οργανισμού Ocean Conservancy που για την Ελλάδα συντονίζει η HELMEPA. Χάρη στην ενεργή στήριξη όλων σας, το Propeller Club Πειραιά συνεχίζει την ιστορική του πορεία με δύναμη, πνεύμα αισοδοξίας και πρωτοβουλίες για ένα καλύτερο μέλλον.

Ειδήσεις σήμερα:

Βρετανός σκότωσε με 11 μαχαιριές την Ισπανίδα σύζυγό του αφού έκαναν σεξ στην πολυτελή βίλα τους

Ο πόλεμος της τρίχας για Πάνο Καλλίτση και Έλενα Χριστοπούλου: Από τον γάμο, στο διαζύγιο και τα εξώδικα

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για τον γυναικολόγο στην Ρόδο: «Βογκούσε σαν να έκανε σεξ»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης