Φεστιβάλ Βενετίας: Πρεμιέρα για το «Ενήλικοι στο δωμάτιο» - Πώς παρουσιάζονται Τσίπρας, Βαρουφάκης

Φεστιβάλ Βενετίας: Πρεμιέρα για το «Ενήλικοι στο δωμάτιο» - Πώς παρουσιάζονται Τσίπρας, Βαρουφάκης

Η αριστερά ενσωματώθηκε, δηλώνει ο Κώστας Γαβράς - Ο Γιάνης Βαρουφάκης παρουσιάζεται ως μία αντιφατική φυσιογνωμία, αλαζόνας και πατριώτης - Ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζει με ένα άβουλο και άχρωμο πρόσωπο σαν ένας επαρχιώτης

000_1JW6RD
Στο φεστιβάλ Βενετίας προβλήθηκε σήμερα η ταινία του Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στο δωμάτιο» από το ομότιτλο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη.

Η ταινία πρόκειται για εικονογράφηση του βιβλίου. Ο Γιάνης Βαρουφάκης παρουσιάζεται ως μία αντιφατική φυσιογνωμία και αλαζόνας και πατριώτης. Προφανώς ο Κώστας Γαβράς δεν ήθελε να ταυτιστεί εντελώς μαζί του.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζει με ένα άβουλο και άχρωμο πρόσωπο σαν ένας επαρχιώτης.

Όλη η ταινία διαδραματίζεται σε γραφεία με πρωταγωνιστές Έλληνες και ξένους ηθοποιούς να υποδύονται όλους εκείνους που είχαν πάρει μέρος στις ατελέσφορες και παραλίγο καταστροφικές διαπραγματεύσεις του εξαμήνου του Ιανουαρίου του 2018.

Όπως τόνισε ο Κώστας Γαβράς σε συνέντευξή του μετά την προβολή της ταινίας, η ιδέα ήταν της γυναίκας του Μισέλ Ρε, η οποία διάβασε το βιβλίο στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και αμέσως τηλεφώνησε στο σύζυγό της και του έιπε «αυτή είναι η επόμενη ταινία σου».
Κλείσιμο
gvr1


Ο Χρήστος Λούλης υποδύεται τον Γιάνη Βαρουφάκη, ολίγον «γλυκός» σε σχέση με την προσωπικότητα του πρώην υπουργού Οικονομικών, ενώ στην ταινία συμμετάσχουν πολλοί Έλληνες και ξένοι ηθοποιοί που υποδύονται τους πρωταγωνιστές της περιόδου εκείνης, όπως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Μάριο Ντράγκι και η Κριστίν Λαγκάρντ.

gvr2
gvr3


Ποια αριστερά;

Το κεντρικό σημείο της συνέντευξης του Γαβρά ήταν το ερώτημα ποια αριστερά, υπονοώντας ότι η αριστερά δεν υπάρχει καθώς είτε συμβιβάστηκε - ενσωματώθηκε είτε εγκαταλήφθηκε.

Η ταινία θα προβληθεί στην Ελλάδα στις 3 Οκτωβρίου, ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης βρίσκεται στη Βενετία.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:


adults
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης