Φεστιβάλ Βενετίας: Πρεμιέρα για το «Ενήλικοι στο δωμάτιο» - Πώς παρουσιάζονται Τσίπρας, Βαρουφάκης
Η αριστερά ενσωματώθηκε, δηλώνει ο Κώστας Γαβράς - Ο Γιάνης Βαρουφάκης παρουσιάζεται ως μία αντιφατική φυσιογνωμία, αλαζόνας και πατριώτης - Ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζει με ένα άβουλο και άχρωμο πρόσωπο σαν ένας επαρχιώτης
Στο φεστιβάλ Βενετίας προβλήθηκε σήμερα η ταινία του Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στο δωμάτιο» από το ομότιτλο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη.
Η ταινία πρόκειται για εικονογράφηση του βιβλίου. Ο Γιάνης Βαρουφάκης παρουσιάζεται ως μία αντιφατική φυσιογνωμία και αλαζόνας και πατριώτης. Προφανώς ο Κώστας Γαβράς δεν ήθελε να ταυτιστεί εντελώς μαζί του.
Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζει με ένα άβουλο και άχρωμο πρόσωπο σαν ένας επαρχιώτης.
Όλη η ταινία διαδραματίζεται σε γραφεία με πρωταγωνιστές Έλληνες και ξένους ηθοποιούς να υποδύονται όλους εκείνους που είχαν πάρει μέρος στις ατελέσφορες και παραλίγο καταστροφικές διαπραγματεύσεις του εξαμήνου του Ιανουαρίου του 2018.
Όπως τόνισε ο Κώστας Γαβράς σε συνέντευξή του μετά την προβολή της ταινίας, η ιδέα ήταν της γυναίκας του Μισέλ Ρε, η οποία διάβασε το βιβλίο στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και αμέσως τηλεφώνησε στο σύζυγό της και του έιπε «αυτή είναι η επόμενη ταινία σου».
Ο Χρήστος Λούλης υποδύεται τον Γιάνη Βαρουφάκη, ολίγον «γλυκός» σε σχέση με την προσωπικότητα του πρώην υπουργού Οικονομικών, ενώ στην ταινία συμμετάσχουν πολλοί Έλληνες και ξένοι ηθοποιοί που υποδύονται τους πρωταγωνιστές της περιόδου εκείνης, όπως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Μάριο Ντράγκι και η Κριστίν Λαγκάρντ.
Κλείσιμο
Ποια αριστερά;
Το κεντρικό σημείο της συνέντευξης του Γαβρά ήταν το ερώτημα ποια αριστερά, υπονοώντας ότι η αριστερά δεν υπάρχει καθώς είτε συμβιβάστηκε - ενσωματώθηκε είτε εγκαταλήφθηκε.
Η ταινία θα προβληθεί στην Ελλάδα στις 3 Οκτωβρίου, ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης βρίσκεται στη Βενετία.
Στο IST College, η καλλιέργεια των ταλέντων, η ενθάρρυνση της ανεξάρτητης σκέψης και η δημιουργικότητα δίνουν στους φοιτητές και τις φοιτήτριες τα εφόδια για την μελλοντική επαγγελματική τους πορεία στον σύγχρονο κόσμο.
Από τους ασπροπίνακες, στα μαθητικά lockers και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αιθουσών διδασκαλίας: Tο πρόσωπο της εκπαίδευσης αλλάζει και μία ελληνική εταιρεία πρωτοπορεί.
Στην εποχή των συνδυαστικών προγραμμάτων, οι καταναλωτές δεν αναζητούν απλώς χαμηλότερες χρεώσεις, αλλά ολοκληρωμένες προτάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα και τους κάνουν να νιώθουν ότι βρίσκονται στο επίκεντρο της εξυπηρέτησης.