Μένουμε σπίτι: Διάσημα μουσεία, θέατρο και συναυλίες στο σαλόνι μας

Μένουμε σπίτι: Διάσημα μουσεία, θέατρο και συναυλίες στο σαλόνι μας

Από το Μουσείο της Ακρόπολης μέχρι το Λούβρο κι από τις σκηνές του Θεάτρου Τέχνης και του Εθνικού μέχρι τις μεγαλύτερες ελληνικές και ξένες συναυλίες με ένα κλικ

Museums_on_line
Πώς μπορούν να περάσουν ευχάριστα οι ώρες μέσα στο σπίτι στην πρωτόγνωρη, για όλους μας, εποχή του κορωνοϊού; Με ποιους τρόπους θα βοηθήσουμε τα παιδιά μας αλλά και τα ενήλικα μέλη της οικογένειά μας να ξεχάσουν, για λίγη ώρα, την δύσκολη, ομολογουμένως, πραγματικότητα μιας επιβεβλημένης για τη δημόσια υγεία πολυήμερης αποχής από  κάθε εξωτερική δραστηριότητα; Είναι δυνατόν να «γευτούμε» τις πολλές και διαφορετικές γεύσεις της τέχνης από τον καναπέ του καθιστικού μας; «Ναι» είναι η απάντηση σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα καθώς η τεχνολογία διαθέτει πλέον πολλούς τρόπους να φέρει, όταν χρειάζεται, στο σπίτι μας, τις μεγαλύτερες εικαστικές εκθέσεις του κόσμου, θεατρικές παραστάσεις, για μικρούς και μεγάλους, με αγαπημένους πρωταγωνιστές, ιστορικές στιγμές της διεθνούς μουσικής σκηνής μέχρι και live συναυλίες…!

Είναι προφανές ότι η διαδραστικότητα μεταξύ καλλιτεχνικού προϊόντος και κοινού είναι σαφώς μεγαλύτερη και πιο ουσιαστική όταν υπάρχει άμεση «συνομιλία». Παρόλα αυτά, η δυνατότητα να μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση σε μια ποικιλία καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων εξ αποστάσεως είναι εξαιρετικά χρήσιμη. Ιδιαίτερα σε περιόδους εκτάκτων αναγκών, όπως αυτή που βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες, αποδεικνύεται έως και λυτρωτική. Οι προτάσεις είναι πολλές κι ενδιαφέρουσες. Εσείς δεν έχετε παρά να επιλέξετε αυτή που σάς ταιριάζει.

Museum_live
Χιλιάδες έργα τέχνης, on live περιηγήσεις σε μουσεία και δραστηριότητες για παιδιά είναι διαθέσημα στις ιστοσελίδες των μεγάλων μουσείων
Μια on line βόλτα στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου
Πώς θα σάς φαινόταν αν είχατε την δυνατότητα να ταξιδέψετε, μέσα σε λίγα λεπτά, από το Λούβρο του Παρισιού μέχρι το εντυπωσιακό Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης και μάλιστα χωρίς κανέναν απολύτως κίνδυνο να εκτεθείτε στον κίνδυνο του κορωνοϊού; Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα αυτή την ιδέα δεν έχετε παρά να πληκτρολογήσετε στον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή ή στο λάπτοτ σας την διεύθυνση www.googleart project.com και θα ανοίξουν οι πόρτες του...εικαστικού παραδείσου. Γιατί θα έχετε την ευκαιρία να πάρετε, έστω και εξ αποστάσεως, μια πολύ καλή γεύση από δεκάδες διάσημα μουσεία του κόσμου, να θαυμάσετε τα αριστουργήματα που φιλοξενούν και «βουτήξετε» στα γοητευτικά νερά της ζωγραφικής, την γλυπτικής και των υπόλοιπων εικαστικών τεχνών που καλύπτουν μια τεράστια χρονική γκάμα.

Δεκαεπτά συνολικά κορυφαία, παγκοσμίως, μουσεία, μεταξύ των οποίων το Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης, η Εθνική Πινακοθήκη και h γκαλερί Tate του Λονδίνου, το Μητροπολιτικό Μουσείο και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Νέας Υόρκης, το Μουσείο Βαν Γκονγκ της Ολλανδίας, το Μουσείο Reina Sofia της Ισπανίας προσφέρουν, μέσω της google, μια εντυπωσιακή διαδικτυακή περιήγηση στους χώρους τους και σε κάποια από τα σημαντικότερα εκθέματά τους. Περισσότερα από 1000 έργα τέχνης, από την «Νυχτερινή Περιπολία» του Ρέμπραντ μέχρι τους ρομαντικούς πίνακες του Τέρνερ και την Αφροδίτη του Μποτιστέλι, τα αριστουργήματα της τέχνης παρουσιάζονται σε πολύ υψηλή ανάλυση δίνοντας την αίσθηση στον επισκέπτη πως βρίσκεται εκεί, ακριβώς μπροστά του.
Κλείσιμο
Μουσειο_Ακροπολης_παιχνιδι
Τα παιδιά μπορούν να διασκεδάσουν με τα παιχνίδια που θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Μουσείου της Ακρόπολης

Διαδικτυακές επισκέψεις στους χώρους τους προσφέρουν, τα περισσότερα και μεγαλύτερα μουσεία της υφηλίου μέσα από τις δικές του ιστοσελίδες οι οποίες είναι εμπλουτισμένες με ενδιαφέρονται κείμενα, πλούσιο φωτογραφικό υλικό, virtual περιηγήσεις, ψηφιακές εφαρμογές. Ανάμεσά τους, βεβαίως είναι τόσο το Μουσείο της Ακρόπολης  όσο και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.

Εικαστικές δραστηριότητες για παιδιά
Εκτός από τις ιστοσελίδες του Μουσείου της Ακρόπολης και του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου ενδιαφέρουσες on line δραστηριότητες για παιδιά, μπορείτε να βρείτε και στους ιστότοπους πολλών μουσείων και διεθνών οργανισμών του εξωτερικού. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν το Nasa 's Kids Club, o ιστότοπος της NASA για παιδιά, του Βρετανικού Μουσείου, οι ειδικές ενότητες «Through Children's Eyes»  της ιστοσελίδας του Μουσείου του Λούβρου και "Games and Colouring" του Μουσείου Βαν Γκονγκ κ.α.
Θεατρο_Τ_εχνης
Από την επόμενη εβδομάδα οι τρέχουσες παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης θα μεταδίδονται μέσω διαδικτύου έναντι μικρού αντιτίμου
Θέατρο στο σαλόνι σας
Η τεχνολογία έχει τρόπους να μεταφέρει την αγαπημένη σας θεατρική παράσταση στο σαλόνι του σπιτιού σας άλλοτε εντελώς δωρεάν κι άλλοτε πάλι έναντι ενός μικρού αντιτίμου. Το μόνο σίγουρο είναι πως μια καλή παράσταση αποτελεί ιδανική διέξοδο σε καιρούς αυτοπεριορισμού. Σε αυτόν τον τομέα πρωτοπορεί, στα εγχώρια τουλάχιστον καλλιτεχνικά δρώμενα, το Θέατρο Τέχνης το οποίο, από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, θα προσφέρει τη δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσουν όλες τις τρέχουσες παραστάσεις της μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του.

Εξάλλου, πολλές και ενδιαφέρουσες είναι οι προτάσεις που προσφέρει και το πλούσιο αρχείο του Εθνικού Θεάτρου. Το υλικό του αρχείου περιλαμβάνει παραστάσεις που φιλοξενήθηκαν σε όλες τις σκηνές του θεάτρου κατά την περίοδο 1994 έως 2005.
Φιλαρμονικη_Βςρολινου
Εκατοντάδες συναυλίες της Φιλαρμονικής του Βερολίνου προσφέρονται δωρεάν στο κοινό, μέσω διαδικτύου, με αφορμή την αναστολή της λειτουργίας της λόγω κορωνοϊού


 Συναυλίες κατ' οίκον
Όσοι αγαπάτε την ορχηστρική μουσική θα βρείτε, σίγουρα, πολύ ενδιαφέρουσα την ιδέα της διοίκησης της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου να παραχωρήσι δωρεάν πρόσβαση, μέσω διαδικτύου, σε 600 ζωντανά ηχογραφημένες συναυλίες που έχει δώσει την τελευταία δεκαετία. Όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την σημαντική αυτή καλλιτεχνική πρωτοβουλία, η οποία μεταφέρει ένα σημαντικό κοινωνικό μήνυμα, θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της ορχήστρας. περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να 

Εξάλλου, το You Tube, περιέχει επίσης αρκετές συναυλίες, Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν σε διάφορα σημεία του κόσμου. Από Χαρούλα Αλεξίου, Γιώργο Νταλάρα και Γιάννη Πάριο μέχρι U2, Madonna και Lady Gaga.
Ο ερωτικος Θεοδωρακης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης