Πλήρης ημερών «έφυγε» από τη ζωή η Άννα Χρυσάφη

Πλήρης ημερών «έφυγε» από τη ζωή η Άννα Χρυσάφη

Έσβησε στα 92 της χρόνια η βασίλισσα του πάλκου - Ακούστε τη να τραγουδάει «Γυναίκα με δύο άντρες»

Πλήρης ημερών «έφυγε» από τη ζωή  η Άννα Χρυσάφη
Η Άννα Χρυσάφη, η πρώτη ελληνίδα τραγουδίστρια που σηκώθηκε από την καρέκλα για να τραγουδίσει όρθια, δεν βρίσκεται πια ανάμεσα μας. Πέθανε σε ηλικία 92 ετών και οι δικοί της άνθρωποι της είπαν το τελευταίο αντίο, χτες στα Καλύβια Αττικής.

Η βασίλισσα του πάλκου, όπως επιτυχημένα την είχαν χαρακτηρίσει, άφησε την δική της ιστορία στο λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι. Στη μακρόχρονη καριέρα της, συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού, ανάμεσα τους ο Γιώργος Ζαμμπέτας, ο Γιώργος Μητσάκης, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μάρκος Βαμβακάρης, ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Απόστολος Καλδάρας, η Σωτηρία Μπέλλου και ο Μανώλης Χιώτης.

Η Χρυσαφή είχε ακόμα μία πρωτιά! Ήταν η πρώτη τραγουδίστρια που εμφανίστηκε σε ελληνική ταινία και συγκεκριμένα για τον «Πύργο των Ιπποτών» του 1952 όπου τραγούδησε το «Μια γυναίκα, δύο άντρες, κομπολόι δίχως χάντρες» του Μητσάκη.

Κλείσιμο
Η φήμη της μάλιστα, είχε φτάσει μέχρι τις Κάννες, αφού η αξέχαστη τραγουδίστρια ήταν στον πλευρό του Γιώργου Ζαμπέτα στο γλέντι που είχαν στήσει μαζί με τον Μάνο Χατζιδάκι και τη Μελίνα Μερκούρη το 1960 στο Φεστιβάλ Καννών για την ταινία «Ποτέ την Κυριακή».

Η αξέχαστη τραγουδίστρια, χάρισε τη φωνή της σε 400 τραγούδια, ανάμεσα τους, μεγάλες επιτυχίες όπως «Μες στης Πόλης το χαμάμ» «Πάρε το δαχτυλίδι μου», «Όπου Γιώργος και μάλαμα» και «Πάλιωσε το σακάκι μου» και το θρυλικό «Λίγα ψίχουλα αγάπης σου γυρεύω» του Σταύρου Τζουανάκου.





(Στη φωτογραφία είναι μαζί με τον Γιώργο Ζαμπέτα και τον Γιώργο Μητσάκη)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης