«Η Αγέλαστη πολιτεία και οι Καλικάντζαροι» των Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα
Στο Θέατρο Αυλαία στην Θεσσαλονίκη, την Δευτέρα 5 και την Τρίτη 6 Ιανουαρίου
Μία φορά κι έναν καιρό... ήταν μια πολιτεία όμορφη, μα πάντα λυπημένη... Οι Ρουμπαγιάτ έχουν το αντίδοτο για να μη γίνουν και οι δικές μας πολιτείες... αγέλαστες! Μετά τις πετυχημένες παραστάσεις τους τα τρία τελευταία χρόνια και νοσταλγώντας πάλι τα παιδικά τους Χριστούγεννα, οι Ρουμπαγιάτ θυμούνται και παρουσιάζουν το πολυαγαπημένο παραμύθι των Χάρη &Πάνου Κατσιμίχα "Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι Καλικάντζαροι" μια μουσικοθεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, γελαστούς και μουτρωμένους, λογικούς και παράλογους.
Παρέα με τους καλικάντζαρους και τον Ζαχαρία Σπανό στην αφήγηση, "μαγεύουνε τα ζωντανά κι οι γάιδαροι λαλούνε", πριονίζουν το δέντρο που στηρίζει τον απάνω κόσμο και συνεχίζουν το γλέντι σε μια Πολιτεία που δε θα είναι ποτέ ξανά ίδια.
Το αγαπημένο παραμύθι θα ταξιδέψει φέτος τις γιορτές σε όλη την Ελλάδα!!
Λίγα λόγια για τους Συντελεστές:
Ρουμπαγιάτ:
Οι Ρουμπαγιάτ είναι ένα μουσικό σχήμα από τη Θεσσαλονίκη. Δημιουργήθηκε το 2013 και από τότε έχει ενεργή παρουσία τόσο εντός, όσο και εκτός πόλης, μετρώντας πολλές ζωντανές εμφανίσεις ανά την Ελλάδα. Βασισμένοι στην πολυφωνία, οι Ρουμπαγιάτ επιχειρούν μια σύγχρονη ερμηνευτική προσέγγιση σε τραγούδια του έντεχνου και του παραδοσιακού χώρου από πληθώρα περιοχών.
Ζαχαρίας Σπανός:
Ο Ζαχαρίας Σπανός φέρνει εκτός από τη σκηνική του παρουσία, την εμπειρία θεατρικών και κινηματογραφικών παραγωγών και κυρίως την επαγγελματική του ενασχόληση με την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία παιδιών για περισσότερα από 20 χρόνια.
Υπάρχουν στιγμές που η πόλη, παρά τον θόρυβο, την κίνηση και το ασταμάτητο τρέξιμο, μοιάζει να επιβραδύνει για λίγο σαν να σου λέει «έλα, πάρε μια ανάσα». Αυτή την αίσθηση προσφέρει και η νέα πρωτοβουλία της Uber, μια μικρή επιστροφή χρόνου μέσα στο χάος της πόλης.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.