Ζεστό, ατμοσφαιρικό, με αργεντίνικη κουζίνα, το «La Pasional» συνοψίζει μέσα σε ένα χώρο όλη την παράδοση, αλλά και την κουλτούρα της χώρας.
Μαριελίνα Μελά, Φωτογραφίες Ελένη Κουρή
Ζεστό, ατμοσφαιρικό, με αργεντίνικη κουζίνα, το «La Pasional» συνοψίζει μέσα σε ένα χώρο όλη την παράδοση, αλλά και την κουλτούρα της χώρας.
Διακοσμημένο με πολυτέλεια, στην κεντρική σάλα δεσπόζουν οι μεγαλοπρεπείς καθρέφτες, ενώ σε όλο το χώρο κυριαρχεί το μπορντό. Κοντά στην είσοδο θα βρει κανείς φωτογραφίες περιοδικά, βιβλία μαγειρικής, σκεύη επιγραφές, και τόσα ακόμα μικροαντικείμενα που κάνουν την Αργεντινή να φαίνεται πολύ πιο κοντά από ό,τι πραγματικά είναι.
Όλο αυτό, όμως, αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την επιμονή και υπομονή του ιδιοκτήτη, κ. Γιώργου Βεβελογιάννη. Ο ίδιος, γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αργεντινή από Έλληνες γονείς, αποφάσισε πριν από τέσσερα χρόνια να βάλει τη δική του πινελιά στην περιοχή της Φιλοθέης και να φτιάξει ένα άκρως παραδοσιακό ρεστοράν.
Το εστιατόριο αντικατοπτρίζει το πνεύμα του ιδιοκτήτη, μιας και έχει καταφέρει να συνδυάσει το οικείο φιλικό πνεύμα με την πολυτέλεια. «Η ιδέα είναι ότι εσείς απολαμβάνετε ένα χώρο όπου η τελειότητα, το καλό φαγητό και οι ευχάριστες στιγμές δεν είναι υπερτιμημένες» εξηγεί ο ίδιος.
Κλείσιμο
Το μενού είναι ένας φόρος τιμής στην κουζίνα της Αργεντινής. Το βασικό συστατικό του La Pasional, που είναι το κρέας, έρχεται κατευθείαν από την Αργεντινή και, όπως εξηγεί ο κ Βεβελογιάννης, η διαφορά μεταξύ του ελληνικού και αργεντίνικου κρέατος είναι αισθητή: «Το κρέας μας, που είναι κατά βάση μοσχάρι, εκτρέφεται σε φάρμες στην Αργεντινή, και είναι το μοναδικό κρέας που μπαίνει στο μαγαζί μου για τα παραδοσιακά πιάτα. Η καλύτερη κουζίνα έχει φρέσκα υλικά, όχι μαριναρισμένα. Το κρέας το σιγοψήνουμε για να κρατήσει τις πρωτεΐνες του. Αυτό που λέω πάντα είναι ότι όποιος ξέρει να τρώει, ξέρει και να περιμένει».
Όσο για την κάβα, και αυτή περιέχει μια μεγάλη ποικιλία από αργεντίνικα κρασιά, που αναδεικνύουν όσο πρέπει τη γεύση του κρέατος. Σε αυτό το εστιατόριο ένα είναι το σίγουρο: μπορεί κανείς να φάει καλά, χωρίς όμως να πληρώσει πολλά.
Η οικονομική κρίση δεν έχει αφήσει αδιάφορο τον κ Βεβελογιάννη -ούτως ή άλλως είναι κάτι που το έχει ήδη ζήσει στην Αργεντινή.
«Τα ακριβά εστιατόρια έχουν άδεια τραπέζια και νομίζω ότι οι ιδιοκτήτες πρέπει να σκεφτούν και να συνειδητοποιήσουν ότι η κρίση έχει φέρει και το τέλος του ακριβού» καταλήγει ο ίδιος.
Σε μια καθημερινότητα που γίνεται όλο και πιο απαιτητική για τις επιχειρήσεις, εκεί όπου η πρώτη εντύπωση γίνεται πλέον online και οι επιλογές κρίνονται με ένα scroll, κάποια brands καταφέρνουν να επαναπροσδιορίσουν τον ρόλο τους με τρόπο ουσιαστικό και επωφελή. Ο Χρυσός Οδηγός είναι ένα από αυτά!
Σε έναν κόσμο που κινείται όλο και πιο γρήγορα, αξίζει να επιστρέφουμε σε όσα έχουν πραγματική σημασία. Να επιστρέφουμε σε όσα είναι αυθεντικά. Να επιστρέφουμε εκεί όπου ξεκινούν όλα - στις ρίζες μας.