Το «πάθος» της Αργεντινής... στη Φιλοθέη

Το «πάθος» της Αργεντινής... στη Φιλοθέη

Ζεστό, ατμοσφαιρικό, με αργεντίνικη κουζίνα, το «La Pasional» συνοψίζει μέσα σε ένα χώρο όλη την παράδοση, αλλά και την κουλτούρα της χώρας.

Το «πάθος» της Αργεντινής... στη Φιλοθέη
Ζεστό, ατμοσφαιρικό, με αργεντίνικη κουζίνα, το «La Pasional» συνοψίζει μέσα σε ένα χώρο όλη την παράδοση, αλλά και την κουλτούρα της χώρας.

Διακοσμημένο με πολυτέλεια, στην κεντρική σάλα δεσπόζουν οι μεγαλοπρεπείς καθρέφτες, ενώ σε όλο το χώρο κυριαρχεί το μπορντό. Κοντά στην είσοδο θα βρει κανείς φωτογραφίες περιοδικά, βιβλία μαγειρικής, σκεύη επιγραφές, και τόσα ακόμα μικροαντικείμενα που κάνουν την Αργεντινή να φαίνεται πολύ πιο κοντά από ό,τι πραγματικά είναι.  

Όλο αυτό, όμως, αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την επιμονή και υπομονή του ιδιοκτήτη, κ. Γιώργου Βεβελογιάννη. Ο ίδιος, γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αργεντινή από Έλληνες γονείς, αποφάσισε πριν από τέσσερα χρόνια να βάλει τη δική του πινελιά στην περιοχή της Φιλοθέης και να φτιάξει ένα άκρως παραδοσιακό ρεστοράν.

Το εστιατόριο αντικατοπτρίζει το πνεύμα του ιδιοκτήτη, μιας και έχει καταφέρει να συνδυάσει το οικείο φιλικό πνεύμα με την πολυτέλεια. «Η  ιδέα είναι ότι εσείς απολαμβάνετε ένα χώρο όπου η τελειότητα, το καλό φαγητό και οι ευχάριστες στιγμές δεν είναι υπερτιμημένες» εξηγεί ο ίδιος.

Το μενού είναι ένας φόρος τιμής στην κουζίνα της Αργεντινής. Το βασικό συστατικό του La Pasional, που είναι το κρέας, έρχεται κατευθείαν από την Αργεντινή και, όπως εξηγεί ο κ Βεβελογιάννης, η διαφορά μεταξύ του ελληνικού και αργεντίνικου κρέατος είναι αισθητή: «Το κρέας μας, που είναι κατά βάση μοσχάρι, εκτρέφεται σε φάρμες στην Αργεντινή, και είναι το μοναδικό κρέας που μπαίνει στο μαγαζί μου για τα παραδοσιακά πιάτα. Η καλύτερη κουζίνα έχει φρέσκα υλικά, όχι μαριναρισμένα. Το κρέας το σιγοψήνουμε για να κρατήσει τις πρωτεΐνες του. Αυτό που λέω πάντα είναι ότι όποιος ξέρει να τρώει, ξέρει και να περιμένει».
Κλείσιμο

Όσο για την κάβα, και αυτή περιέχει μια μεγάλη ποικιλία από αργεντίνικα κρασιά, που αναδεικνύουν όσο πρέπει τη γεύση του κρέατος. Σε αυτό το εστιατόριο ένα είναι το σίγουρο: μπορεί κανείς να φάει καλά, χωρίς όμως να πληρώσει πολλά.

Η οικονομική κρίση δεν έχει αφήσει αδιάφορο τον κ Βεβελογιάννη -ούτως ή άλλως είναι κάτι που το έχει ήδη ζήσει στην Αργεντινή.

«Τα ακριβά εστιατόρια έχουν άδεια τραπέζια και νομίζω ότι οι ιδιοκτήτες πρέπει να σκεφτούν και να συνειδητοποιήσουν ότι η κρίση έχει φέρει και το τέλος του ακριβού» καταλήγει ο ίδιος.

Πληροφορίες

Διεύθυνση: Φιλοθέη, Καποδιστρίου 64
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-6800200
Τιμές: €30-35
Κλειστά: Κυριακή-Δευτέρα


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης