Τζέισον Στέιθαμ: Μεταμορφώνεται σε προστάτη των αδυνάτων στη νέα ταινία «Ο Μελισσοκόμος»

Τζέισον Στέιθαμ: Μεταμορφώνεται σε προστάτη των αδυνάτων στη νέα ταινία «Ο Μελισσοκόμος»

Η υπόθεση του φιλμ και τα θερμά λόγια που λένε για εκείνον ο συμπρωταγωνιστής του Τζέρεμι Άιρονς και ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Έιρ

O_Melissokomos_-_tainia_-_Steitham_1
Με τον «Μελισσοκόμο», το νέο θρίλερ δράσης Ντέιβιντ Έιρ, που βγαίνει στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 11 Ιανουαρίου, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη ο Τζέισον Στέιθαμ, έχοντας, μάλιστα, στο πλευρό του τον έμπειρο και πολυβραβευμένο Τζέρεμι Άιρονς.
Ο Μελισσοκόμος - The Beekeeper | Trailer
Ο Τζέισον Στέιθαμ που έχει πρωταγωνιστήσει σε μεγάλες παραγωγές και δημοφιλείς ταινίες δράσης μεταξύ των οποίων και τα «Transporter», «Οι αναλώσιμοι», «Fast and Furious 7» κ.α. και συνήθως κινείται κινηματογραφικά στα μονοπάτια του αντιήρωα, υποδύεται αυτή τη φορά έναn «Λευκό Ιππότη» που σπεύδει να σταθεί στο πλευρό ανθρώπων που πέφτουν θύματα απάτης. Τα μέλη όμως της εγκληματικής οργάνωσης με την οποία έρχεται αντιμέτωπος προσπαθούν με κάθε τρόπο να τον εξοντώσουν κι εκείνος αμύνεται, όχι με όπλα, αλλά με την γρήγορη σκέψη του και κυρίως με τα χέρια του τα οποία κάνει φαίνονται σαν να έχουν μαγικές ιδιότητες.

Όσο για την σύνδεση της ταινίας με τον κόσμο των μελισσών, αυτός, όπως φαίνεται, συμβολίζει τη δομή και τη δομή και τη λειτουργία των ανθρώπινων κοινωνιών.
Κλείσιμο
O_Melissokomos_-_tainia_-_Steitham_2
Αφορμή για συγγραφή το συγκεκριμένου σεναρίου αποτέλεσε για τον Κερτ Γουίμερ ένα πραγματικό γεγονός, η άγρια εκμετάλλευση μιας ηλικιωμένης θείας του, που ζούσε στη Γερμανία, από μια παρέα απατεώνων που ζούσαν μαζί της με σκοπό να την φροντίζουν αλλά αντ’ αυτού άδειασαν όλους τους τραπεζικούς της λογαριασμούς αφήνοντάς την ανήμπορη αλλά και απένταρη: «Η ιστορία της επέστρεφε διαρκώς στις σκέψεις μου, οπότε κάποια στιγμή αναρωτήθηκα πώς θα διαχειριζόμουν μια τέτοια συνθήκη σε έναν φανταστικό κόσμο. Πώς θα μπορούσα να βοηθήσω αυτούς τους ανθρώπους; Κάπως έτσι, προέκυψε και η ιδέα της ταινίας» εξηγεί ο ίδιος αποκαλύπτοντας μάλιστα πως εξ αρχής είχε στο μυαλό του για τον πρωταγωνιστικό ρόλο με τον οποίο είχε ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Ντέιβιντ Έιρ, εντυπωσιάστηκε από την πρώτη κιόλας ανάγνωση του σεναρίου ενώ μελέτησε αρκετά τον κόσμο των μελισσών, ώστε να εμπλουτίσει τη μυθολογία του «Μελισσοκόμου». «Διάβασα κάπου πως οι μέλισσες δεν αντιλαμβάνονται τον μελισσοκόμο. Όταν εμφανίζεται εκείνος, δεν τον βλέπουν, οπότε είναι σαν μια δύναμη της φύσης που οργανώνει και καθορίζει την πραγματικότητά τους και αυτή ήταν μια καταπληκτική ιδέα για τις κυβερνήσεις και για το ποιος διορθώνει καταστάσεις, ποιος έχει όραμα για την κοινωνία και πως βοηθάει τους ανθρώπους» σημειώνει χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Melisokomos_-_afisa


Ο Ντέιβιντ Έιρ δηλώνει επίσης εντυπωσιασμένος από τις ικανότητες και τις κινηματογραφικές γνώσεις του πρωταγωνιστή του: «Γνώριζε τις γωνίες λήψης, τους φακούς, τον φωτισμό, όλες αυτές τις περίπλοκες κινήσεις του σώματος. Αυτά δεν διδάσκονται. Είναι κάτι που το έχουν οι αστέρες των ταινιών. Βλέπεις παλιές ταινίες και αντιλαμβάνεσαι πως κατανοούν τον τρόπο λειτουργίας της κάμερας. Όταν δουλεύεις με έναν τέτοιον ηθοποιό, είναι απόλυτη ευχαρίστηση, διότι σε εκείνο το σημείο αποτυπώνεις την κινηματογραφική μαγεία» εξομολογείται ο ίδιος.
O_Melissokomos_-_tainia_-_Airons
Ο Τζέρεμι Άιρονς
Τα καλύτερα λόγια για τον Στέιθαμ όμως έχει να πει και ο διάσημος συμπρωταγωνιστής του, Τζέρεμι Άιρονς, ο οποίος υποδύεται τον διευθυντή της CIA: «Είναι καταπληκτικό να δουλεύεις με τον Τζέισον. Είναι φοβερός σε αυτό που κάνει, πολύ καλός άνθρωπος, ήσυχος, ευγενικός, επαγγελματίας».
 
Στην ταινία παίζουν επίσης οι ηθοποιοί Μίνι Ντράιβερ και Τζος Χάτσερσον.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης