Δημοπρασία: Στο σφυρί το μπουντουάρ της Μαρίας Αντουανέτας και το ανάκλιντρο του Ναπολέοντα Βοναπάρτη - Φωτογραφίες

Δημοπρασία: Στο σφυρί το μπουντουάρ της Μαρίας Αντουανέτας και το ανάκλιντρο του Ναπολέοντα Βοναπάρτη - Φωτογραφίες

Ποιος είναι ο συλλέκτης - ιδιοκτήτης τους, και ποιες οι τιμές εκτίμησής τους

Jacques_Garcia_-_Chateau_du_Champ_de_Bataille_2
Πού υποδεχόταν τις προσκεκλημένες της η Μαρία Αντουανέτα; Πού ξεκουραζόταν ο Ναπολέοντας Βοναπάρτης κατά την διάρκεια της ημέρας όταν ήταν νιόπαντρος; Απαντήσεις στα παραπάνω αλλά και σε πολλά ακόμη ερωτήματα σχετικά με την πολυτελή καθημερινότητα των μελών των γαλλικών βασιλικών οικογενειών κρύβονται στα αντικείμενα της δημοπρασίας που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαΐου, στο Παρίσι, από τον διάσημο οίκο Sotheby’s.

Jacques_Garcia_-_Sothbis_1


Πρόκειται για 75 συνολικά κομμάτια από την πλούσια συλλογή του διάσημου σχεδιαστή εσωτερικών χώρων και κορυφαίου, παγκοσμίως, συλλέκτη Jacque Garcia ο οποίος τα βγάζει στο σφυρί προκειμένου να εξασφαλίσει τη μελλοντική επιβίωση της εντυπωσιακής κατοικίας του, που δεν είναι άλλη από το τεράστιο και εντυπωσιακό Château du Champ de Bataille στη Νορμανδία. Πρόκειται για υπέροχο κτίριο, που σχεδιάστηκε αρχικά από τον Louis le Vau, τον αρχιτέκτονα των Βερσαλλιών το 1600, και πριν από 30 χρόνια αγοράστηκε, εγκαταλελειμμένο σχεδόν, από τον Jacque Garcia ο οποίος το αποκατέστησε πλήρως αναδεικνύοντας την μοναδική ομορφιά του.

Κλείσιμο
Jacques_Garcia_-_Chateau_du_Champ_de_Bataille


Ο Garcia, ο οποίος έχει διακοσμήσει, μεταξύ άλλων, αρκετές από τις αίθουσες των Βερσαλλιών, του Λούβρου αλλά και κάποια από τα πλέον πολυτελή ξενοδοχεία του κόσμου, φιλοξενεί στην οικεία του μια τεράστια συλλογή αμύθητης αξίας. Δεδομένου, ωστόσο, ότι δεν έχει παιδιά, αποφάσισε να δράσει εκ των προτέρων για την διατήρηση στο μέλλον όλων όσων ο ίδιος κατάφερε να δημιουργήσει. Έτσι αποχωρίζεται κάποια από τα κομμάτια της συλλογής του προκειμένου τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τη δημοπράτησή τους να διατεθούν σε ένα ίδρυμα το οποίο θα αναλάβει την διαχείριση της περιουσίας του όταν ο ίδιος φύγει από τη ζωή.

Ανάμεσα στα αντικείμενα που δημοπρατούνται ξεχωρίζουν δύο ζευγάρια πολυθρόνες και ένας καναπές τα οποία φέρονται να προέρχονται από το τουρκικό μπουντουάρ της βασίλισσας της Γαλλίας Μαρίας-Αντουανέτας, στο Φοντενεμπλό, με την τιμή εκτίμησης του καθενός ξεχωριστά να κινείται μεταξύ 400.000-600.000 ευρώ.

Jacques_Garcia_-_armchairs_-_sofa_1
Το μπουντουάρ της Μαρίας-Αντουανέτας


Επιπλέον, ανάμεσα στα πολυτελή αντικείμενα που δημοπρατούνται υπάρχει και ένα περίτεχνο ανάκλιντροδώρο για το τον γάμο του Ναπολέοντα Βοναπάρτη με την αυτοκράτειρα Μαρία-Λουίζ, το οποίο είναι διακοσμημένο με ένα πορτραίτο του ζευγαριού και η τιμή εκτίμησής του αγγίζει τα 100.000 ευρώ.
Jacques_Garcia_-_anaklidro_-_Napoleon_
Το ανάκλιντρο του Ναπολέοντα Βοναπάρτη



Μεταξύ 800.000 και 1.200.000 ευρώ εκτιμάται η τιμή της εντυπωσιακής ξύλινης κονσόλας με επίχρυσο μπρούτζο του Λουδοβίκου XVI, που φιλοτέχνησε, περί το 1780, ο Adam Weisweiler.

Jacques_Garcia_konsola_-
Η κονσόλα του Λουδοβίκου XVI


Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι και το σετ των δύο πορσελάνινων βάζων Σεβρών τα οποία φέρεται πως αγόρασε ο Αλεξάντερ Χάμιλτον στην Αγία Πετρούπολη, όπου υπηρετούσε ως πρεσβευτής της Βρετανίας στη Ρωσία η τιμή έκαστου ανέρχεται σε περίπου 500.000ευρώ.

Jacques_Garcia_-_Sothbis__-_2_vaaes
Πορσελάνινα βάζα Σεβρών


Ειδήσεις σήμερα:

«Supercars»: To κύκλωμα της Πάτρας έταξε πολυτελές Range Rover σε τιμή… μικρού αυτοκινήτου

Σοκ σε κολυμβητήριο στη Μεταμόρφωση - Διεστραμμένος φωτογράφιζε ανήλικα κορίτσια με μαγιό

Τύρναβος: Βίαζαν την 22χρονη και την κατέγραφαν σε κινητό τηλέφωνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης