Θέατρο Μουσούρη: Ανεβάζει την «Τρικυμία» του Σαίξπηρ

Θέατρο Μουσούρη: Ανεβάζει την «Τρικυμία» του Σαίξπηρ

Πότε θα κάνει πρεμιέρα η παράσταση

Theatro_Beaki_-_Trikimia
«Η Τρικυμία» του Oυίλλιαμ Σαίξπηρ επανέρχεται στα εγχώρια θεατρικά δρώμενα, σε μια ολοκαίνουργια μετάφραση που έγινε ειδικά για την παράσταση που ανεβάζει στις 24 Απριλίου, το θέατρο Μουσούρη, σε σκηνοθεσία Μάριου Παναγιώτου.

Το έργο αποτελεί μια αφήγηση για το δράμα ενός έκπτωτου Δούκα του Μιλάνου και της ανήλικης κόρης του, εξόριστων ναυαγών σε ένα σχεδόν έρημο νησί της Μεσογείου τετρακόσια χρόνια πριν, μια ιστορία λευκής μαγείας, εκδίκησης και συμφιλίωσης που είναι ταυτόχρονα ένας ηχηρός ύμνος στη μαγεία, την ελευθερία και τη δύναμη της θεατρικής ψευδαίσθησης.
Πόσες σκηνές χωράει αυτό το νησί; Πόσοι σκηνικοί κόσμοι το κατοικούν; Πόσα σύμπαντα; Πόσα θαύματα;

Σε έναν κόσμο θεαματικό, με τη μαγεία να προκαλεί φυσικά φαινόμενα, με τα φαινόμενα να παραπλανούν τα δραματικά πρόσωπα, με τα δραματικά πρόσωπα να λαχταρούν να ελευθερωθούν από τη φυλακή του παρελθόντος, τη μνησικακία, το πάθος για εξουσία, τίποτα δεν είναι αυτονόητο.

Κλείσιμο
Όλη η παράσταση κινείται σε μια περιοχή παραδοξότητας, απορίας και θάμβους. Τι αποκαλύπτει το τράβηγμα κάθε αυλαίας; Τι κρύβεται από πίσω; Ένα παιχνίδι μεταξύ κλασικού και σύγχρονου, ελαφρότητας και συγκίνησης, αθωότητας και εφιάλτη.

«Η Τρικυμία» ανεβαίνει, για έντεκα μόνο παραστάσεις, σε νέα μετάφραση του Κ. Αλέξη Αλάτση και με τη σύμπραξη της Νίκης Ψυχογιού στα σκηνικά και τα κοστούμια, της Νάντης Γώγουλου στο σχεδιασμό της κίνησης και της Μαριέττας Παυλάκη στο σχεδιασμό των φωτισμών.

Παίζουν οι ηθοποιοί Κ. Αλέξης Αλάτσης, Βλαδίμηρος Γιαννακάκος, Μαρία Δαμασιώτη, Κωνσταντίνα Κάλτσιου, Νάντια Κατσούρα, Γιώργος Κισσανδράκης, Σοφία Μαραθάκη, Κλεοπάτρα Μάρκου, Αθηνά Μπαλτά, Νίκος Ντάσης, Νάνσυ Σιδέρη, Ραφαήλ Σιδηρόπουλος και Γιώργος Σύρμας.

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Δευτέρα – Τρίτη: 21.00

Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές 2023: Αυτοί είναι οι 268 νέοι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

Άγριος ξυλοδαρμός ηλικιωμένου ζευγαριού από τον γιο τους

Survivor All Star: Αποχώρησε η Ελευθερία και αποκάλυψε ποιον θέλει νικητή - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης