Τατόι: Λίνα Μενδώνη και Γιάννης Μπουτάρης ενώνουν τις δυνάμεις τους για την δημιουργία μιας «Κιβωτού του Αμπελώνα»

Τατόι: Λίνα Μενδώνη και Γιάννης Μπουτάρης ενώνουν τις δυνάμεις τους για την δημιουργία μιας «Κιβωτού του Αμπελώνα»

Πώς θα λειτουργεί και ποιες δυνατότητες θα δίνει στους επισκέπτες

Tatoi__Abelonas

Ένας αμπελώνας διάσωσης και μελέτης του τεράστιου πλούτου των ελληνικών ποικιλιών, όπου το ευρύ κοινό θα έχει την δυνατότητα να δοκιμάζει αλλά και να αγοράζει τα παραγόμενα κρασιά. Αυτό είναι το όραμα της «Κιβωτός του Αμπελώνα», που αποτελεί σημαντικό κομμάτι της φιλόδοξης Μελέτης Βιωσιμότητας του πρώην βασιλικού κτήματος στο Τατόι  η οποία δημοσιοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη με επίτιμο πρόεδρο της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) Γιάννη Μπουτάρη.  Οι δυο τους συζήτησαν σχετικά με τις δυνατότητες και την οικονομική προοπτική της ανάπτυξης των αγροτικών χρήσεων στο Κτήμα Τατοΐου.

Η ανάπτυξη αγροτικών χρήσεων μέσα στο κτήμα μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στη βιωσιμότητα του Τατοΐου με την εξασφάλιση επιπλέον πόρων από την πώληση και την χρήση των προϊόντων στο κτήμα και στους χώρους φιλοξενίας, όπως στα εστιατόρια και το ξενοδοχείο.

«Εχουμε κατοχυρώσει τα εμπορικά σήματα των προϊόντων του κτήματος, κατά την περίοδο της λειτουργίας του, προκειμένου στη συνέχεια να διατεθούν όπως αποφασιστεί από τον φορέα που θα αναλάβει την διαχείριση του κτήματος, μετά την αξιοποίησή του» επεσήμανε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και πρόσθεσε: «Δεδομένου ότι προγραμματίζεται η αποκατάσταση του κτηρίου του παλαιού Οινοποιείου θα εξεταστεί πως θα μπορούσε να συμβάλει σε αυτή, η ΕΔΟΑΟ, αλλά και οι δυνατότητες του χώρου για δημιουργία πωλητηρίου των παραγόμενων στο κτήμα κρασιών, αλλά και ως σημείο οινογνωσίας»

Από την πλευρά του ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε: «Η προοπτική της ολοκλήρωσης της «Κιβωτού του Ελληνικού Αμπελώνα» για την διάσωση και μελέτη όλων των ελληνικών ποικιλιών σταφυλιού δίνει μεγάλη ικανοποίηση στον κλάδο. Επιπλέον με την επικείμενη συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανό ελπίζουμε ότι θα τεθούν και θα συζητηθούν όλα τα τεχνικά θέματα της “Κιβωτού του Ελληνικού Αμπελώνα”, που είναι και ο βασικός στόχος και η επιδίωξη της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου».

Ειδήσεις σήμερα:

AstraZeneca: Η ΕE θέλει να δώσει σήμερα στη δημοσιότητα το συμβόλαιο με την εταιρεία

Βασίλης Κώστας: Ο Έλληνας μουσικός που κατέκτησε την Αμερική με το λαούτο του

Ο Ερντογάν εξήγησε πού... διαφέρει ο πολιτισμός τους από τους άλλους

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης