Ο Ερντογάν εξήγησε πού... διαφέρει ο πολιτισμός τους από τους άλλους

Ο Ερντογάν εξήγησε πού... διαφέρει ο πολιτισμός τους από τους άλλους

«Μεγαλόψυχος» ο Τούρκος πρόεδρος

1_2
Πού διαφέρει ο πολιτισμός της Τουρκίας σε σχέση με των άλλων χωρών, εξήγησε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας πως η χώρα αναπτύσσει νέες τεχνολογίες «για ν’ αποτρέψει τη δυστυχία και τις απάνθρωπες εικόνες, αλλάζοντας τις ζωές των ανθρώπων».

Μιλώντας σε τελετή βράβευσης επιστημόνων, για τα επιτεύγματα της κυβέρνησής του στον τομέα της έρευνας ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε προκλητικά: «Κάθε πολιτισμός παράγει την δική του τεχνολογία και κάθε τεχνολογία παράγει τη δική της κουλτούρα και αξία. Υπάρχουν χώρες που βλέπουν την επιστήμη και την τεχνολογία ως δύναμη καταστροφής για να στήσουν την ανωτερότητα τους σε άλλους και τις χρησιμοποιούν ως όχημα εκμετάλλευσης. Ενώ ο πολιτισμός μας, σε όλα αυτά διαφέρει από τους άλλους».

Παραβλέποντας πχ το θάνατο και τον όλεθρο που σκόρπισαν τα τουρκικά drone στις πρόσφατε συγκρούσεις στο Ναγκόρνο Καραμπαχ, ο ίδιος συνέχισε : «Τα τέκνα αυτού του πολιτισμού, παράγουν επιστήμη μόνο προς όφελος της ανθρωπότητας και αναπτύσσουν την τεχνολογία προς όφελος της ανθρωπότητας. Εκείνοι όταν αναπτύσσουν μια νέα τεχνολογία, χρησιμοποιούν απομακρυσμένες περιοχές ως πεδίο δοκιμών. Και αρχίζουν νέους πολέμους. Ενώ εμείς όταν αναπτύσσουμε μια νέα τεχνολογία την χρησιμοποιούμε για να αποτρέψουμε την δυστυχία και τις απάνθρωπες εικόνες σε εκείνες τις περιοχές και για να αλλάξουμε τις ζωές τους».

Τελικά όντως «μεγαλόψυχος» ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κορωνοϊός: Στο 24,2% η αύξηση στα ημερήσια κρούσματα την τελευταία εβδομάδα στην Ελλάδα

Φον ντερ Λάιεν κατά AstraZeneca: Το συμβόλαιο περιέχει δεσμευτικούς όρους - Το παρασκήνιο του «πολέμου των εμβολίων»

Τραγωδία στον Όλυμπο: «Δούλευαν και στα ρεπό τους» - Τα συγκινητικά «αντίο» στους δύο γιατρούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης