Τζον Σέιφερ: O ακραίος χεβιμεταλάς που πρωτοστάτησε στην επίθεση στο Καπιτώλιο και είχε περάσει και από την Αθήνα - Δείτε video

Τζον Σέιφερ: O ακραίος χεβιμεταλάς που πρωτοστάτησε στην επίθεση στο Καπιτώλιο και είχε περάσει και από την Αθήνα - Δείτε video

Ο ακροδεξιός πατέρας, οι θεωρίες συνωμοσίας, οι επιθετικές δηλώσεις και η εισβολή στο Καπιτώλιο μαζί με τους εξαγριωμένους οπαδούς του Τραμπ

Trump_guitarist
Τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία του καλλιτεχνικού κόσμου των ΗΠΑ καταδίκαζε απερίφραστα την πρωταφανή στα χρονικά επίθεση των εξαγριωμένων υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο, γράφοντας μια από τις πιο σκοτεινές σελίδες στην ιστορία της χώρας, ένα μέλος της πρωτοστατούσε στις ταραχές βρίζοντας, χειρονομώντας και απειλώντας. 'Ηταν ο Τζον Σέιφερ, ιδρυτής και βασικός κιθαρίστας του γνωστού χέβι μέταλ συγκροτήματος Iced Earth τον οποίο ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε επ' αυτοφώρο να συμμετέχει, και ως μπροστάρης, στην σοκαριστικό αυτό αιματηρό χτύπημα εναντίον της ίδιας Δημοκρατίας.
Shcaffer_2
Ο Τζον Σέιφερ μπροστάρης στην αιματηρή επίθεση στο Καπιτώλιο
Ο 52χρονος μουσικός φαίνεται πως δεν αρκέστηκε στους σκληρούς ήχους και στίχους των τραγουδιών του αλλά θέλησε να εκφράσει τα άγρια ένστκτά του και δημοσίως υπερασπιζόμενος τον απερχόμενο Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και την ρητορική του μίσους απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους. Για όσους γνωρίζουν καλά όμως τον ίδιο και την διαδρομή του η παρουσία του στα χθεσινά γεγονότα δεν αποτέλεσε ιδιαίτερη έκπληξη μιας και στο παρελθόν έχει εκφράσει με λόγια αλλά και πράξεις την ακραία ιδεολογία του.

Μια ιδεολογία στην οποία φέρεται να μυήθηκε από τα παιδικά του κιόλας χρόνια μέσα στο οικογενειακό του περιβάλλον. Σε συνένευξη που είχε δώσει το 2011 στον ακροδεξιό ραδιοφωνικό παραγωγό και φανατικό εκπρόσωπο των θεωριών συνωμοσίας, Alex Jones, είχε αποκαλύψει πως ο πατέρας του ήταν ένθερμος υποστηριτής του επικεφαλής ακροδεξιάς οργάνωσης John Birch παραδεχόμενος μάλιστα πως, κατά την διάρκεια των παιδικών του χρόνων άκουγε συχνά τις πολιτικές συζητήσεις που έκανε στο σπίτι με τους φίλους του. Με δυο λόγια είχε ποτιστεί από νωρίς με την ρητορική του μίσους.

Ίσως αυτός ήταν ο λόγος που τον έσπρωξε στο να χρησιμοποιήσει την χέβι – μέταλ μουσική  για να εκφράσει τα βίαια έντσικτά του. Εξυπακούεται πως το μουσικό αυτό είδος στο σύνολό του δεν ταυτίζεται με αντίστοιχες συμπεριφορές και ιδεολογίες καθώς «παραφωνίες» συναντάμε σε όλους  τους χώρους. Η μεγαλύτερη αδερλφή του, πάντως, άκουγε φανατικά χαρντ ροκ οπότε είχε εξοικειωθεί με αυτόν τον ήχο από πολύ μικρός. Η πρώτη συναυλία που πήγε, στα 11 του χρόνια, ήταν αυτή των Kiss ενώ στα 16 του απέκτησε την πρώτη του κιθάρα με την οποία σκάρωσε τις παρθενικές του μουσικές. Το σχολείο δεν το τελείωσε ποτέ ενώ ήταν πολύ περήφανος για τον μικρότερο αδελφό που πολέμησε στο Ιράκ.
Iced Earth- Burning Times (Live In Athens, 1999)
Κλείσιμο


Το 1985 σχημάτισε το συγκρότημα Purgatory οι οποίοι θα μετονομαστούν λίγο αργότερα σε Iced Earth. Μέσα από αυτήν την μπάντα έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό ηχογραφώντας περισσότερους από 10 δίσκους και κερδίζοντας μια θέση ανάμεσα στα δημοφιλή ονόματα της αμερικανικής χέβι μέταλ κοινότητας. Είχαν μάλιστα εμφανιστεί και στην Αθήνα, το 1999 στο «Ρόδον» και το 2016 στο «Gagarin 205» στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής τους περιοδείας

Μετά την αποχώρηση των υπόλοιπων μελών από το γκρουπ εκείνος συνέχισε την μουσική του δραστηριότητα δημιουργώντες νέες μπάντες μεταξύ των οποίων και οι Demons and Wizards.

Όλα αυτά τα χρόνια αρεσκόταν, παράλληλα, στο να διαβάζει διάφορα βιβλία με θεωρίες συνομωσίας και να συμμετέχει σε λογείς πολιτικές εκδηλώσεις, όλες με ακροδεξιό πρόσημο. «Δεν είμαι ούτε αριστερός, ούτε δεξιός. Είμαι Αμερικανός. Αυτή είναι η χώρα μου, εδώ ζω. Δεν εμπιστεύομαι την κυβέρνησή μου. Προσπαθώ να καταλάβω τη μεγαλύτερη εικόνα. Έχω διαβάσει πολύ. Είμαι άνθρωπος με συγκεκριμένα πιστεύω και δεν λέω πράγματα που δεν πιστεύω πραγματικά» δήλωνε τον περασμένο Σεπτέμβριο για να προσθέσει αμέσως μετά: «Δεν μπορεί κάποιος να στηρίζεται σε έναν Πρόεδρο, έναν άνθρωπο, έναν δήμαρχο ή έναν κυβερνήτη. Πρέπει να είναι εκεί έξω και να τους ασκεί πίεση. Να ξέρουν πως δίνεις προσοχή. Εάν δεν δίνεις, θα σου πάρουν τα πάντα. Και την ελευθερία σου. Όχι απλά τα λεφτά σου».
Shcaffer_3


Παρόλα αυτά, μόλις δύο μήνες αργότερα θα αυτοδιαψευστεί καθώς θα είναι από τους πρώτους που θα βγουν στους δρόμους προκειμένου να διαδηλώσει άγρια εναντίον του εκλογικού αποτελέσματος που οδηγούσε τον Τραμπ εκτός Λευκού Οίκου. Εκείνη την περίοδο μάλιστα είχε προβεί σε μια σειρά προκλητικών δηλώσεων προανααγγέλοντας επί της ουσίας τα βίαια και καταστροφικά σχέδια του ίδιου και των των ομοϊδεατών του. «Τα έβαλαν με τους λάθος ανθρώπους, πιστέψτε με. Και αν κάποιος χρησιμοποιήσει βία εναντίον μας, θα αντιδράσουμε αναλόγως. Δεν θέλουμε κάτι τέτοιο αλλά είμαστε έτοιμοι...» προειδοποιούσε απειλητικά.

Εξάλλου ανάμεσα στα άλλα θέματα που συντασσόταν με τον Ντόναλντ Τραμπ ήταν και αυτό της αμφισβήτησης την σοβαρόητητας την πανδημίας του κορωνοϊού. Όταν ο απερχόμενος Πρόεδρος καθησύχαζε δημόσια τα πλήθη κάνοντας λόγο για «μια απλή γρίπη», ο μουσικός εξέφρασε, σε συνέντευξή του τη θεωρία πως «πρόκειται περισσότερο για μια ψυχολογική καμπάνια φόβου παρά για μια σοβαρή πανδημία» κάνοντας μάλιστα λόγο και για «απίστευτη απάτη». Οι εκατόμβες των νεκρών συμπολιτών του, βεβαίως, ήρθαν να διαψεύσουν περίτρανα τους ισχυρισμούς του.

Ειδήσεις σήμερα

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Ένας στους πέντε Αμερικανούς την στηρίζει! 

Σχολεία: Ανοίγουν τη Δευτέρα παρά τις «δεύτερες σκέψεις» - «Ενεργά» ανά πάσα στιγμή νέα μέτρα 

Κορωνοϊός - Λαμία: Διασωληνώθηκε 49χρονος γιατρός - Νοσηλεύονται η σύζυγος και τα τέσσερα παιδιά τους 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης