Η απάντηση του Βασίλη Μπισμπίκη για την υποστήριξή του στην Μαρία Κίτσου και οι «τιμωρίες» του επικεφαλής των Κορφιάτικων Βραβείων

Η απάντηση του Βασίλη Μπισμπίκη για την υποστήριξή του στην Μαρία Κίτσου και οι «τιμωρίες» του επικεφαλής των Κορφιάτικων Βραβείων

Κι άλλες φορές στο παρελθόν είχε ανακληθεί βραβείο από ηθοποιούς που δεν μπόρεσαν να παραστούν στην τελετή απονομής

mpismpikis-kitsou
«Έκανα αυτό που ήταν λογικό, υπερασπίστηκα την συνάδελφό μου»: Αυτή είναι η σύντομη μεν σαφέστατη δε απάντηση που δίνει ο Βασίλης Μπισμπίκης σχετικά με την απόφασή του να αποχωρήσει από την χθεσινή τελετή απονομής των θεατρικών Κορφιάτικων Βραβείων. Με αυτόν τον τρόπο ο δημοφιλής ηθοποιός – σκηνοθέτης θέλησε να εκφράσει την διαμαρτυρία του για το γεγονός ότι ένα από τα βραβεία δεν απονεμήθηκε στην φετινή νικήτριά του, Μαρία Κίτσου, επειδή δεν κατάφερε, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, να δώσει το παρών.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Χθες το βράδυ η λαμπερή αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά ήταν πανέτοιμη να υποδεχτεί τους επίσημους προσκεκλημένους της φετινής, 29ης τελετής απονομής των Κορφιάτικων Βραβείων, του θεσμού της Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης Πρόεδρος της οποίας είναι ο κξ. Δημήτρης Μουζακίτης. Φέτος, παρά τα προβλήματα που δημιούργησε ο κορωνοϊός, η διαδικασία προχώρησε κανονικά, οι υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν ενώ προστέθηκαν και κάποιες νέες κατηγορίες βραβείων.

Ανάμεσα σε αυτές τις νέες κατηγορίες ήταν και το Βραβείο «Ζωή Λάσκαρη» το οποίο η επιτροπή είχε αποφασίσει να απονείμει στην Μαρία Κίτσου  για τις εξαιρετικές ερμηνείες της στις παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου «Μάκβεθ» και «Για την Ελένη». Η ηθοποιός, ωστόσο δεν κατάφερε να παραβρεθεί για να παραλάβει το βραβείο της καθώς βρισκόταν σε γυρίσματα για την δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Άγριες Μέλισσες» στην οποία πρωταγωνιστεί. Όταν ο Δημήτρης Μουζακίτης διαπίστωσε πως δεν βρισκόταν στην αίθουσα όμως, εμφανώς ενοχλημένος, πήρε την πρωτοβουλία να αλλάξει τον νικητή και να απονείμει σε άλλο ηθοποιό το συγκεκριμένο βραβείο.

Η απόφασή του αυτή, όμως, συνάντησε αντιδράσεις καθώς θεωρήθηκε άδικη μια τέτοια αλλαγή. Η πιο χαρακτηριστική, αν και αθόρυβη, αντίδραση ήταν αυτή του Βασίλη Μπισμπίκη ο οποίος αποχώρησε από την αίθουσα. Και η αποχώρησή του αυτή ήταν εξαιρετικά ηχηρή καθώς σε λίγη ώρα επρόκειτο να ανέβει ο ίδιος στη σκηνή για να παραλάβει το σημαντικό φετινό βραβείο του «Καλλιτέχνη της Χρονιάς» για τις πολύ καλές παραστάσεις «Άνθρωποι και Ποντίκια», «Άρης» και «Ο Πατέρας».

Τελικά, την κατάσταση έσωσε ο σκηνοθέτης Μάνος Καρατζογιάννης ο οποίος πήρε την πρωτοβουλία, ως συνεργάτης της Μαρίας Κίτσου, να παραλάβει αυτός το βραβείο της και να της το παραδώσει.
Δημητρης_Μουζακιτης
Ο ο Πρόεδρος και Ιδρυτής της Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης κ. Δημήτρης Μουζακίτης

Ο θυμός του Προέδρου

Όσοι παρακολουθούν τον θεσμό των θεατρικών Κορφιάτικων Βραβείων γνωρίζουν πως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ένα βραβείο δεν φθάνει ποτέ στα χέρια του πραγματικού νικητή. Κάτι αντίστοιχο με αυτό που συνέβη χθες με την Μαρία Κίτσου είχε γίνει και σε προηγούμενες τελετές. Ο λόγος είναι πως ο Πρόεδρος και Ιδρυτής της Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης κ. Δημήτρης Μουζακίτης εισπράττει την απουσία των βραβευθέντων ως προσβολή στον θεσμό γι' αυτό και δίνει το βραβείο τους σε άλλους! Προφανώς και αυτή δεν είναι ενδεδειγμένη τακτική για έναν σοβαρό θεσμό πολιτιστικών βραβείων παρόλα αυτά ανάμεσα σε εκείνους που «τιμωρήθηκαν» τα προηγούμενα χρόνια επειδή δεν κατάφεραν να πάνε να παραλάβουν τα βραβεία τους είναι πολύ γνωστά ονόματα του θεάτρου και της τηλεόρασης όπως ο Γιώργος Καπουτζίδης, η Βίκυ Σταυροπούλου κ.α.

Ειδήσεις σήμερα

Ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ»: Η ταχύτητα του container ship προκάλεσε την σύγκρουση;

Θετική στον κορωνοϊό η Νίκη Κεραμέως

Κορωνοϊός – Εμβόλιο: Η Moderna ξεκινά τη διαδικασία κυλιόμενης επισκόπησης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης