ΗΠΑ: Ο κορωνοϊός βάζει «λουκέτο» στο Broadway τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο

ΗΠΑ: Ο κορωνοϊός βάζει «λουκέτο» στο Broadway τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο

Τα 41 διάσημα θέατρα της Νέας Υόρκης θα διατηρήσουν κατεβασμένη αυλαία μέχρι και τον Μάιο – Δεν αποκλείεται νέα παράταση στην ημερομηνία ανοίγματος μέχρι το επόμενο φθινόπωρο

broadway
Κλειστό τουλάχιστον μέχρι τις 30 Μαΐου 2021 θα παραμείνει το Broadway ανακοίνωσε η ένωση Broadway League, που εκπροσωπεί παραγωγούς και ιδιοκτήτες θεάτρων, ακυρώνοντας όλες τις αγορές εισιτηρίων μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η ανακοίνωση σημαίνει ότι και τα 41 θέατρα του Broadway θα μείνουν κλειστά για 441 ημέρες αφότου έβαλαν λουκέτο, στο πλαίσιο των προσπαθειών της Νέας Υόρκης να επιβραδύνουν τον ρυθμό των μολύνσεων.

Ωστόσο, η πρόεδρος της Broadway League εξέφρασε και πάλι αμφιβολία για το εάν πράγματι μετά τον Μάιο θα μπορέσουν να ανοίξουν τα θέατρα και εξέφρασε την ελπίδα ότι έχουν δίκιο όσοι κάνουν σχέδια και προγραμματίζουν παραστάσεις για το καλοκαίρι. «Ελπίζω να έχουν δίκιο. Αλλά νομίζω ότι οι θεατές στοιχηματίζουν ότι το άνοιγμα θα γίνει το φθινόπωρο του επόμενου χρόνου», ανέφερε.

Με βάση τις ανακοινώσεις, οι παραγωγή προγραμματίζουν μάλλον μία σταδιακή επανέναρξη των θεαμάτων. «Οι ημερομηνίες για κάθε επιστροφή και για κάθε νέα παραγωγή θα ανακοινωθούν καθώς κάθε παραγωγή προσδιορίζει το πρόγραμμά της».

Η ανακοίνωση σημαίνει αναβολή για την αναβίωση του «The Music Man» με τον Χιου Τζάκμαν, που προγραμματιζόταν για την επόμενη εβδομάδα, μετά επαναπρογραμματίστηκε για τις 20 Μαΐου και τώρα πρέπει να προσδιορίσει νέα ημέρα ανοίγματος. Το ίδιο πρέπει να κάνουν και μια σειρά διάσημων παραγωγών, που πίστευαν ότι την άνοιξη θα μπορούσαν να επανέλθουν.

Κλείσιμο
Πάντως, το λουκέτο στα θέατρα και η αδυναμία προγραμματισμού οδηγεί σε μεγάλες απώλειες χρημάτων, όχι μόνο για τους παραγωγούς και τους καλλιτέχνες, αλλά και για όσους δουλεύουν στα παρασκήνια, τα εστιατόρια της Times Square αλλά και την πόλη της Νέας Υόρκης.

Το 2019, η βιομηχανία του θεάτρου στις ΗΠΑ υποδέχθηκε 14,6 εκατομμύρια θεατές και είχε κέρδη 1,8 δισεκατομμύρια από τα εισιτήρια. Αυτόν τον χρόνο, το ποσό θα υποχωρήσει κατά πολύ καθώς λόγω της πανδημίας, τα θέατρα άνοιξαν μόνο για 10 εβδομάδες.

Αν και η τηλεόραση και ο κινηματογράφος έχουν επιστρέψει, το θέατρο δεν έχει καταφέρει ακόμη να ανοίξει ρολά.

Παρόμοιο είναι το σκηνικό και με τη Μητροπολιτική Όπερα, που ανακοίνωσε ότι θα μείνει κλειστή τουλάχιστον μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβριο, ενώ ανάλογες αποφάσεις παίρνουν οι παραγωγοί σε σειρά θεαμάτων.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Στα 391 τα κρούσματα - 98 οι διασωληνωμένοι

Με ψευδή δήλωση διεκδίκησε το διορισμό της στη Βουλή η Ελένη Ζαρούλια

Εκπρόσωπος Τύπου Λευκού Οίκου: Έτοιμος να βγει έξω ο Τραμπ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης