Το πειραγμένο καρτούτσο

Το πειραγμένο καρτούτσο

Η Αθήνα αφηγείται μέσα από αντικείμενα του σύγχρονου design τις σημερινές της ιστορίες - όλα όσα συγκροτούν μια νέα ισχυρή αστική μυθολογία, από το Μετρό και την Πλάκα μέχρι την αναβίωση της αθηναϊκής παράδοσης για το σερβίρισμα της ρετσίνας.

koupp_arthroos
Μια κούπα για καφέ που κουβαλά πάνω της ένα μέρος της σύγχρονης αστικής μυθολογίας της πόλης των Αθηνών είναι αποτέλεσμα της σύμπραξης δύο δημιουργικών ανθρώπων – του Φίλιππου Χούρι του Forget Me Nωτ, του ναού του νέου ελληνικού design στην Οδό Αδριανού και του Μιχάλη Μικέλη που συνεχίζει την παράδοση της οικογενειακής επιχείρησης που ακούει στο όνομα Αττική Κεραμική.

Οι δύο τους δεν έφτιαξαν απλώς μια κούπα για καφέ που έχει πάνω της αποτυπωμένες γραμμές του μετρό όπως η γραμμή για το αεροδρόμιο αλλά έναν ολόκληρο εξοπλισμό με ευφάνταστα αντικείμενα – από φλυτζάνια και πιάτα μέχρι σταχτοδοχεία για πούρα-για το σπίτι και το γραφείο. Όλα τα αντικείμενα φέρουν την ένδειξη FMN ATH με την οποία πιστοποιείται η καταγωγή και η σχέση τους με το κατάστημα που έστησε στην Πλάκα ο Φίλιππος Χούρι και έγινε σημείο αναφοράς για τους υποψιασμένους επισκέπτες της ελληνικής πρωτεύουσας από όλο τον κόσμο. Στο site του διαβάζουμε: «Στο πρώτο σπίτι που έμεινε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στην Αθήνα, στο 100 της οδού Αδριανού στην Πλάκα, άνοιξε τον Μάρτιο του 2014 το Forget Me Nωt, με σκοπό να δημιουργήσει μια άλλου τύπου ''επανάσταση'' στο χώρο του ελληνικού design.

koupp1


Στους δύο χώρους του καταστήματος, το πετρόλ και το λευκό δωμάτιο, μπορεί κάποιος να βρεί συγκεντρωμένα τα καλύτερα δείγματα του σύγχρονου ελληνικού design, καθώς συνεργαζόμαστε και φιλοξενούμε δουλειές καταξιωμένων, αλλά και πολλά υποσχόμενων νέων Ελλήνων σχεδιαστών οι οποίοι με τα αντικείμενά τους διαμορφώνουν την τρέχουσα ελληνική εικαστική ταυτότητα. Μέσα από συνεχή αναζήτηση, καθημερινά προσθέτονται στο κατάστημα νέοι σχεδιαστές, καινούρια προϊόντα και brands, με αποκλειστικότητες, αντικείμενα σε περιορισμένη έκδοση ή συλλεκτικά. Αυτός είναι ο δικός μας τρόπος να συγκεντρώσουμε φαινομενικά ασύνδετα μεταξύ τους προϊόντα. Το κοινό μεταξύ τους, είναι η αυθεντικότητα και η ποιότητα.

kouppc2
Κλείσιμο


Αν δεν μπορείτε να έρθετε στην Πλάκα, δημιουργήσαμε για σας το forgetmenotathens.gr. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα παρουσιάζει νέα αντικείμενα Ελλήνων σχεδιαστών από όλο το φάσμα του design και των εφαρμοσμένων τεχνών, σχεδόν καθημερινά».

Από την νέα συλλογή των FMN ATH θα ξεχώριζα την κούπα για τον καφέ με αποτυπωμένο τον χάρτη του μετρό ή το μινιμαλιστικό της γραμμής του Αεροδρομίου, το καρτούτσο για το κρασί (ένα σκεύος της αθηναϊκής παράδοσης για την ρετσίνα που αναβιώνει χάρις στο σύγχρονο design) και την κούπα για το τσάι με τον χάρτη της Πλάκας.

Περισσότερα στο https://www.forgetmenotathens.gr/fmn-athens.









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης