Που κυκλοφορεί ο αστυνόμος Χάρης Κόκκινος;

Που κυκλοφορεί ο αστυνόμος Χάρης Κόκκινος;

Ένας πρωτότυπος λογοτεχνικός περίπατος στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας με οδηγό την συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων Ευτυχία Γιαννάκη.

giannaki01
Πως θα σας φαινόταν να κλείσετε ένα ραντεβού με τον αστυνόμο Χάρη Κόκκινο σε ένα από τα ανηφορικά στενοσόκακα της Πλάκας; Όπως και να σας φανεί η ιδέα το σίγουρο είναι ότι ο αστυνόμος Κόκκινος θα στείλει στη θέση του την δημιουργό του – την συγγραφέα Ευτυχία Γιαννάκη. Εκείνη τον έφερε στη ζωή μας. Εκείνη τον καθιέρωσε ως έναν από τους πλέον αντιπροσωπευτικούς ήρωες του νέου αστικού αστυνομικού μυθιστορήματος. Εκείνη συνεχίζει να καθορίζει την «διαδρομή» του…
giannaki02

Για την ιστορία, η Γιαννάκη παραδίδει στο κοινό το πρώτο της αστυνομικό μυθιστόρημα, με τίτλο “Στο πίσω κάθισμα” το 2016. Το βιβλίο βρήκε ανταπόκριση, αγαπήθηκε από τους αναγνώστες και απόδειξη για αυτό: Κέρδισε το βραβείο Public του 2017 για το καλύτερο ελληνικό μυθιστόρημα της χρονιάς. Η Γιαννάκη δεν έμεινε στις δάφνες του πρώτου της βιβλίου. Ακολούθησαν άλλα δύο – “Πόλη στο φως” το 2018 και “Aλκυονίδες μέρες” το 2017, εξαιρετικά επιτυχημένα και εκείνα- που συγκρότησαν μια αθηναϊκή τριλογία που καταφέρνει να αλλάξει τα στερεότυπα του αστυνομικού μυθιστορήματος καθιερώνοντας μια διαφορετική προσέγγιση επιλέγοντας να φέρει σε πρώτο επίπεδο, όχι την βία, το έγκλημα, το αίμα, αλλά τη “λοξή” (αιρετική) κοινωνική ματιά συνοδευόμενη από το πολιτικό σχόλιο των χρόνων της γενικευμένης κρίσης.

Επιπλέον, ο κεντρικός ήρωας της Γιαννάκη ο αστυνόμος Χάρης Κόκκινος δεν είναι ο κλασσικός τύπος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Κάθε άλλο. Οι παρέες του, ο τρόπος ζωής του, η διαλυμένη οικογένεια του, το τραύμα του γιού κ.α φτιάχνουν έναν ήρωα με σάρκα και οστά που μπορείς να συναντήσεις στα πιο απίθανα μέρη της αθηναϊκής ενδοχώρας…

Αλλά, ας επιστρέψουμε στο ραντεβού της αρχής. Στο fb βρήκα μια είδηση που ταίριαζε γάντι: «Λογοτεχνικός περίπατος: Ευτυχία Γιαννάκη @ Public Συντάγματος

Το Public και η Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture οργανώνουν το Σάββατο 22 Ιουνίου, στις 10:30, λογοτεχνικό περίπατο αφιερωμένο στην Ευτυχία Γιαννάκη.
giannaki03

Κλείσιμο
Η Ευτυχία Γιαννάκη ανήκει στη νέα γενιά των συγγραφέων αστυνομικής λογοτεχνίας και το 2017, με το πρώτο αστυνομικό της βιβλίο, με τίτλο «Στο πίσω κάθισμα», (εκδ. Ίκαρος), κέρδισε το βραβείο Public για το καλύτερο ελληνικό μυθιστόρημα. Τα επόμενα δύο βιβλία της, «Αλκυονίδες μέρες» και «Πόλη στο φως», συγκροτούν, μαζί με το πρώτο, την «Τριλογία της Αθήνας».

Ο περίπατος θα ξεκινήσει από τη συμβολή των οδών Λυσικράτους και Φρυνίχου, στην Πλάκα, εκεί όπου κυκλοφορεί ο κεντρικός ήρωας της Ευτυχίας Γιαννάκη, ο αστυνόμος Χάρης Κόκκινος με τους συνεργάτες του.

Η δεύτερη στάση θα γίνει στην οδό Τριπόδων, στην Πλάκα, μια οδό που σχετίζεται και με τη ζωή, αλλά και με τους ήρωες της συγγραφέως.

Η τρίτη στάση θα γίνει στην οδό Μητροπόλεως, ακολουθώντας τις διαδρομές του αστυνόμου Χάρη Κόκκινου, που πολλές φορές προτιμά να κυκλοφορεί με τα πόδια στην πόλη.

Η τέταρτη στάση θα γίνει στην οδό Βουλής, στις εκδόσεις Ίκαρος, και στη συνέχεια, στο Public Συντάγματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν την ίδια τη συγγραφέα και να συνομιλήσουν μαζί της».
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη – περισσότερα εδώ: https://blog.public.gr/event/logotechnikos-peripatos-eytychia-giannaki-public-syntagmatos/

Τέλος , δύο λόγια παραπάνω για την ίδια την συγγραφέα: «Η Ευτυχία Γιαννάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε πληροφορική, μουσική τεχνολογία και επικοινωνία και εργάστηκε για αρκετά χρόνια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Έχει εκδώσει, με ψευδώνυμο, ένα ακόμη μυθιστόρημα με τον τίτλο Χάρντκορ (Ωκεανίδα, 2000) που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο.

Περισσότερα για την ίδια μπορείτε να δείτε στο www.giannaki.com».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης