Από τον αστυνόμο Κόκκινο στον Μικρό Μπλέ!

Από τον αστυνόμο Κόκκινο στον Μικρό Μπλέ!

Η Ευτυχία Γιαννάκη με την συνδρομή της εικονογράφου Σοφίας Τουλιάτου έρχεται να συστήσει στα παιδιά τον παραμυθένιο κόσμο των Πιτσιμπουίνων, τις ξεχωριστές συνήθειές τους καθώς και τα ανεπάντεχα μυστήρια που θα κληθούν να λύσουν παρέα…

giannaki-paidiko
Ο αστυνόμος Χάρης Κόκκινος και οι συνεργάτες του μπορούν να περιμένουν. Η Ευτυχία Γιαννάκη από στενάκια της Πλάκας και τις γειτονιές του Κουκακίου ταξιδεύει σε ένα παραμυθένιο κόσμο του Πίτσι Πίτσου, που δεν είναι άλλο από το νησί των Πιτσιμπουίνων.

Η βραβευμένη και πολυδιαβασμένη συγγραφέας κάνει κράτει τις μηχανές της – ένα μικρό διάλειμμα για τις αστυνομικές της ιστορίες και επιλέγει να «εισέλθει» στον κόσμο των παιδιών.

Από τον εκδοτική οίκο Ίκαρος – και την σειρά του για τα βιβλία των παιδιών- κυκλοφορεί το πρώτο παραμύθι της, σε εικονογράφηση της Σοφίας Τουλιάτου.

Στο ενημερωτικό σημείωμα των εκδοτών διαβάζουμε: «Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο. Το Πίτσι Πίτσου, το νησί των Πιτσιμπουίνων, είναι το πιο ασφαλές, αλλά και το πιο μυστήριο νησί στον κόσμο. Στο σχολείο σήμερα το πρόγραμμα έχει κολύμπι στη Λίμνη Λαμπίκο. Όταν τα Πιτσιμπουίνια φτάνουν εκεί, βρίσκονται μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη. Η λίμνη δεν έχει σταγόνα νερό! Ο Μικρός Μπλε, ο μοναδικός ντετέκτιβ του νησιού, και η παρέα του θα πρέπει να βιαστούν, αν θέλουν να λύσουν το πρώτο τους μυστήριο.

Κλείσιμο
Η Ευτυχία Γιαννάκη με έναυσμα τους πραγματικούς μπλε πιγκουίνους που ζουν στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία ―οι πιο μικροί πιγκουίνοι που υπάρχουν―, δημιουργεί τον ιδιαίτερο κόσμο των Πιτσιμπουίνων, με ήρωα τον Μικρό Μπλε.

Η πρωτότυπη σειρά βιβλίων, θα συστήσει στους μικρούς μας φίλους τον κόσμο των Πιτσιμπουίνων, τις ξεχωριστές συνήθειές τους καθώς και τα ανεπάντεχα μυστήρια που θα κληθούν να λύσουν παρέα. Το ιδιαίτερο κείμενο που “παίζει” με την οξυδέρκεια των παιδιών, σε συνδυασμό με τις εικόνες της πολυβραβευμένης εικονογράφου Σοφίας Τουλιάτου, δημιουργούν μια έξοχη πρόταση για τα πρώτα παιδικά αναγνώσματα».

Η Σοφία Τουλιάτου, από την πλευρά της, «δεν είχε ιδέα για τους Πιτσιμπουίνους μέχρι που συνάντησε την Ευτυχία. Από τότε έχει βάλει στόχο να συναντήσει (και να ζωγραφίσει) και τους ίδιους, έναν έναν, ώστε να μάθουν όλοι την όψη, τις συνήθειες και τις περιπέτειές τους», ενώ η Ευτυχία Γιαννάκη «από μικρή άκουγε για τους Πιτσιμπουίνους και το νησί τους. Χρειάστηκε σαράντα χρόνια να λύσει το μεγάλο μυστήριο και να εντοπίσει το Πίτσι Πίτσου. Από τότε περνάει τα καλοκαίρια της στο νότιο άκρο του νησιού, σε μια καλύβα στην παραλία, γράφοντας ιστορίες μυστηρίου για παιδιά και μεγάλους…».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης