Λαβασιανό με γύρο από μανιτάρια & bao buns με γύρο από χοιρινό ή κοτόπουλο

Λαβασιανό με γύρο από μανιτάρια & bao buns με γύρο από χοιρινό ή κοτόπουλο

Δύο ντελικάτες γευστικές λιχουδιές προτείνονται από δύο καταστήματα της Χαλκίδας στην τοπική γιορτή του φαγητού του δρόμου που γίνεται μπροστά από το επιβλητικό Κόκκινο Σπίτι στο τέρμα της παραλίας

bao-manitaria-new
Γύρος από μανιτάρια και bao buns με χοιρινό ή κοτόπουλο. Δύο μικρές ευχάριστες γευστικές εκπλήξεις, ντελικάτες απείρου βαθμού αν και εντελώς του δρόμου φτιαγμένες με γνώση και μεράκι από δύο τοπικά καταστήματα της Χαλκίδας. Και τα δύο παρουσιάστηκαν στην τοπική γιορτή των γεύσεων του δρόμου που ξεκίνησε χτες το απόγευμα και ολοκληρώνεται την Κυριακή (φιλοξενείται στο Κρηπίδωμα μπροστά από το εμβληματικό Κόκκινο Σπίτι).
bao-manitaria-4

Ας αρχίσουμε από τον vegan γύρο που έχει κλέψει καρδιές. Ένα δημιούργημα του Le petit Savoureux (το γνωστό και ως Σαβουράκι στη Πλατεία του Αγίου Νικολάου) σε συνδυασμό με τους έμπειρους παραγωγούς της εταιρείας Δίρφυς Μανιτάρια από τους Καθενούς της Εύβοιας. Μια δημιουργική γευστική σύμπραξη του Βασίλη Κατσιμεντέ από το Σαβουράκι με τους Λευτέρη Λαχουβάρη και Θανάση Μαστρογιάννη (που έφτιαξε με τα χέρια του και το περίπτερο) με τον Μπάμπη στο τηγάνι.

Σε μια ανάρτηση στο facebook διαβάζω: Ψωμί από τον Πόντο (Λαβασιανό), πρώτη ύλη από την Εύβοια (Δίρφυς Μανιτάρια), τα υπόλοιπα αφήστε τα στο Le petit Savoureux (Το Σαβουράκι)!». Τα …αφήσαμε και το απολαύσαμε! Με ορισμένες προσαρμογές για τις οποίες είχαμε εγκαίρως ενημερώσει. Η προτίμηση είναι το ψωμάκι με τον γύρο από μανιτάρια να έχει δύο συνοδευτικά: άφθονο ξερό κρεμμύδι αλλά και μια sauce όνειρο με βασικό συστατικό την κόκκινη πιπεριά.
bao-manitaria-7
Κλείσιμο

Στο διπλανό περίπτερο κυριαρχεί η παρουσία του Πάρη- «ροζ γουρουνάκι»- Σαλεμή που έχει καταφέρει να ανανεώσει ένα παραδοσιακό ψητοπωλείο Το Πικάντικό (με το όνομα) στην Πλατεία του Καράμπαμπα. Ο Πάρης έφερε στην γιορτή των γεύσεων του δρόμου τα κινέζικα (όλο αμαρτία!) αφράτα, πάλλευκα σαν το χιόνι ψωμάκια (του ατμού!) συνδυάζοντας τα με γύρο από χοιρινό ή κοτόπουλο με μια απίθανη sauce αλλά και λάχανο με καρότο σε μια σύνθεση που αποθεώνει την συνάντηση της Άπω Ανατολής με την ρουμελιώτικη παράδοση.

Τα bao buns πάντως βρίσκουν την τέλεια ντελικάτη τους γεύση όταν δεχθούν στα σπλάχνα τους το ψιλοκομμένο κοντοσούβλι με τα micro greens της επόμενης γενιάς!

Και οι δύο λιχουδιές που θα είναι διαθέσιμες στα καταστήματα και μετά το τέλος της γιορτής συνδυάζονται άριστα με τοπικά κρασιά (ροζέ κατά το πλείστον), τοπικές φρέσκες μπύρες και τοπικά αποστάγματα! Διεκδικήστε την δοκιμή τους!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης