«Τα Δικαιώματα του Παιδιού» σε μια Βιβλιοθήκη!

«Τα Δικαιώματα του Παιδιού» σε μια Βιβλιοθήκη!

Βιβλία, παζλ, παιχνίδια αλλά και βιωματικές δραστηριότητες για τα παιδιά «κουβαλά» μαζί της η «Πλανόδια Βιβλιοθήκη για τα Δικαιώματα του Παιδιού» τον Σεπτέμβριο

dikaiomata-paidion-vivliothiki
«Η Πλανόδια Βιβλιοθήκη είναι μια εφήμερη βιβλιοθήκη που λειτουργεί από λίγες μόνο ώρες έως μια ολόκληρη μέρα..» διαβάζουμε σε μια συνοπτική περιγραφή στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου».

Κάθε μήνα, η Βιβλιοθήκη επισκέπτεται διαφορετικές περιοχές της Αθήνας με σκοπό την εκπαίδευση των παιδιών ανεξαρτήτως εθνικότητας φυλής, φύλου, θρησκείας και γλώσσας.

Βιβλία, παζλ, παιχνίδια αλλά και βιωματικές δραστηριότητες συνθέτουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απασχόλησης.
dikaiomata-paidion-vivliothiki-1


Για τον μήνα Σεπτέμβριο το πρόγραμμα της Βιβλιοθήκης διαμορφώνεται ως εξής:

Στις 6 Σεπτεμβρίου και ώρες 17:00 με 20:00 θα βρίσκεται στην Πλατεία Βικτωρίας. Στις 18 Σεπτεμβρίου και ώρες16:00 με 20:00 στην Πλατεία Κοτζιά και στις 27 Σεπτεμβρίου και ώρες 11:30 – 15:30 θα βρίσκεται στην Φωκίωνος Νέγρη 63, πλησίον Πλατείας Κυψέλης.

Πρόκειται για μια διοργάνωση του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού και της «Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων, με τη στήριξη της Γερμανικής Πρεσβείας και την υποστήριξη του συνΑθηνά.

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού -όπως διαβάζουμε στην σχετική ιστοσελίδα είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο, που ιδρύθηκε το 2004, με στόχο την ευαισθητοποίηση και παρέμβαση στα προβλήματα που αφορούν τα Δικαιώματα του Παιδιού. Έχει αναπτύξει πρωτοβουλίες και δράσεις σχετικά με την εφαρμογή της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού του ΟΗΕ στη χώρα μας, καθώς επίσης και για το σεβασμό της διαφορετικότητας και τις διακρίσεις. Τα μέλη του είναι εκπαιδευτικοί, γονείς, πανεπιστημιακοί, συγγραφείς, καλλιτέχνες και παιδιά, που δρουν εθελοντικά μέσα και έξω από τη σχολική κοινότητα, πραγματοποιούν έρευνες, καμπάνιες και προγράμματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης