Δαμάσκηνο με Τσίπουρο – Μαρμελάδα από τον Άθω

dokimon

Την εξωστρέφεια των προϊόντων που προέρχονται από τον φυσικό πλούτο του Αγίου Όρους έχει αναλάβει μια εταιρία που σκοπό έχει την «οργάνωση και διανομή αυτής της παραδοσιακής κι ευεργετικής κληρονομιάς»

«Η ευκοσμία (Eucosmia) είναι λέξη αρχαιοελληνικής προέλευσης και προέρχεται από τo επίρρημα "εὖ" και το ουσιαστικό "κόσμος". Στα νέα ελληνικά αποδίδεται ως ευπρέπεια, κοσμιότητα στο ήθος και σεμνότητα στο παρουσιαστικό».

Δεν θα μπορούσε κανείς να το αρνηθεί. Τα παραπάνω λόγια αναγράφονται στην ¨Ταυτότητα¨ της ιστοσελίδας www.eucosmia.com και είναι πλήρως αντιπροσωπευόμενα του εικαστικού της όψεως στο σύνολο της μπράντας.

Ας περάσουμε όμως να δούμε τι βρίσκεται πίσω από αυτήν.

Η Eucosmia είναι μια εταιρία που έχει ως σκοπό –όπως διαβάζουμε σχετικά- την οργάνωση και διανομή των προϊόντων που παράγονται από τον φυσικό πλούτο του Όρους Άθως και από τους μοναχούς του Αγίου Όρους.

Η εμπορική δραστηριότητα της εταιρίας ασχολείται με «τον ευρύτερο τομέα παραγωγών -με τις δυνατότητες δικτύωσης που παρέχει, εξασφαλίζοντας την ποιότητα και την αγνότητα των προϊόντων, χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες μορφές πιστοποίησης».

Η προϊοντική γκάμα αποτελείται από δύο επιμέρους σειρές.

Η σειρά «Δόκιμον» περιλαμβάνει προϊόντα περιποίησης –σαπούνια, κηραλοιφές, κρέμες, αρώματα κ.α.- που έχουν ως βασικό συστατικό βιολογικά βότανα –χαμομήλι, εχινάτσεα, καλεντούλα, δενδρολίβανο κ.α.- από τον Όρος Άθως και προορίζονται-διαθέτουν συγκεκριμένες δράσεις και ιδιότητες.

Η σειρά «ΕυΔόκιμον» αποτελείται από τρόφιμα και ποτά και περιλαμβάνει ελιές και ελαιόλαδο, μέλι, ζυμαρικά, κρασί, μαρμελάδες κ.α. εμπλουτίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ποικιλία των προσφερόμενων αγαθών.

Εκεί ξεχωρίζουμε και την ιδιαίτερη μαρμελάδα -Δαμάσκηνο Mε Τσίπουρο, η οποία ετοιμάζεται από ολόκληρα φρούτα κομμένα στο χέρι.

Το Βατοπαίδι υποστηρίζει την πρωτοβουλία, καθώς το όνομα της πρώτης σειράς εμπνεύστηκε και δόθηκε από τη μελέτη των χειρογράφων της βιβλιοθήκης της.

«Μέσα στα χειρόγραφα των υπογεγραμμένων συνταγών του Ιπποκράτη (5ος π.Χ. αιώνας) του Ασκληπιού, του Γαληνού και μεταγενεστέρων κυριαρχεί η λέξη «Δόκιμον».

Κατά τη μελέτη των αυθεντικών χειρόγραφων συνταγών του, συναντήσαμε αναγραφόμενο με κόκκινα γράμματα «Του Ιπποκράτους δόκιμον και αψευδέστατον», που σημαίνει ότι η συνταγή ήταν δοκιμασμένη και πετυχημένη».

Πρόσφατα, η εταιρία έλαβε τιμητική διάκριση για την καινοτομία στην ανάπτυξη πολιτιστικής κληρονομιάς στην διοργάνωση Athens Start up Awards.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Χχχ

Το εμπόριο δεν έχει καμία θέση στον μοναχισμό. Αλλά μιλάμε για το Βατοπαίδι την Κοιτίδα του χρήματος και εμπορίου στο Άγιο Όρος. Όλα για το χρήμα ακόμη και οι ιερείς

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

festival-thess

Ταινίες, πρόσωπα, ιστορίες, αίθουσες και χώροι αλλά και η ίδια η πόλη με τους δρόμους και τους ανθρώπους της συγκροτούν ένα σημειωματάριο ακριβών στιγμών για την διοργάνωση του φεστιβάλ που μόλις τελείωσε…

chair

Στο κέντρο της σημερινής κουβέντας μας – που καταγράφεται εδώ- είναι το εμβληματικό σύμβολο ενός παραδοσιακού κουρείου, η δερμάτινη πολυθρόνα και ο μύθος που την συνοδεύει…

olympia-festival-kinimatografou

Έξι εκπαιδευτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα παρέχουν την τεχνογνωσία τους για την εκπαίδευση νέων κινηματογραφιστών μέσω του «1st Olympia “Creative Ideas” Pitching Lab» στο πλαίσιο του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

monopati-iros

Ανάβαση «ψυχής» από εκατοντάδες πεζοπόρους και ορειβάτες κάθε Νοέμβριο στην Εύβοια

2
ray-liz

Ο 48χρονος Βρετανός Ρίτσαρντ Μπίλινγχαμ επιστρέφει στην πατρίδα του συντροφιά με το Βραβείο Καλύτερης ταινίας Χρυσός Αλέξανδρος - Θόδωρος Αγγελόπουλος, το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 8.000 ευρώ, ενώ οι άλλοι 2 Αλέξανδροι, ο Αργυρός πήγε στην ταινία της Γερμανίδας Εύα Τρόμπις Όλα Καλά και ο Χάλκινος στον Ταϊλανδό Πουτσιπόνγκ Αρουνπένγκ για την ταινία Διαβολόψαρο