Ο Καθηγητής της Τζαζ και οι 11 της MOYSA!

kathigitis-jazz

O συνθέτης και Επίκουρος Καθηγητής Πιάνο Τζαζ, Γιώργος Κοντραφούρης εμφανίζεται με το κουαρτέτο του και 11 νεαρούς μουσικούς πνευστών και εγχόρδων της ορχήστρας «MOYSA», στο πλαίσιο των 53ων Δημητρίων, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

11 νεαροί μουσικοί πνευστών και εγχόρδων της ορχήστρας MOYSA (Megaro Youth Symphony Orchestra) –Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης– θα συμμετέχουν με την μουσική τους τέχνη στις εκδηλώσεις των 53ων Δημητρίων τον ερχόμενο Οκτώβριο.

O συνθέτης και Επίκουρος Καθηγητής Πιάνο Τζαζ, Γιώργος Κοντραφούρης θα κάνει εμφανή την παρουσία του στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης -για πρώτη φορά στο πλαίσιο των Δημητρίων- συνοδευόμενος από το κουαρτέτο του –το οποίο αποτελούν επιπλέον του ιδίου οι: Δημήτρης Παπαδόπουλος, Αλέξης Δελής και Γιάννης Παπαδούλης.

Στην μουσική συνάντηση της 15ης Οκτωβρίου, διαβάζουμε στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα του ΜΜΘ: «Στο πρώτο μέρος της συναυλίας ερμηνεύουν το έργο Yamekraw του James P. Johnson. Στο δεύτερο μέρος, το κουαρτέτο παίζει με το χαρακτηριστικό και σύγχρονο στυλ του την οργιώδη και διονυσιακή μουσική του κλασικού πια Fats Waller».

Από μια παλαιότερη συμμετοχή του Γιώργου Κοντραφούρη στο corfu jazz world, αντλούμε μερικά βιογραφικά του στοιχεία: «Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967 και αρχικά σπούδασε κλασικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο. Στην ηλικία των 16, έστρεψε το ενδιαφέρον του στη τζαζ και παρακολούθησε μαθήματα τζαζ αυτοσχεδιασμού με τον Μάρκο Αλεξίου.

Παρακολούθησε μαθήματα επίσης με τους Jim Beard και Jarmo Savolainen. Αποφοίτησε με Bachelor’ s και Master’ s degree in Jazz Performance από την Ακαδημία Sibelius στη Φινλανδία».

Σχετικά με την «MOYSA»: «Δημιουργήθηκε από τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο του 2015, με πρωτοβουλία του διεθνούς πιανίστα και Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Οργανισμού, Γιώργου - Εμμανουήλ Λαζαρίδη, και με ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Είναι μία κοινότητα νέων μουσικών από τη Βόρεια Ελλάδα και άλλες περιοχές της χώρας, ηλικίας 8 έως 25 ετών. Σκοπός της είναι η περαιτέρω εκπαίδευση των μελών της στην ορχηστρική τέχνη και σε άλλους συναφείς τομείς, η δημιουργία ευκαιριών για διεθνείς συνεργασίες μεταξύ νέων Ελλήνων μουσικών και καταξιωμένων καλλιτεχνών και μουσικών συνόλων από όλο τον κόσμο, καθώς και η ενδυνάμωση της κοινωνικής ευαισθησίας, μέσω της μουσικής».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

saia-paradosou

Η Ηρώ Σαϊα έστησε μια compact παράσταση σαν ένα ακριβό κέντημα από τα παλιά – μόνο που τα υλικά της παράστασης μιλάνε για την ζωή μας στο σήμερα!

mantis

Ο Χρήστος Νικολούδης, ένας νέος startuper – διοργανωτής του StartupNow Forum γίνεται στην Ελευσίνα το διήμερο 23-24 Νοεμβρίου 2018 μας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρουν εκείνοι που θα συμμετάσχουν στην διοργάνωση

eshophy

Η Σοφία Δενδρινού και η Ευδοκία Λιάκου έφτιαξαν την εταιρεία ÉSOPHY το 2017 και εγκατέστησαν το γευστικό τους στρατηγείο στην Κηφισιά, επιλέγοντας να κρατήσουν την κουζίνα τους σε δημόσια θέα και αυτό για να δώσουν την ευκαιρία στους πελάτες να μυρίσουν την σοκολάτα που λιώνει, τους καρπούς που ψήνονται και να δουν όλη την προετοιμασία και δημιουργία των προϊόντων

1
myandros-instagram

116 φωτογράφοι καταθέτουν τη προσωπική τους δημιουργική ματιά για το νησί της Άνδρου μέσα από το project "#My_Andros"

1