Οι 20 ζωγράφοι και ο τίτλος του Φουκώ

20-zografoi

Έργα είκοσι σημαντικών σύγχρονων Ευρωπαίων ζωγράφων, που καλύπτουν μια προσωπική και πρωτότυπη αντιμετώπιση της ζωγραφικής πράξης, εκτίθενται στο Κέντρο Τεχνών δήμου Αθηναίων, σε μια έκθεση με τίτλο εμπνευσμένο από μία φράση του Μισέλ Φουκώ

«Η Υλικότητα του ζωγραφικού συμβάντος» - Σε μια μικρή υποσημείωση διαβάζουμε για την προέλευση της εικαστικής πρότασης: *O τίτλος της έκθεσης είναι εμπνευσμένος από τη σημαντική φράση του Μισέλ Φουκώ στην ομιλία του στο Collège de France, 1971, (Η Τάξη του Λόγου).
20-zografoi-1


Είκοσι καλλιτέχνες, ζωγράφοι και εικαστικοί, –Νίκος Αλεξίου, Kai Althoff, Herbert Brandl, Pedro Cabrita Reis, Δημήτρης Εφέογλου, Ντόρα Οικονόμου, Günther Förg, Ivan Grubanov, Αθηνά Ιωάννου, Γιώργος Κόντης, Michel Majerus, Xavier Noiret-Thomé, Ευτύχης Πατσουράκης, Λίλα Πολενάκη, Νάνα Σαχίνη, Adrian Schiess, Νίκος Σεπετζόγλου, Mariella Simon, Αλέξανδρος Τζάννης, και Heimo Zobernig– από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετέχουν στην έκθεση ζωγραφικής που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων.

Στον χώρο του Κέντρου Τεχνών του δήμου Αθηναίων, στο Πάρκο Ελευθερίας και με διάρκεια έως 30 Σεπτεμβρίου, παρουσιάζεται η έκθεση με «έργα σημαντικών σύγχρονων ζωγράφων, που καλύπτουν μια προσωπική και πρωτότυπη αντιμετώπιση της ζωγραφικής πράξης, στα όρια της αφαίρεσης, μέσα από τη σχέση του ζωγραφικού συμβάντος με το χώρο, τη χειρονομία, τα υλικά και την υλικότητα».

Επιπλέον διαβάζουμε στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα: «Από τους δέκα μη- Έλληνες ζωγράφους οι περισσότεροι έχουν έρθει, εργαστεί και εκθέσει πολλές φορές στην χώρα μας, ενώ οι περισσότεροι από τους δέκα Έλληνες είτε ζουν εκτός Ελλάδος είτε έζησαν καιρό σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

synthesi01

Το Κράτος ως Λερναία Ύδρα, όπως «λέει» και ο τίτλος του νέου βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Δερτιλή – ένα δοκίμιο που περιγράφει επτά μορφές με τις οποίες μπορούμε σήμερα πλέον να σκεφτούμε το κράτος.

1
tombazis01

Ένα ιστορικός ελαιώνας στην παραθαλάσσια περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας στην Βορειοανατολική Πελοπόνησσο απέναντι απο το όμορφο νησί του Πόρου φτιαγμένος από τον ναύαρχο της Επανάστασης  Εμμανουήλ Τομπάζη μας δίνει σήμερα ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

lev01

Η κα Βάσω Βούζα-Κυρατζή συνάντησε στη πόλη των Γρεβενών τον σχεδιαστή Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο και καρπός αυτής της συνάντησης η δημιουργική δουλειά που συνοδεύει μια παραγωγική προσπάθεια με επίκεντρο μια φάρμα λεβάντας.

1
barber0

Ποιόν εν τέλει εμπιστεύεται ένας κουρέας για να αφεθεί να δεχθεί τις υπηρεσίες ενός συναδέλφου του; Ένα ενδιαφέρον θέμα…με καλοκαιρινή διάθεση.

1
60147391_2214446438624038_8701900897598308352_n

Το εστιατόριο των αδελφών Κομπογιαννίτη στη περιοχή του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός γεύσεων που έρχεται από την τοπική παράδοση με την απαραίτητη τσαχπινιά της σύγχρονης δημιουργίας.

tsas

Ο Άγγελος Φωκιανός είναι ένας νέος Αθηναίος, επιχειρηματίας της γενιάς των 20plus αλλά και ένας επιχειρηματίας της «μιας ιδέας» -αρκεί εκείνη να βρει ανταπόκριση και να «δέσει» το ακροατήριο και πάνω σε αυτό να «χτίσει» την επιτυχία της.

jghmvew

Το Park your Cinema επιστρέφει στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με αφιέρωμα σε κλασικές κωμωδίες και αγαπημένες παιδικές ταινίες