Vegan μπισκότα από τα Τρίκαλα

veganana

Ένα ζευγάρι γεωπόνων επέλεξε να φύγει από την Αθήνα και να στήσει μια παραγωγική μονάδα σε ένα χωριό των Τρικάλων – όπου υπήρχε οικογενειακή ρίζα-  φτιάχνοντας  βιολογικά παραδοσιακά μπισκότα που βρήκαν ανταπόκριση στην αγορά 

Μπισκότα βιολογικά παραδοσιακά μόνο με λάδι και κανέλα – χωρίς ζωικά συστατικά (βούτυρο, αυγά,γάλα). Εντελώς, Vegan. Σε πρωτότυπες, πρακτικές και ανακυκλώσιμες συσκευασίες που τα κρατάνε φρέσκα ως το τελευταίο και κυρίως ζητούνται από γονείς για τα παιδιά τους λόγω του περιεχομένου τους.
Μπισκότα που κρύβουν μικρά ή και μεγαλύτερα βήματα καινοτομίας ως προς την σύνθεση των υλικών παρασκευής τους και τα οποία έρχονται από το εργαστήριο μιας οικογενειακής επιχείρησης από ένα χωριό των Τρικάλων - την Πηγή στο 5ο χλμ Τρικάλων – Πύλης.

vegan01


Όπως γράφουν χαρακτηριστικά οι ιδρυτές της εταιρείας, ο Κώστας Χάμος και η σύζυγος του, Μαρία Φραγκουλάκη : «H Ιστορία μας ξεκινάει το 2005 στα Τρίκαλα, εκεί για πρώτη φορά ζυμώσαμε δυο βασικά υλικά, παράδοση και ποιότητα. Το αποτέλεσμα της ένωσης αυτής, είναι βιολογικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, με υπέροχη, ξεχωριστή γεύση και προσιτά σε όλους. Πίσω όμως από την εταιρεία μας κρύβονται και οι ιστορίες ανθρώπων που με προσήλωση και αγάπη για αυτό που κάνουν δεν έχουν ούτε στιγμή προδώσει τις αξίες τους. Επιμένουν να θέλουν να προβάλουν την ποιότητα και την αυθεντικότητα στις γεύσεις των υλικών που χρησιμοποιούν. Οι άνθρωποι αυτοί, όλοι εμείς, επιμένουμε πως η ποιότητα έχει μια αυθεντική νοστιμιά που ξαφνιάζει».
Ο Κώστας Χάμος γεννήθηκε το 1979 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων και έκανε Μεταπτυχιακό στην Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων & Γεωργίας. Κατά τη διάρκεια του Μεταπτυχιακού δούλεψε ως πωλητής σε εταιρεία διανομής παραδοσιακών και βιολογικών προϊόντων. Το 2005 έφυγα από την Αθήνα για το Παλαιομονάστηρο Τρικάλων, τόπο καταγωγής του πατέρα μου, όπου και ξεκίνησα την Οικοπάλ.
Η σύζυγος του, Μαρία Φραγκουλάκη – ένα χρόνο μικρότερη- γεννήθηκε και μεγάλωσε και εκείνη στην Αθήνα. Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων και έκανε Μεταπτυχιακό στη Βιοτεχνολογία Τροφίμων. Το 2007 άφησε την Αθήνα και εγκαταστάθηκε μαζί με τον Κώστα στα Τρίκαλα( τότε ήταν σύντροφος του), αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο στην παραγωγή της Οικοπάλ.
Η εταιρεία ΟΙΚΟΠΑΛ ΙΚΕ ιδρύθηκε το Μάιο του 2016, φέρει ωστόσο την εμπειρία και τη γνώση του σήματος ΟΙΚΟΠΑΛ στο χώρο των βιολογικών προϊόντων, από το 2005. Σήμερα στη μονάδα της εταιρείας παράγει βιολογικά μπισκότα και παραδοσιακά βιολογικά ζυμαρικά. Από αυτά τα μπισκότα – σε 10 διαφορετικές συνθέσεις- κρατούν τα σκήπτρα στις πωλήσεις.


vegan02

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Anna

To meli den ine vegan!

dfer

Χίλια μπράβο! Τέτοια προιόντα θέλουμε. Go vegan!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

synthesi01

Το Κράτος ως Λερναία Ύδρα, όπως «λέει» και ο τίτλος του νέου βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Δερτιλή – ένα δοκίμιο που περιγράφει επτά μορφές με τις οποίες μπορούμε σήμερα πλέον να σκεφτούμε το κράτος.

1
tombazis01

Ένα ιστορικός ελαιώνας στην παραθαλάσσια περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας στην Βορειοανατολική Πελοπόνησσο απέναντι απο το όμορφο νησί του Πόρου φτιαγμένος από τον ναύαρχο της Επανάστασης  Εμμανουήλ Τομπάζη μας δίνει σήμερα ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

lev01

Η κα Βάσω Βούζα-Κυρατζή συνάντησε στη πόλη των Γρεβενών τον σχεδιαστή Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο και καρπός αυτής της συνάντησης η δημιουργική δουλειά που συνοδεύει μια παραγωγική προσπάθεια με επίκεντρο μια φάρμα λεβάντας.

1
barber0

Ποιόν εν τέλει εμπιστεύεται ένας κουρέας για να αφεθεί να δεχθεί τις υπηρεσίες ενός συναδέλφου του; Ένα ενδιαφέρον θέμα…με καλοκαιρινή διάθεση.

1
60147391_2214446438624038_8701900897598308352_n

Το εστιατόριο των αδελφών Κομπογιαννίτη στη περιοχή του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός γεύσεων που έρχεται από την τοπική παράδοση με την απαραίτητη τσαχπινιά της σύγχρονης δημιουργίας.

tsas

Ο Άγγελος Φωκιανός είναι ένας νέος Αθηναίος, επιχειρηματίας της γενιάς των 20plus αλλά και ένας επιχειρηματίας της «μιας ιδέας» -αρκεί εκείνη να βρει ανταπόκριση και να «δέσει» το ακροατήριο και πάνω σε αυτό να «χτίσει» την επιτυχία της.

jghmvew

Το Park your Cinema επιστρέφει στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με αφιέρωμα σε κλασικές κωμωδίες και αγαπημένες παιδικές ταινίες