Vegan μπισκότα από τα Τρίκαλα

veganana

Ένα ζευγάρι γεωπόνων επέλεξε να φύγει από την Αθήνα και να στήσει μια παραγωγική μονάδα σε ένα χωριό των Τρικάλων – όπου υπήρχε οικογενειακή ρίζα-  φτιάχνοντας  βιολογικά παραδοσιακά μπισκότα που βρήκαν ανταπόκριση στην αγορά 

Μπισκότα βιολογικά παραδοσιακά μόνο με λάδι και κανέλα – χωρίς ζωικά συστατικά (βούτυρο, αυγά,γάλα). Εντελώς, Vegan. Σε πρωτότυπες, πρακτικές και ανακυκλώσιμες συσκευασίες που τα κρατάνε φρέσκα ως το τελευταίο και κυρίως ζητούνται από γονείς για τα παιδιά τους λόγω του περιεχομένου τους.
Μπισκότα που κρύβουν μικρά ή και μεγαλύτερα βήματα καινοτομίας ως προς την σύνθεση των υλικών παρασκευής τους και τα οποία έρχονται από το εργαστήριο μιας οικογενειακής επιχείρησης από ένα χωριό των Τρικάλων - την Πηγή στο 5ο χλμ Τρικάλων – Πύλης.

vegan01


Όπως γράφουν χαρακτηριστικά οι ιδρυτές της εταιρείας, ο Κώστας Χάμος και η σύζυγος του, Μαρία Φραγκουλάκη : «H Ιστορία μας ξεκινάει το 2005 στα Τρίκαλα, εκεί για πρώτη φορά ζυμώσαμε δυο βασικά υλικά, παράδοση και ποιότητα. Το αποτέλεσμα της ένωσης αυτής, είναι βιολογικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, με υπέροχη, ξεχωριστή γεύση και προσιτά σε όλους. Πίσω όμως από την εταιρεία μας κρύβονται και οι ιστορίες ανθρώπων που με προσήλωση και αγάπη για αυτό που κάνουν δεν έχουν ούτε στιγμή προδώσει τις αξίες τους. Επιμένουν να θέλουν να προβάλουν την ποιότητα και την αυθεντικότητα στις γεύσεις των υλικών που χρησιμοποιούν. Οι άνθρωποι αυτοί, όλοι εμείς, επιμένουμε πως η ποιότητα έχει μια αυθεντική νοστιμιά που ξαφνιάζει».
Ο Κώστας Χάμος γεννήθηκε το 1979 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων και έκανε Μεταπτυχιακό στην Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων & Γεωργίας. Κατά τη διάρκεια του Μεταπτυχιακού δούλεψε ως πωλητής σε εταιρεία διανομής παραδοσιακών και βιολογικών προϊόντων. Το 2005 έφυγα από την Αθήνα για το Παλαιομονάστηρο Τρικάλων, τόπο καταγωγής του πατέρα μου, όπου και ξεκίνησα την Οικοπάλ.
Η σύζυγος του, Μαρία Φραγκουλάκη – ένα χρόνο μικρότερη- γεννήθηκε και μεγάλωσε και εκείνη στην Αθήνα. Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων και έκανε Μεταπτυχιακό στη Βιοτεχνολογία Τροφίμων. Το 2007 άφησε την Αθήνα και εγκαταστάθηκε μαζί με τον Κώστα στα Τρίκαλα( τότε ήταν σύντροφος του), αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο στην παραγωγή της Οικοπάλ.
Η εταιρεία ΟΙΚΟΠΑΛ ΙΚΕ ιδρύθηκε το Μάιο του 2016, φέρει ωστόσο την εμπειρία και τη γνώση του σήματος ΟΙΚΟΠΑΛ στο χώρο των βιολογικών προϊόντων, από το 2005. Σήμερα στη μονάδα της εταιρείας παράγει βιολογικά μπισκότα και παραδοσιακά βιολογικά ζυμαρικά. Από αυτά τα μπισκότα – σε 10 διαφορετικές συνθέσεις- κρατούν τα σκήπτρα στις πωλήσεις.


vegan02

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Anna

To meli den ine vegan!

dfer

Χίλια μπράβο! Τέτοια προιόντα θέλουμε. Go vegan!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

axelos

Στη Γαλλία όπου έμενε ο συγγραφέας από τη δεκαετία του ΄40 εκδόθηκε το βιβλίο του, Το παιχνίδι του κόσμου το 1969. Στη Ελλάδα που παρέμενε αμετάφραστο κυκλοφορεί τώρα από τις Εκδόσεις του Βιβλιοπωλείου της Εστίας

papadimitriou-tedx-lamia

Ο Άγγελος Παπαδημητρίου δοκιμάζει για πρώτη φορά στη ζωή του να εκτεθεί στη κρίση των συμπολιτών του βάζοντας υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα με το ψηφοδέλτιο του Κώστα Μπακογιάννη

stratigos-makrygiannis

Η νέα όπερα του Δημήτρη Μαραγκόπουλου σε λιμπρέτο του Αλέκου Λούντζη για τον Στρατηγό Μακρυγιάννη ανεβαίνει για τρείς παραστάσεις στις αρχές Απριλίου στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο «Νιάρχος»

asimos

Για πρώτη φορά παρουσιάζεται δημόσια στο κοινό το αρχείο του Νικόλα Άσιμου στο πλαίσιο μιας μεγάλης εκδήλωσης που περιλαμβάνει έκθεση 12 εικαστικών καλλιτεχνών και 2 συναυλίες

1
saxa

Στο ιστορικό κτήριο του ΑΣΑΧ (Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Αμπελοκτημόνων Χαλκίδας) στο Λιμάνι στις 27 Μαρτίου 2019 ενεργοί πολίτες- επιχειρηματίες, μάγειρες, δημοσιογράφοι κ.α- συμμετέχουν στην εναρκτήρια εκδήλωση της τοπικής πρωτοβουλίας «Εύριπος- Πλατφόρμα για μια καλύτερη ζωή»

alex

Μια νέα σε ηλικία αλλά ώριμη σε δημιουργικές ιδέες chef η Αλεξάνδρα Βασιλάτου έχει «στήσει» με την στήριξη του The People’s Trust το δικό της εργαστήριο – κουζίνα στη Πλατεία Δεξαμενής στο Κολωνάκι

3
xelidonia

Και όμως το πιστό αντίγραφο, διαστάσεων 40x59cm, από μια λεπτομέρεια της περίφημης «Τοιχογραφίας της Άνοιξης» όπου «δύο χελιδόνια ερωτοτροπούν πετώντας σε τοπίο με κόκκινα κρίνα» από το Ακρωτήρι της Θήρας του 16ου αιώνα π.Χ ,που διατίθεται, έναντι 200 ευρώ, στο πωλητήριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου δεν μπορεί κανείς να το βρει στο e-shop του. Και αυτό, γιατί e-shop δεν υπάρχει!

2