Η ανα-γέννηση μιας Μητέρας

mia-mitera-genniete

Η εμπειρία της γυναίκας καθώς προετοιμάζεται να γίνει μητέρα, η επικοινωνία μητέρας-βρέφους, η ευθύνη για βαθύτερη επαφή: την αγάπη, σύζυγοι και πατεράδες, βιώματα και συναισθήματα περιγράφονται από τον συγγραφέα και ψυχίατρο Ντάνιελ Στερν στην έκδοση των εκδόσεων Άγρα υπό τη επιστημονική επιμέλεια του Αναπληρωτή Καθηγητή Ψυχιατρικής και συγγραφέα Γιάννη Ζέρβα

O τίτλος, «Μια μητέρα γεννιέται».

Το ερώτημα: Μπορεί η εμπειρία της μητρότητας να αλλάξει για πάντα την γυναίκα;

«Καθώς μια γυναίκα προετοιμάζεται να γίνει μητέρα, αντιμετωπίζει μια εμπειρία που δεν μοιάζει με καμία άλλη στη ζωή της. Η γέννηση του μωρού της θα της δώσει νέα κατεύθυνση στις προτιμήσεις και στις απολαύσεις της και, πιθανότατα, θα επαναπροσδιορίσει μερικές από τις αξίες της.

Καθώς υποβάλλεται σε αυτή τη μοναδική ψυχική μεταμόρφωση, νέες ελπίδες, φόβοι και προτεραιότητες την καθοδηγούν. Η απόκτηση ενός παιδιού επηρεάζει όλες τις στενές σχέσεις της και ὁ ρόλος της στην ιστορία της οικογένειάς της αλλάζει. Με αυτή την έννοια, στους πολλούς μήνες που προηγούνται και ακολουθούν τη γέννηση του μωρού της, ἡ μητέρα γεννιέται ψυχικά..» διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο των 288 σελίδων βιβλίου των εκδόσεων Άγρα.

Ο Γιάννης Ζέρβας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε ιατρική στην Αθήνα και ψυχιατρική στη Νέα Υόρκη. Ως συγγραφέας κατέχει σημαντικό λογοτεχνικό έργο το οποίο περιλαμβάνει έξι βιβλία, πάνω από δέκα μεταφράσεις και σημαντικό αριθμό συμμετοχών σε συλλογικά έργα.

Επιπλέον της συνεργασίας του με τις εκδόσεις Άγρα, ο Γιάννης Ζέρβας ανέλαβε τη επιστημονική επιμέλεια του βιβλίου του Ντάνιελ Στερν –το οποίο και προλογίζει- με τίτλο «Μια μητέρα γεννιέται» το οποίο εκδόθηκε στις αρχές Απριλίου και ως Υπεύθυνος του τμήματος Ψυχικής Υγείας Γυναικών και Ψυχιατρικής της Αναπαραγωγής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, αποτυπώνει με σαφήνεια την βαθύτερη σχέση μητέρας και παιδιού μέσα από τα λόγια του Ντάνιελ Στερν.

Ο διακεκριμένος Αμερικανός ψυχίατρος Ντάνιελ Στερν ένωσε τις δυνάμεις του με την παιδίατρο και παιδοψυχίατρο Νάντια Μπρούσβαϊλερ-Στερν και τη δημοσιογράφο και συγγραφέα Άλισον Φρήλαντ για να αποδώσει με θαυμάσιο τρόπο την ψυχολογία της νέας μητέρας και να επικυρώσει με κατανόηση και αποδοχή τα αντιφατικά συναισθήματα που συνοδεύουν τα πρώτα στάδια της μητρότητας.

Έντεκα κεφάλαια αναλύουν την νέα ταυτότητα της γυναίκας. Το πέρασμα από την θέση της κόρης στην θέση της μητέρας, την διαμόρφωση της μητρικής ταυτότητας και στην προετοιμασία για τον νέο ρόλο, της μητέρας εργαζόμενης, συζύγου, και την συναισθηματική και ψυχική ζωή της, ενταγμένη σε ένα νέο πλαίσιο.

Την μετάφραση του βιβλίου έχει κάνει η Ευαγγελία Ανδριτσάνου.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

ΚΩΣΤΑΣ-ΔΡΑΜΑ

ΩΡΑΙΟ ΓΚΟΜΕΝΑΚΙ Η ΜΑΜΑ....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

karteraki

Η απαίτηση ενός θαμώνα παραδοσιακού καφενείου στην Κρήτη για το βοτανικό μείγμα του ζεστού ροφήματος του έγινε στις μέρες μας premium προϊόν

apli-metavasi

«Είναι ένα πρωτότυπο μιούζικαλ για μια γενιά που μεγάλωσε με την πεποίθηση ότι ο κόσμος τής ανήκει και βρέθηκε εκτεθειμένη σ’ έναν κόσμο που δεν περίμενε», διαβάζουμε σε ένα ενημερωτικό σημείωμα για την παράσταση Απλή Μετάβαση πού έρχεται στην Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» του Εθνικού Θεάτρου τον Φεβρουάριο του 2019

dirfis

2 πανεπιστήμια και 1 ερευνητικό κέντρο (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών), έχοντας στο πλευρό τους μια από τις πρωτοπόρες ελληνικές εταιρείες, την εταιρία Μανιτάρια Δίρφυς ανέλαβαν να αναπτύξουν και να παράγουν ένα πολυδύναμο λειτουργικό τρόφιμο από μανιτάρια

timon-o-athinaios

«Ο Σαίξπηρ δεν κάνει τίποτα μικρό, αναμετριέται πάντα με κάτι πολύ μεγάλο….» σημειώνει ο Στάθης Λιβαθινός, που καταπιάνεται με ένα από τα πιο αινιγματικά και γοητευτικά έργα του μεγάλου δραματουργού, το έργο «Τίμων ο Αθηναίος»