Οι φύλακες των κοντέινερ!

cargos

4 φοιτητές από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αξιοποιώντας τις καινοτομίες της τεχνολογίας Internet of Things για να πετύχουν τον πλήρη έλεγχο των εμπορικών κοντέινερ κατά την διαδικασία μεταφοράς τους στο φοιτητικό διαγωνισμό Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας που διοργάνωσε και φέτος Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece.

Ο Βασίλης Γεωργόπουλος, ο Νίκος Δουρελιάδης, ο Παναγιώτης Καζαντζής και ο Ευάγγελος Ποταμιάνος – όλοι τους, φοιτητές στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα τελειώματα…
cargos-1


Ανά δύο συνομήλικοι – στα 24 οι δύο πρώτοι, ο Βασίλης και ο Νίκος. Στα 23, ο Παναγιώτης και ο Ευάγγελος. Όλοι τους Αθηναίοι. Πρωτοπήγαν σχολείο όταν άλλαζε ο αιώνας. Οι τρείς από τους 4 αποφοίτησαν από δημόσια Λύκεια ( 2ο και 7ο Νέας Σμύρνης, 14ο Περιστερίου) και ο τέταρτος από το Κολλέγιο Αθηνών. Ο ένας από τους 4 κατάφερε να κάνει και Erasmus στο Πανεπιστήμιο της Παβία στη γειτονική Ιταλία.

Οι 4 τους είναι οι νικητές του Φοιτητικού Διαγωνισμού Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας – φέρει την επωνυμία JA Start Up- που διοργάνωσε και φέτος, συνεχίζοντας την παράδοση το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece.  

Η ομάδα του Βασίλη, του Νίκου, του Παναγιώτη και του Ευάγγελου με το όνομα CargOps παρουσίασαν μια λύση που αξιοποιώντας τις καινοτομίες της τεχνολογίας Internet of Things και λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη για συνεχή παρακολούθηση και διασφάλιση των συνθηκών μεταφοράς των εμπορικών container στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας που σχετίζεται με την ανάπτυξη υποδομής για τη λήψη δεδομένων από αισθητήρες και εξαγωγή analytics ώστε να υπάρχει πλήρης έλεγχος κατά τη μεταφορά.

Η νικήτρια ομάδα πέραν του ειδικού επαίνου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Φοιτητικό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Junior Achievement Europe Εnterprise Challenge 2018 που θα πραγματοποιηθεί στη Ρίγα της Λετονίας στις 25-27 Ιουνίου 2018.

Στο βάθρο των νικητών ανέβηκαν ακόμη οι ομάδες Event-or! και R-BOOST.
cargos-2


Στην νικήτρια της 2ης θέσης συμμετείχαν φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Γιάννης Χαρχαντής, Χρυσάνθη Μπόντη, Δέσποινα Παναγιωτίδου και Ευαγγελία Τσακούμη). Το “Event-or” είναι μια πλατφόρμα σχεδιασμού και συμβουλευτικής για την υλοποίηση εκδηλώσεων. Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να σχεδιάσουν πλήρως την εκδήλωση χρησιμοποιώντας τα εργαλεία της εφαρμογής για να ορίσουν στόχους και ανάγκες. Έπειτα προτείνονται κατάλληλοι επαγγελματίες ή η εξ ολοκλήρου ανάθεση της διοργάνωσης σε εμάς.
cargos-3


Η ομάδα R-BOOST που πήρε τη 3η θέση είναι μια ανεξάρτητη ομάδα του Συλλόγου Αποφοίτων του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων που αποτελείται από δύο φοιτητές του ΕΜΠ, τον Νίκο Γκολιόπουλο και τον Κωνσταντίνο Γλύνη.     

Όπως είπαν και οι ίδιοι «με μια φράση το προϊόν μας είναι ένα Uber για ανακυκλώσιμα απορρίμματα». Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται «για μια εφαρμογή που θα αποτελέσει περιβάλλον επικοινωνίας μεταξύ των πολιτών (που παράγουν ανακυκλώσιμα) και των κατόχων οχημάτων ιδιωτικής ή επαγγελματικής χρήσης, οι οποίοι θα συλλέγουν και θα μεταφέρουν τα απορρίμματα αυτά στα κατάλληλα πιστοποιημένα εργοστάσια. Τα εργοστάσια ανακύκλωσης θα ανταμείβουν τους συλλέκτες-μεταφορείς ανάλογα την ποσότητα και το είδος των ανακυκλώσιμων που παραδίδουν. Κίνητρο για τους πολίτες που χρησιμοποιούν την εφαρμογή θα είναι αφ’ ενός η διευκόλυνσή τους στην προσπάθειά τους να ανακυκλώσουν, λόγω της παραλαβής των ανακυκλώσιμων από τις οικίες τους, όσο και στοχευμένες προσφορές και δώρα από τοπικές επιχειρήσεις, που θα λαμβάνουν χρησιμοποιώντας την εφαρμογή σε τακτική βάση».
cargos-4


Στη τελική φάση του διαγωνισμού έλαβαν μέρος δώδεκα ομάδες φοιτητών από κορυφαία Πανεπιστήμια της χώρας με πρωτότυπες επιχειρηματικές ιδέες για start-up εταιρείες . Πιο συγκριμένα οι ομάδες προήλθαν από φοιτητές των: Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, σύμπραξη φοιτητών από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς και σύμπραξη φοιτητών του Συλλόγου Αποφοίτων (Alumni) του ΣΕΝ / JA Greece.

Υπενθυμίζεται ότι το ΣΕΝ/JA Greece είναι μέλος του παγκόσμιου, μη-κερδοσκοπικού οργανισμού Junior Achievement Worldwide, που εφαρμόζει εκπαιδευτικά προγράμματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας -από το Δημοτικό έως το Πανεπιστήμιο- σε 122 χώρες σε όλο τον κόσμο.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

CGM

Μπράβο παιδιά!! Συγχαρητήρια!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

21-festival-thess

Το ραντεβού έχει ήδη κλειστεί για το 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που ξεκινά την πρώτη ημέρα του Μαρτίου και η πόλη - μαζί με το σινεφίλ κοινό της- είναι ήδη έτοιμη για το καλωσόρισμα

la-voluntad

Η Αγγελική Πασπαλιάρη και ο Δημήτρης Παπαβασιλείου, δύο νέοι –σε ηλικία– ηθοποιοί, παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο του Σέζαρ Μπρι «La Voluntad» στον εικαστικό χώρο του Ξενοδοχείου Μπάγκειον

kykladoupoli

Ένα περιβαλλοντικό παιχνίδι με αγάπη για τις Κυκλάδες και το περιβάλλον

2bullMeDiTherapy

Πρώτος στόχος της 2bullMeDiTherapy είναι η δημιουργία διαγνωστικού τεστ αίματος για την ανίχνευση και τη σταδιοποίηση του ανευρύσματος κοιλιακής και θωρακικής αορτής που είναι το μοναδικό διαγνωστικό τεστ αίματος που έχει δημιουργηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο για ανίχνευση ανευρύσματος

glaros

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν τον Γλάρο του Αντόν Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Παρασκευόπουλου και στις δύο πόλεις (πρώτα στα Γιάννενα και μετά στη Λάρισα)

pessoa

Ο Θανάσης Ακοκκαλίδης και η ομάδα του παρουσιάζουν το έργο «Pessoa» για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής». Μετά την ολοκλήρωση του επιτυχημένου πρώτου κύκλου παραστάσεων και την θερμή ανταπόκριση του κοινού, το απαιτητικό εγχείρημα επιστρέφει στη σκηνή