Σε δύο φάσεις το 3ο “Beyond Hackathon”

hackathlon-eurobank

Στις εγκαταστάσεις της Eurobank στη Νέα Ιωνία θα φιλοξενηθεί και στις δύο φάσεις του ο 3ος κατά σειρά Περιφερειακός Διαγωνισμός FinTech “Beyond Hackathon”. Η πρώτη φάση θα γίνει το διήμερο 16-18 Ιουνίου 2018 και η δεύτερη και τελική φάση το διήμερο 22-24 Ιουνίου 2018

Ας ξεκινήσουμε με 4 ενδεικτικά ερωτήματα που θα κληθούν να απαντήσουν οι συμμετέχοντες στον 3ο κατά σειρά Περιφερειακό Διαγωνισμό FinTech “Beyond Hackathon”που σχεδιάζει και υλοποιεί το Κέντρο Καινοτομίας της Eurobank.

- Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε καλύτερα τα εξατομικευμένα στοιχεία συμπεριφοράς των πελατών μας προς όφελος τους;
- Πώς θα γίνουμε η τράπεζα πρώτης επιλογής στη νέα εποχή των υπηρεσιών πληρωμών (PSD2);
- Πώς νέες τεχνολογίες όπως το Blockchain και το AI θα αλλάξουν την τραπεζική;
- Πώς το credit scoring ενισχύεται από τα social media και τα προσωποποιημένα δεδομένα;

Απολύτως ενδεικτικά τα ερωτήματα, οι απαντήσεις θα δοθούν μέσα από τις εφαρμογές που θα παρουσιάσουν οι ενδιαφερόμενοι .

Πάντως, με αλλαγές που βελτιώνουν το επιδιωκόμενο τελικό αποτέλεσμα (από την άποψη των ποιοτικών στοιχείων) προχωρά η διοργάνωση.
hackathlon-eurobank-1


Πιο συγκεκριμένα, ο διαγωνισμός διακρίνεται σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού (16 - 18 Ιουνίου) θα πραγματοποιηθεί η προ – αξιολόγηση των αιτήσεων, που θα πρέπει να έχουν υποβληθεί έως και την 15η Ιουνίου 2018, ώστε να γίνει η πρώτη επιλογή των ομάδων οι οποίες θα συμμετάσχουν στη δεύτερη και τελική φάση του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί μεταξύ 22 - 24 Ιουνίου 2018.

Στόχος των διοργανωτών είναι οι ομάδες που θα διαγωνισθούν στη δεύτερη και τελική φάση, να ξεκινήσουν την ανάπτυξη των εφαρμογών τους από καλύτερη αφετηρία, έχοντας περισσότερο ωφέλιμο χρόνο στη διάθεσή τους.

Οι ομάδες του τελικού θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους στην Κριτική Επιτροπή του διαγωνισμού, το απόγευμα της Κυριακής, 24 Ιουνίου 2018, ώστε να διεκδικήσουν ένα από τα δύο χρηματικά βραβεία (7.000 και 3.000 ευρώ αντίστοιχα).

Και οι δύο φάσεις του διαγωνισμού που διατηρεί και ενισχύει τον περιφερειακό του χαρακτήρα θα γίνουν στις εγκαταστάσεις της Eurobank στη Νέα Ιωνία.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές ο στόχος του 3ου Περιφερειακού Διαγωνισμού FinTech “Beyond Hackathon”- μιας πρωτοβουλίας που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί το Κέντρο Καινοτομίας της Eurobank- είναι να διακρίνει και να ενισχύσει νέες, ταλαντούχες ομάδες ( φυσικών προσώπων και νεοσυσταθέντων νομικών προσώπων) που θέλουν να αναπτύξουν καινοτόμες ιδέες στο χρηματοπιστωτικό κλάδο, στοχεύοντας, μεταξύ άλλων, στα εξής πεδία: αποτελεσματική διαχείριση διαθεσίμων, διευκόλυνση διαδικασιών πληρωμών και εισπράξεων, πιο αποδοτική διαχείριση κεφαλαίων και διευκόλυνση της πρόσβασης σε χρηματοδοτικές λύσεις.
hackathlon-eurobank-2


Υπενθυμίζεται ότι στον 1ο και στον 2ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Fintech “Beyond Hackathon”, περισσότερα από 320 άτομα δήλωσαν συμμετοχή από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, 52 ομάδες διαγωνίστηκαν και 7 ανταμείφθηκαν με χρηματικά έπαθλα και ειδικά βραβεία. Ταυτόχρονα, οι ομάδες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε ένα ιδιαίτερα εξειδικευμένο κοινό, ανοίγοντας ευκαιρίες ανάπτυξης και συνεργασιών, ενώ απέκτησαν σημαντική εμπειρία, επωφελούμενες από το mentoring κατά τη διαδικασία των διοργανώσεων, την επαφή τους με καταξιωμένους ειδικούς της αγοράς και με τα εξειδικευμένα στελέχη της Eurobank.

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στον 3ο Περιφερειακό Διαγωνισμό “Beyond Hackathon”, o οποίος αποτελεί το πρώτο Περιφερειακό Hackathon που διοργανώθηκε στην Ελλάδα, με στόχο να υποστηρίξει την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στο FinTech, είναι η Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα www.beyondhackathon.com και να ενημερωθούν αναλυτικά για τον 3ο περιφερειακό Διαγωνισμό “Beyond Hackathon”, ο οποίος διοργανώνεται σε συνεργασία με τους επιχειρηματικούς φορείς “Found.ation M.P.” και “The Cube Workspace Μ.Ι.Κ.Ε”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

synthesi01

Το Κράτος ως Λερναία Ύδρα, όπως «λέει» και ο τίτλος του νέου βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Δερτιλή – ένα δοκίμιο που περιγράφει επτά μορφές με τις οποίες μπορούμε σήμερα πλέον να σκεφτούμε το κράτος.

1
tombazis01

Ένα ιστορικός ελαιώνας στην παραθαλάσσια περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας στην Βορειοανατολική Πελοπόνησσο απέναντι απο το όμορφο νησί του Πόρου φτιαγμένος από τον ναύαρχο της Επανάστασης  Εμμανουήλ Τομπάζη μας δίνει σήμερα ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

lev01

Η κα Βάσω Βούζα-Κυρατζή συνάντησε στη πόλη των Γρεβενών τον σχεδιαστή Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο και καρπός αυτής της συνάντησης η δημιουργική δουλειά που συνοδεύει μια παραγωγική προσπάθεια με επίκεντρο μια φάρμα λεβάντας.

1
barber0

Ποιόν εν τέλει εμπιστεύεται ένας κουρέας για να αφεθεί να δεχθεί τις υπηρεσίες ενός συναδέλφου του; Ένα ενδιαφέρον θέμα…με καλοκαιρινή διάθεση.

1
60147391_2214446438624038_8701900897598308352_n

Το εστιατόριο των αδελφών Κομπογιαννίτη στη περιοχή του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός γεύσεων που έρχεται από την τοπική παράδοση με την απαραίτητη τσαχπινιά της σύγχρονης δημιουργίας.

tsas

Ο Άγγελος Φωκιανός είναι ένας νέος Αθηναίος, επιχειρηματίας της γενιάς των 20plus αλλά και ένας επιχειρηματίας της «μιας ιδέας» -αρκεί εκείνη να βρει ανταπόκριση και να «δέσει» το ακροατήριο και πάνω σε αυτό να «χτίσει» την επιτυχία της.

jghmvew

Το Park your Cinema επιστρέφει στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με αφιέρωμα σε κλασικές κωμωδίες και αγαπημένες παιδικές ταινίες