Σε δύο φάσεις το 3ο “Beyond Hackathon”

hackathlon-eurobank

Στις εγκαταστάσεις της Eurobank στη Νέα Ιωνία θα φιλοξενηθεί και στις δύο φάσεις του ο 3ος κατά σειρά Περιφερειακός Διαγωνισμός FinTech “Beyond Hackathon”. Η πρώτη φάση θα γίνει το διήμερο 16-18 Ιουνίου 2018 και η δεύτερη και τελική φάση το διήμερο 22-24 Ιουνίου 2018

Ας ξεκινήσουμε με 4 ενδεικτικά ερωτήματα που θα κληθούν να απαντήσουν οι συμμετέχοντες στον 3ο κατά σειρά Περιφερειακό Διαγωνισμό FinTech “Beyond Hackathon”που σχεδιάζει και υλοποιεί το Κέντρο Καινοτομίας της Eurobank.

- Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε καλύτερα τα εξατομικευμένα στοιχεία συμπεριφοράς των πελατών μας προς όφελος τους;
- Πώς θα γίνουμε η τράπεζα πρώτης επιλογής στη νέα εποχή των υπηρεσιών πληρωμών (PSD2);
- Πώς νέες τεχνολογίες όπως το Blockchain και το AI θα αλλάξουν την τραπεζική;
- Πώς το credit scoring ενισχύεται από τα social media και τα προσωποποιημένα δεδομένα;

Απολύτως ενδεικτικά τα ερωτήματα, οι απαντήσεις θα δοθούν μέσα από τις εφαρμογές που θα παρουσιάσουν οι ενδιαφερόμενοι .

Πάντως, με αλλαγές που βελτιώνουν το επιδιωκόμενο τελικό αποτέλεσμα (από την άποψη των ποιοτικών στοιχείων) προχωρά η διοργάνωση.
hackathlon-eurobank-1


Πιο συγκεκριμένα, ο διαγωνισμός διακρίνεται σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού (16 - 18 Ιουνίου) θα πραγματοποιηθεί η προ – αξιολόγηση των αιτήσεων, που θα πρέπει να έχουν υποβληθεί έως και την 15η Ιουνίου 2018, ώστε να γίνει η πρώτη επιλογή των ομάδων οι οποίες θα συμμετάσχουν στη δεύτερη και τελική φάση του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί μεταξύ 22 - 24 Ιουνίου 2018.

Στόχος των διοργανωτών είναι οι ομάδες που θα διαγωνισθούν στη δεύτερη και τελική φάση, να ξεκινήσουν την ανάπτυξη των εφαρμογών τους από καλύτερη αφετηρία, έχοντας περισσότερο ωφέλιμο χρόνο στη διάθεσή τους.

Οι ομάδες του τελικού θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους στην Κριτική Επιτροπή του διαγωνισμού, το απόγευμα της Κυριακής, 24 Ιουνίου 2018, ώστε να διεκδικήσουν ένα από τα δύο χρηματικά βραβεία (7.000 και 3.000 ευρώ αντίστοιχα).

Και οι δύο φάσεις του διαγωνισμού που διατηρεί και ενισχύει τον περιφερειακό του χαρακτήρα θα γίνουν στις εγκαταστάσεις της Eurobank στη Νέα Ιωνία.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές ο στόχος του 3ου Περιφερειακού Διαγωνισμού FinTech “Beyond Hackathon”- μιας πρωτοβουλίας που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί το Κέντρο Καινοτομίας της Eurobank- είναι να διακρίνει και να ενισχύσει νέες, ταλαντούχες ομάδες ( φυσικών προσώπων και νεοσυσταθέντων νομικών προσώπων) που θέλουν να αναπτύξουν καινοτόμες ιδέες στο χρηματοπιστωτικό κλάδο, στοχεύοντας, μεταξύ άλλων, στα εξής πεδία: αποτελεσματική διαχείριση διαθεσίμων, διευκόλυνση διαδικασιών πληρωμών και εισπράξεων, πιο αποδοτική διαχείριση κεφαλαίων και διευκόλυνση της πρόσβασης σε χρηματοδοτικές λύσεις.
hackathlon-eurobank-2


Υπενθυμίζεται ότι στον 1ο και στον 2ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Fintech “Beyond Hackathon”, περισσότερα από 320 άτομα δήλωσαν συμμετοχή από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, 52 ομάδες διαγωνίστηκαν και 7 ανταμείφθηκαν με χρηματικά έπαθλα και ειδικά βραβεία. Ταυτόχρονα, οι ομάδες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε ένα ιδιαίτερα εξειδικευμένο κοινό, ανοίγοντας ευκαιρίες ανάπτυξης και συνεργασιών, ενώ απέκτησαν σημαντική εμπειρία, επωφελούμενες από το mentoring κατά τη διαδικασία των διοργανώσεων, την επαφή τους με καταξιωμένους ειδικούς της αγοράς και με τα εξειδικευμένα στελέχη της Eurobank.

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στον 3ο Περιφερειακό Διαγωνισμό “Beyond Hackathon”, o οποίος αποτελεί το πρώτο Περιφερειακό Hackathon που διοργανώθηκε στην Ελλάδα, με στόχο να υποστηρίξει την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στο FinTech, είναι η Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα www.beyondhackathon.com και να ενημερωθούν αναλυτικά για τον 3ο περιφερειακό Διαγωνισμό “Beyond Hackathon”, ο οποίος διοργανώνεται σε συνεργασία με τους επιχειρηματικούς φορείς “Found.ation M.P.” και “The Cube Workspace Μ.Ι.Κ.Ε”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

o-kosmos-tis-evripidou

Για 34 χρόνια, από το 1977 έως το 2011η φιλόλογος-λαογράφος κα Ζωή Ε. Ρωπαϊτου εργάσθηκε στο Κέντρο Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών ως ερευνήτρια, ενώ έχει προλάβει να «γράψει» 4 βιβλία για πρόσωπα, επαγγέλματα, γειτονιές της πρωτεύουσας.Στις αρχές Οκτωβρίου θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία το νέο της βιβλίο για την Ευριπίδου

karteraki

Η απαίτηση ενός θαμώνα παραδοσιακού καφενείου στην Κρήτη για το βοτανικό μείγμα του ζεστού ροφήματος του έγινε στις μέρες μας premium προϊόν

apli-metavasi

«Είναι ένα πρωτότυπο μιούζικαλ για μια γενιά που μεγάλωσε με την πεποίθηση ότι ο κόσμος τής ανήκει και βρέθηκε εκτεθειμένη σ’ έναν κόσμο που δεν περίμενε», διαβάζουμε σε ένα ενημερωτικό σημείωμα για την παράσταση Απλή Μετάβαση πού έρχεται στην Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» του Εθνικού Θεάτρου τον Φεβρουάριο του 2019

dirfis

2 πανεπιστήμια και 1 ερευνητικό κέντρο (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών), έχοντας στο πλευρό τους μια από τις πρωτοπόρες ελληνικές εταιρείες, την εταιρία Μανιτάρια Δίρφυς ανέλαβαν να αναπτύξουν και να παράγουν ένα πολυδύναμο λειτουργικό τρόφιμο από μανιτάρια

timon-o-athinaios

«Ο Σαίξπηρ δεν κάνει τίποτα μικρό, αναμετριέται πάντα με κάτι πολύ μεγάλο….» σημειώνει ο Στάθης Λιβαθινός, που καταπιάνεται με ένα από τα πιο αινιγματικά και γοητευτικά έργα του μεγάλου δραματουργού, το έργο «Τίμων ο Αθηναίος»