Σε δύο φάσεις το 3ο “Beyond Hackathon”

hackathlon-eurobank

Στις εγκαταστάσεις της Eurobank στη Νέα Ιωνία θα φιλοξενηθεί και στις δύο φάσεις του ο 3ος κατά σειρά Περιφερειακός Διαγωνισμός FinTech “Beyond Hackathon”. Η πρώτη φάση θα γίνει το διήμερο 16-18 Ιουνίου 2018 και η δεύτερη και τελική φάση το διήμερο 22-24 Ιουνίου 2018

Ας ξεκινήσουμε με 4 ενδεικτικά ερωτήματα που θα κληθούν να απαντήσουν οι συμμετέχοντες στον 3ο κατά σειρά Περιφερειακό Διαγωνισμό FinTech “Beyond Hackathon”που σχεδιάζει και υλοποιεί το Κέντρο Καινοτομίας της Eurobank.

- Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε καλύτερα τα εξατομικευμένα στοιχεία συμπεριφοράς των πελατών μας προς όφελος τους;
- Πώς θα γίνουμε η τράπεζα πρώτης επιλογής στη νέα εποχή των υπηρεσιών πληρωμών (PSD2);
- Πώς νέες τεχνολογίες όπως το Blockchain και το AI θα αλλάξουν την τραπεζική;
- Πώς το credit scoring ενισχύεται από τα social media και τα προσωποποιημένα δεδομένα;

Απολύτως ενδεικτικά τα ερωτήματα, οι απαντήσεις θα δοθούν μέσα από τις εφαρμογές που θα παρουσιάσουν οι ενδιαφερόμενοι .

Πάντως, με αλλαγές που βελτιώνουν το επιδιωκόμενο τελικό αποτέλεσμα (από την άποψη των ποιοτικών στοιχείων) προχωρά η διοργάνωση.
hackathlon-eurobank-1


Πιο συγκεκριμένα, ο διαγωνισμός διακρίνεται σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού (16 - 18 Ιουνίου) θα πραγματοποιηθεί η προ – αξιολόγηση των αιτήσεων, που θα πρέπει να έχουν υποβληθεί έως και την 15η Ιουνίου 2018, ώστε να γίνει η πρώτη επιλογή των ομάδων οι οποίες θα συμμετάσχουν στη δεύτερη και τελική φάση του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί μεταξύ 22 - 24 Ιουνίου 2018.

Στόχος των διοργανωτών είναι οι ομάδες που θα διαγωνισθούν στη δεύτερη και τελική φάση, να ξεκινήσουν την ανάπτυξη των εφαρμογών τους από καλύτερη αφετηρία, έχοντας περισσότερο ωφέλιμο χρόνο στη διάθεσή τους.

Οι ομάδες του τελικού θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους στην Κριτική Επιτροπή του διαγωνισμού, το απόγευμα της Κυριακής, 24 Ιουνίου 2018, ώστε να διεκδικήσουν ένα από τα δύο χρηματικά βραβεία (7.000 και 3.000 ευρώ αντίστοιχα).

Και οι δύο φάσεις του διαγωνισμού που διατηρεί και ενισχύει τον περιφερειακό του χαρακτήρα θα γίνουν στις εγκαταστάσεις της Eurobank στη Νέα Ιωνία.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές ο στόχος του 3ου Περιφερειακού Διαγωνισμού FinTech “Beyond Hackathon”- μιας πρωτοβουλίας που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί το Κέντρο Καινοτομίας της Eurobank- είναι να διακρίνει και να ενισχύσει νέες, ταλαντούχες ομάδες ( φυσικών προσώπων και νεοσυσταθέντων νομικών προσώπων) που θέλουν να αναπτύξουν καινοτόμες ιδέες στο χρηματοπιστωτικό κλάδο, στοχεύοντας, μεταξύ άλλων, στα εξής πεδία: αποτελεσματική διαχείριση διαθεσίμων, διευκόλυνση διαδικασιών πληρωμών και εισπράξεων, πιο αποδοτική διαχείριση κεφαλαίων και διευκόλυνση της πρόσβασης σε χρηματοδοτικές λύσεις.
hackathlon-eurobank-2


Υπενθυμίζεται ότι στον 1ο και στον 2ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Fintech “Beyond Hackathon”, περισσότερα από 320 άτομα δήλωσαν συμμετοχή από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, 52 ομάδες διαγωνίστηκαν και 7 ανταμείφθηκαν με χρηματικά έπαθλα και ειδικά βραβεία. Ταυτόχρονα, οι ομάδες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε ένα ιδιαίτερα εξειδικευμένο κοινό, ανοίγοντας ευκαιρίες ανάπτυξης και συνεργασιών, ενώ απέκτησαν σημαντική εμπειρία, επωφελούμενες από το mentoring κατά τη διαδικασία των διοργανώσεων, την επαφή τους με καταξιωμένους ειδικούς της αγοράς και με τα εξειδικευμένα στελέχη της Eurobank.

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στον 3ο Περιφερειακό Διαγωνισμό “Beyond Hackathon”, o οποίος αποτελεί το πρώτο Περιφερειακό Hackathon που διοργανώθηκε στην Ελλάδα, με στόχο να υποστηρίξει την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στο FinTech, είναι η Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα www.beyondhackathon.com και να ενημερωθούν αναλυτικά για τον 3ο περιφερειακό Διαγωνισμό “Beyond Hackathon”, ο οποίος διοργανώνεται σε συνεργασία με τους επιχειρηματικούς φορείς “Found.ation M.P.” και “The Cube Workspace Μ.Ι.Κ.Ε”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

lolek

Ο πολυπράγμων Αθηναίος Λόλεκ -κατά κόσμον Γιάννης Αναγνωστάτος- παρουσιάζει σε μια συνάντηση στον μουσικό χώρο της Βαβέλ νέες ακυκλοφόρητες μουσικές και ένα ακουστικό σετ με τραγούδια από τα τρία προσωπικά του άλμπουμ

21-festival-thess

Το ραντεβού έχει ήδη κλειστεί για το 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που ξεκινά την πρώτη ημέρα του Μαρτίου και η πόλη - μαζί με το σινεφίλ κοινό της- είναι ήδη έτοιμη για το καλωσόρισμα

la-voluntad

Η Αγγελική Πασπαλιάρη και ο Δημήτρης Παπαβασιλείου, δύο νέοι –σε ηλικία– ηθοποιοί, παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο του Σέζαρ Μπρι «La Voluntad» στον εικαστικό χώρο του Ξενοδοχείου Μπάγκειον

kykladoupoli

Ένα περιβαλλοντικό παιχνίδι με αγάπη για τις Κυκλάδες και το περιβάλλον

2bullMeDiTherapy

Πρώτος στόχος της 2bullMeDiTherapy είναι η δημιουργία διαγνωστικού τεστ αίματος για την ανίχνευση και τη σταδιοποίηση του ανευρύσματος κοιλιακής και θωρακικής αορτής που είναι το μοναδικό διαγνωστικό τεστ αίματος που έχει δημιουργηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο για ανίχνευση ανευρύσματος

glaros

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν τον Γλάρο του Αντόν Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Παρασκευόπουλου και στις δύο πόλεις (πρώτα στα Γιάννενα και μετά στη Λάρισα)