Η Φρίντα Κάλο συναντά το Νίκο Εγγονόπουλο

Η Φρίντα Κάλο συναντά το Νίκο Εγγονόπουλο

Το «Rabbitlab» -αποκύημα της ομάδας «Νοσταλγία»-, ένα Φεστιβάλ σύγχρονου χορού με βάση την ζωγραφική, παρουσιάζει την δουλειά 14 ομάδων χορού των οποίων οι πρότυπες δημιουργίες θα στηρίζονται αποκλειστικά σε πίνακες ζωγραφικής, ανοίγοντας φέτος ένα διάλογο με τα κινήματα του Φουτουρισμού και του Υπερρεαλισμού 

frida
Η ομάδα «Νοσταλγία» είναι μια καλλιτεχνική σύμπραξη της σκηνοθέτριας, σκηνογράφου και μουσικού Τώνιας Ράλλη, του σκηνοθέτη και συγγραφέα Γιώργου Σίμωνα και του μουσικού συνθέτη Στάθη Νταφαλιά.

Έχοντας ως καθοδηγητή την σύγχρονη σκέψη και την αναζήτηση νέων τρόπων αφήγησης στις παραστατικές τέχνες, γεννήθηκε το «Rabbitlab».

Ένα φεστιβάλ στο οποίο συμμετέχουν ομάδες χορού των οποίων οι πρότυπες δημιουργίες θα στηρίζονται αποκλειστικά σε πίνακες ζωγραφικής με συγκεκριμένη θεματολογία και έρευνα πάνω σε «καθορισμένα» πλαίσια.

Φέτος, 14 ομάδων θα παρουσιάσουν την δουλειά τους από τις 15 έως τις 30 Μαϊου στον χώρο «Rabbithole» στηριζόμενες στην θεματολογία η οποία περιέχει δύο από τα μεγαλύτερα κινήματα του Μεσοπολέμου: τον Φουτουρισμό και τον Υπερρεαλισμό.

Κλείσιμο
Οι συμμετοχές αποτελούνται από ομάδες νέων καλλιτεχνών οι οποίες θα παρουσιάσουν τα χορογραφικά τους έργα τα οποία είναι εμπνευσμένα από έργα διάσημων ζωγράφων όπως ο Σαλβαντόρ Νταλί, η Φρίντα Κάλο, ο MC Escher, ο Umberto Boccioni, ο Ρενέ Μαγκρίτ.

Παράλληλα, θα υπάρξει ειδικό αφιέρωμα στον Νίκο Εγγονόπουλο, εισηγητή του κινήματος του Υπερρεαλισμού στην Ελλάδα –και πολύπλευρου καλλιτέχνη. Εκτός από τις παραστάσεις, το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει και δράσεις, εργαστήρια και ομιλίες πάνω στο θέμα του και στη σχέση του χορού με τη ζωγραφική.

Το «Rabbitlab» παρουσιάζεται φέτος για δεύτερη χρονιά, το οποίο όπως διαβάζουμε στο ενημερωτικό σημείωμα των διοργανωτών: «Ξεκίνησε ως ένα ιδιόμορφο εγχείρημα το οποίο προτείνει μια σύζευξη, μια συζήτηση μεταξύ των δύο τεχνών –του χορού και της ζωγραφικής–, ένα φεστιβάλ με συγκεκριμένη θεματολογία και έρευνα πάνω σε «καθορισμένα» πλαίσια δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους θεατές όχι μόνο να προσεγγίσουν ξανά τον χορό και την ζωγραφική αλλά να γίνουν [και] συμμέτοχοι στον μεταξύ τους διάλογο..»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης