Το ταξίδι του «Θεάτρου Βαλίτσας»!

Το ταξίδι του «Θεάτρου Βαλίτσας»!

Ένα διαγωνιστικού χαρακτήρα φεστιβάλ που περιλαμβάνει παραστάσεις θεάτρου -οποιασδήποτε μορφής ή τάσης- διοργανώνεται στο θέατρο «Olvio» με μικρά σχήματα και με ευέλικτες παραγωγές που... “χωράνε σε μια βαλίτσα”

to-taxidi-tis-valitsas
Η Καλλιτεχνική Εταιρεία «Labillusions» είναι ο ιθύνων νους του νέου και πρωτοποριακού «Φεστιβάλ Θεάτρου Βαλίτσας» το οποίο διοργανώνεται για 2η χρονιά σε συνεργασία με το Θέατρο «Olvio» από τις 15 έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Η ιδέα του «Θεάτρου Βαλίτσας» εστιάζει στην κυρίαρχη παρουσία του ηθοποιού και στην λιτότητα των μέσων που χρησιμοποιεί. Αναδεικνύοντας έτσι την αξία της αφαίρεσης και των περιττών στοιχείων, τοποθετώντας την ερμηνεία ως το πρωταρχικό ενδιαφέρον της παράστασης.

Με αυτόν τον τρόπο ενσωματώνεται στην δημιουργία της παράστασης η έννοια του ταξιδιού, τόσο σε πραγματικό όσο και μεταφορικό επίπεδο.

Το «Φεστιβάλ Θεάτρου Βαλίτσας» όπως διαβάζουμε στο ενημερωτικό σημείωμα των διοργανωτών: «Στοχεύει σταδιακά στο να πάρει ένα διεθνή χαρακτήρα με τη συμμετοχή και ξένων καλλιτεχνών και ομάδων, θέλοντας να δημιουργήσει ένα πλαίσιο ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ των καλλιτεχνών, αλλά και των καλλιτεχνών με το κοινό. Επίσης στοχεύει και στην ανάπτυξη ενός πεδίου ανταλλαγών, πρωτίστως με νέους καλλιτέχνες και νέες θεατρικές ομάδες..»

Κλείσιμο
Ο διαγωνιστικός χαρακτήρας της συνάντησης περιλαμβάνει 9 βραβεία με ενώ ιδιαίτερη πρωτοτυπία κατέχει το 9ο βραβείο το οποίο θα δοθεί σε όλους τους θεατές που θα παρακολουθήσουν όλες τις παραστάσεις του φεστιβάλ και αυτό είναι η ελεύθερη είσοδος σε όλες τις παραστάσεις του θεάτρου «Olvio» για την περίοδο 2018-2019.

Οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχοντες θα πρέπει να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιουνίου στους διοργανωτές labillusions@gmail.com και
www.olviotheater.gr ενώ στο πλαίσιο των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων είναι ευπρόσδεκτες και οι προτάσεις των καλλιτεχνών που ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν τη δουλειά τους μέσα από σεμινάρια, εργαστήρια ή διαλέξεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης