Το ταξίδι του «Θεάτρου Βαλίτσας»!

to-taxidi-tis-valitsas

Ένα διαγωνιστικού χαρακτήρα φεστιβάλ που περιλαμβάνει παραστάσεις θεάτρου -οποιασδήποτε μορφής ή τάσης- διοργανώνεται στο θέατρο «Olvio» με μικρά σχήματα και με ευέλικτες παραγωγές που... “χωράνε σε μια βαλίτσα”

Η Καλλιτεχνική Εταιρεία «Labillusions» είναι ο ιθύνων νους του νέου και πρωτοποριακού «Φεστιβάλ Θεάτρου Βαλίτσας» το οποίο διοργανώνεται για 2η χρονιά σε συνεργασία με το Θέατρο «Olvio» από τις 15 έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Η ιδέα του «Θεάτρου Βαλίτσας» εστιάζει στην κυρίαρχη παρουσία του ηθοποιού και στην λιτότητα των μέσων που χρησιμοποιεί. Αναδεικνύοντας έτσι την αξία της αφαίρεσης και των περιττών στοιχείων, τοποθετώντας την ερμηνεία ως το πρωταρχικό ενδιαφέρον της παράστασης.

Με αυτόν τον τρόπο ενσωματώνεται στην δημιουργία της παράστασης η έννοια του ταξιδιού, τόσο σε πραγματικό όσο και μεταφορικό επίπεδο.

Το «Φεστιβάλ Θεάτρου Βαλίτσας» όπως διαβάζουμε στο ενημερωτικό σημείωμα των διοργανωτών: «Στοχεύει σταδιακά στο να πάρει ένα διεθνή χαρακτήρα με τη συμμετοχή και ξένων καλλιτεχνών και ομάδων, θέλοντας να δημιουργήσει ένα πλαίσιο ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ των καλλιτεχνών, αλλά και των καλλιτεχνών με το κοινό. Επίσης στοχεύει και στην ανάπτυξη ενός πεδίου ανταλλαγών, πρωτίστως με νέους καλλιτέχνες και νέες θεατρικές ομάδες..»

Ο διαγωνιστικός χαρακτήρας της συνάντησης περιλαμβάνει 9 βραβεία με ενώ ιδιαίτερη πρωτοτυπία κατέχει το 9ο βραβείο το οποίο θα δοθεί σε όλους τους θεατές που θα παρακολουθήσουν όλες τις παραστάσεις του φεστιβάλ και αυτό είναι η ελεύθερη είσοδος σε όλες τις παραστάσεις του θεάτρου «Olvio» για την περίοδο 2018-2019.

Οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχοντες θα πρέπει να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιουνίου στους διοργανωτές labillusions@gmail.com και www.olviotheater.gr ενώ στο πλαίσιο των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων είναι ευπρόσδεκτες και οι προτάσεις των καλλιτεχνών που ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν τη δουλειά τους μέσα από σεμινάρια, εργαστήρια ή διαλέξεις.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

la-voluntad

Η Αγγελική Πασπαλιάρη και ο Δημήτρης Παπαβασιλείου, δύο νέοι –σε ηλικία– ηθοποιοί, παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο του Σέζαρ Μπρι «La Voluntad» στον εικαστικό χώρο του Ξενοδοχείου Μπάγκειον

kykladoupoli

Ένα περιβαλλοντικό παιχνίδι με αγάπη για τις Κυκλάδες και το περιβάλλον

2bullMeDiTherapy

Πρώτος στόχος της 2bullMeDiTherapy είναι η δημιουργία διαγνωστικού τεστ αίματος για την ανίχνευση και τη σταδιοποίηση του ανευρύσματος κοιλιακής και θωρακικής αορτής που είναι το μοναδικό διαγνωστικό τεστ αίματος που έχει δημιουργηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο για ανίχνευση ανευρύσματος

glaros

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν τον Γλάρο του Αντόν Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Παρασκευόπουλου και στις δύο πόλεις (πρώτα στα Γιάννενα και μετά στη Λάρισα)

pessoa

Ο Θανάσης Ακοκκαλίδης και η ομάδα του παρουσιάζουν το έργο «Pessoa» για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής». Μετά την ολοκλήρωση του επιτυχημένου πρώτου κύκλου παραστάσεων και την θερμή ανταπόκριση του κοινού, το απαιτητικό εγχείρημα επιστρέφει στη σκηνή

euthimiou

Την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου και τις άλλες δύο επόμενες – Δευτέρα 28 Ιανουαρίου και Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019- η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Ευθυμίου θα βρίσκεται στο «υπόγειο του Κουν» για το πιο συναρπαστικό «μάθημα» Ιστορίας με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821

5