Το ταξίδι του «Θεάτρου Βαλίτσας»!

to-taxidi-tis-valitsas

Ένα διαγωνιστικού χαρακτήρα φεστιβάλ που περιλαμβάνει παραστάσεις θεάτρου -οποιασδήποτε μορφής ή τάσης- διοργανώνεται στο θέατρο «Olvio» με μικρά σχήματα και με ευέλικτες παραγωγές που... “χωράνε σε μια βαλίτσα”

Η Καλλιτεχνική Εταιρεία «Labillusions» είναι ο ιθύνων νους του νέου και πρωτοποριακού «Φεστιβάλ Θεάτρου Βαλίτσας» το οποίο διοργανώνεται για 2η χρονιά σε συνεργασία με το Θέατρο «Olvio» από τις 15 έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Η ιδέα του «Θεάτρου Βαλίτσας» εστιάζει στην κυρίαρχη παρουσία του ηθοποιού και στην λιτότητα των μέσων που χρησιμοποιεί. Αναδεικνύοντας έτσι την αξία της αφαίρεσης και των περιττών στοιχείων, τοποθετώντας την ερμηνεία ως το πρωταρχικό ενδιαφέρον της παράστασης.

Με αυτόν τον τρόπο ενσωματώνεται στην δημιουργία της παράστασης η έννοια του ταξιδιού, τόσο σε πραγματικό όσο και μεταφορικό επίπεδο.

Το «Φεστιβάλ Θεάτρου Βαλίτσας» όπως διαβάζουμε στο ενημερωτικό σημείωμα των διοργανωτών: «Στοχεύει σταδιακά στο να πάρει ένα διεθνή χαρακτήρα με τη συμμετοχή και ξένων καλλιτεχνών και ομάδων, θέλοντας να δημιουργήσει ένα πλαίσιο ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ των καλλιτεχνών, αλλά και των καλλιτεχνών με το κοινό. Επίσης στοχεύει και στην ανάπτυξη ενός πεδίου ανταλλαγών, πρωτίστως με νέους καλλιτέχνες και νέες θεατρικές ομάδες..»

Ο διαγωνιστικός χαρακτήρας της συνάντησης περιλαμβάνει 9 βραβεία με ενώ ιδιαίτερη πρωτοτυπία κατέχει το 9ο βραβείο το οποίο θα δοθεί σε όλους τους θεατές που θα παρακολουθήσουν όλες τις παραστάσεις του φεστιβάλ και αυτό είναι η ελεύθερη είσοδος σε όλες τις παραστάσεις του θεάτρου «Olvio» για την περίοδο 2018-2019.

Οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχοντες θα πρέπει να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιουνίου στους διοργανωτές labillusions@gmail.com και www.olviotheater.gr ενώ στο πλαίσιο των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων είναι ευπρόσδεκτες και οι προτάσεις των καλλιτεχνών που ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν τη δουλειά τους μέσα από σεμινάρια, εργαστήρια ή διαλέξεις.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

o-kosmos-tis-evripidou

Για 34 χρόνια, από το 1977 έως το 2011η φιλόλογος-λαογράφος κα Ζωή Ε. Ρωπαϊτου εργάσθηκε στο Κέντρο Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών ως ερευνήτρια, ενώ έχει προλάβει να «γράψει» 4 βιβλία για πρόσωπα, επαγγέλματα, γειτονιές της πρωτεύουσας.Στις αρχές Οκτωβρίου θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία το νέο της βιβλίο για την Ευριπίδου

karteraki

Η απαίτηση ενός θαμώνα παραδοσιακού καφενείου στην Κρήτη για το βοτανικό μείγμα του ζεστού ροφήματος του έγινε στις μέρες μας premium προϊόν

apli-metavasi

«Είναι ένα πρωτότυπο μιούζικαλ για μια γενιά που μεγάλωσε με την πεποίθηση ότι ο κόσμος τής ανήκει και βρέθηκε εκτεθειμένη σ’ έναν κόσμο που δεν περίμενε», διαβάζουμε σε ένα ενημερωτικό σημείωμα για την παράσταση Απλή Μετάβαση πού έρχεται στην Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» του Εθνικού Θεάτρου τον Φεβρουάριο του 2019

dirfis

2 πανεπιστήμια και 1 ερευνητικό κέντρο (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών), έχοντας στο πλευρό τους μια από τις πρωτοπόρες ελληνικές εταιρείες, την εταιρία Μανιτάρια Δίρφυς ανέλαβαν να αναπτύξουν και να παράγουν ένα πολυδύναμο λειτουργικό τρόφιμο από μανιτάρια

timon-o-athinaios

«Ο Σαίξπηρ δεν κάνει τίποτα μικρό, αναμετριέται πάντα με κάτι πολύ μεγάλο….» σημειώνει ο Στάθης Λιβαθινός, που καταπιάνεται με ένα από τα πιο αινιγματικά και γοητευτικά έργα του μεγάλου δραματουργού, το έργο «Τίμων ο Αθηναίος»