Ένα εργαστήριο για την κοινωνικοποίηση των βρεφών!

abariza

Ένα πρωτότυπο εργαστήριο «με στόχο τη διάδραση και την κοινωνικοποίηση των βρεφών» παρουσιάζει η ομάδα «αbαrizα» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για παιδιά του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος»

«Η ομάδα «αbαrizα» δημιουργήθηκε με σκοπό να δημιουργεί ερεθίσματα για τα μικρά παιδιά , ώστε να έρθουν σε πρώτη επαφή με τις τέχνες -μουσική, χορό, θέατρο και εικαστικά- μέσα από το παιχνίδι..» διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της ομάδας σχετικά με τα εκπαιδευτικά παιχνίδια που διοργανώνει για παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Με τον ίδιο τρόπο η ομάδα «αbαrizα» έχει αναλάβει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Έχω μια ωραία ιδέα!» το οποίο θα φιλοξενηθεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος» και θα παρουσιαστεί την Τρίτη 08/05 και την Κυριακή 13/05.

Οι δυο συναντήσεις περιλαμβάνουν δύο ωριαία παιδικά εργαστήρια για βρέφη ηλικίας 6 έως 12 μηνών και 12 έως 24 μηνών.

Για τα εργαστήρια διαβάζουμε: «Φυσικά υλικά, χρώματα, υφάσματα και πολυμορφικά αντικείμενα γίνονται πολύτιμοι συνταξιδιώτες στα μονοπάτια της πρώτης παιδικής ηλικίας. Μουσικά ερεθίσματα, πηγές ήχου και φωτός που βελτιώνουν την αφηρημένη σκέψη, παιχνίδια αδρής και λεπτής κινητικότητας και εξερευνητικό παιχνίδι αποτελούν ορισμένα μέσα πειραματισμού σε ένα εργαστήριο με στόχο τη διάδραση και την κοινωνικοποίηση των βρεφών.»

Ο ιθύνων νους της ομάδας «αbαrizα» είναι η Βέρα Γιόλτζιτς-Σάκκη η οποία μαζί με την Δήμητρα Νικολοπούλου αποτελούν το δημιουργικό σχήμα.

Η ελληνοσερβικής καταγωγής εκπαιδευτικός γεννήθηκε, μεγάλωσε και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Αθήνα ως ειδικός Προσχολικής Αγωγής το 2001. Εργάστηκε σε παιδικούς σταθμούς, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, παιδαγωγικές εκδηλώσεις, μουσειακά προγράμματα (Παιδικό μουσείο) και διημερίδες για άτομα με αυτισμό. Το 2013 ολοκλήρωσε τις Ανθρωπιστικές σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μουσικοκινητικής Οrff, δημιουργικού χοροὐ, και παράλληλα εκπαιδευτικά σεμινάρια ειδικής αγωγής καθώς και μουσικοθεραπεία με το Μ. Τόμπλερ ενώ από το 2001 είχε καθημερινή εξοικείωση, ενημέρωση και συμβουλευτική στα πλαίσια Ημερήσιου θεραπευτικού προγράμματος σε παιδιά με ειδικές ικανότητες και αναπηρίες.

Από το 2011 έως σήμερα είναι συνεργάτης με εκπαιδευτικούς και καλλιτεχνικούς φορείς (Φτερό, Playroom, Μικροφϋίες, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Very Special Arts) και ως ιδρυτικό μέλος της ομάδας abariza οργανώνει και εμψυχώνει το μουσικοκινητικό και θεατρικό παιχνίδι στην προσχολική ηλικία (από 18μηνών έως 6 ετών) στο Quilombo Centro Cultural καθώς και την επιμέλεια μουσικών για παιδαγωγικές –ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

Η είσοδος στο εργαστήριο είναι ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή την οποία μπορείτε να κάνετε στην ιστοσελίδα του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος» www.snfcc.org

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

magks

Ο 31χρονος Κωνσταντίνος Μαγκούφης, διπλωματούχος Μηχανικός Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας διακρίθηκε στον πρόσφατο διαγωνισμό καινοτομίας & επιχειρηματικότητας των Τρικάλων με μια ενδιαφέρουσα πρωτότυπη λύση

1
synagogi

Ένα δημοσίευμα μιας τοπικής εφημερίδας για την «απροσδόκητη επίσκεψη» του τραπεζίτη, συλλέκτη έργων τέχνης και πολιτικού Baron Ferdinand de Rothschild στη Χαλκίδα το 1897 αλλά και ένας δημόσιος περίπατος στα μνημεία της πόλης

stymphalia-lake-run-2019

Ένα μουσείο, μια λίμνη και ένας αγώνας δρόμου με πολλαπλές επιλογές. Το ΠΙΟΠ, «Η ΜΗΚΩΝΗ», και ο αθλητικός σύλλογος Λαύκας «Η Στυμφαλίς», σε συνεργασία με την Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου διοργανώνουν τον 4ο Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου με την ονομασία «Stymphalia Lake Run 2019»

historistai

Η δημόσια ιστορία και η ελληνική πραγματικότητα. Η δραστηριότητα και η εμπειρία της Ομάδας hιστορισταί.

klabanis

Ο μπασίστας, συνθέτης και παραγωγός Πέτρος Κλαμπάνης διεκδικεί να συγκεντρώσει 20.000 δολάρια με καμπάνια μέσω του Kickstarter για να χρηματοδοτήσει την παραγωγή, κυκλοφορία και προώθηση – προβολή του νέου album του, με τίτλο Irrationalities

bill-gate

Ο Σπύρος Αρσένης, πέραν από γνώστης όλων των πειρασμών αλλά και των δυνατοτήτων της ψηφιακής εποχής είναι και πατέρας δύο αγοριών πράγμα που τον ώθησε να γράψει ένα βιβλίο με χρήσιμες συμβουλές για παιδιά και γονείς

2
make-a-splash

Η Sun of a Beach ανέθεσε σε 8 γνωστούς καλλιτέχνες να δημιουργήσουν έργα εμπνευσμένα «από το συναίσθημα της πρώτης βουτιάς στη θάλασσα, από το καράβι που σαλπάρει αλλά και από ένα beach party». Τα έργα τους τυπώθηκαν σε ύφασμα και έγιναν μια limited edition σειρά από πετσέτες θαλάσσης / έργα τέχνης, που θα παρουσιαστούν στις 9 Μάιου στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη