Ένα εργαστήριο για την κοινωνικοποίηση των βρεφών!

abariza

Ένα πρωτότυπο εργαστήριο «με στόχο τη διάδραση και την κοινωνικοποίηση των βρεφών» παρουσιάζει η ομάδα «αbαrizα» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για παιδιά του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος»

«Η ομάδα «αbαrizα» δημιουργήθηκε με σκοπό να δημιουργεί ερεθίσματα για τα μικρά παιδιά , ώστε να έρθουν σε πρώτη επαφή με τις τέχνες -μουσική, χορό, θέατρο και εικαστικά- μέσα από το παιχνίδι..» διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της ομάδας σχετικά με τα εκπαιδευτικά παιχνίδια που διοργανώνει για παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Με τον ίδιο τρόπο η ομάδα «αbαrizα» έχει αναλάβει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Έχω μια ωραία ιδέα!» το οποίο θα φιλοξενηθεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος» και θα παρουσιαστεί την Τρίτη 08/05 και την Κυριακή 13/05.

Οι δυο συναντήσεις περιλαμβάνουν δύο ωριαία παιδικά εργαστήρια για βρέφη ηλικίας 6 έως 12 μηνών και 12 έως 24 μηνών.

Για τα εργαστήρια διαβάζουμε: «Φυσικά υλικά, χρώματα, υφάσματα και πολυμορφικά αντικείμενα γίνονται πολύτιμοι συνταξιδιώτες στα μονοπάτια της πρώτης παιδικής ηλικίας. Μουσικά ερεθίσματα, πηγές ήχου και φωτός που βελτιώνουν την αφηρημένη σκέψη, παιχνίδια αδρής και λεπτής κινητικότητας και εξερευνητικό παιχνίδι αποτελούν ορισμένα μέσα πειραματισμού σε ένα εργαστήριο με στόχο τη διάδραση και την κοινωνικοποίηση των βρεφών.»

Ο ιθύνων νους της ομάδας «αbαrizα» είναι η Βέρα Γιόλτζιτς-Σάκκη η οποία μαζί με την Δήμητρα Νικολοπούλου αποτελούν το δημιουργικό σχήμα.

Η ελληνοσερβικής καταγωγής εκπαιδευτικός γεννήθηκε, μεγάλωσε και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Αθήνα ως ειδικός Προσχολικής Αγωγής το 2001. Εργάστηκε σε παιδικούς σταθμούς, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, παιδαγωγικές εκδηλώσεις, μουσειακά προγράμματα (Παιδικό μουσείο) και διημερίδες για άτομα με αυτισμό. Το 2013 ολοκλήρωσε τις Ανθρωπιστικές σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μουσικοκινητικής Οrff, δημιουργικού χοροὐ, και παράλληλα εκπαιδευτικά σεμινάρια ειδικής αγωγής καθώς και μουσικοθεραπεία με το Μ. Τόμπλερ ενώ από το 2001 είχε καθημερινή εξοικείωση, ενημέρωση και συμβουλευτική στα πλαίσια Ημερήσιου θεραπευτικού προγράμματος σε παιδιά με ειδικές ικανότητες και αναπηρίες.

Από το 2011 έως σήμερα είναι συνεργάτης με εκπαιδευτικούς και καλλιτεχνικούς φορείς (Φτερό, Playroom, Μικροφϋίες, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Very Special Arts) και ως ιδρυτικό μέλος της ομάδας abariza οργανώνει και εμψυχώνει το μουσικοκινητικό και θεατρικό παιχνίδι στην προσχολική ηλικία (από 18μηνών έως 6 ετών) στο Quilombo Centro Cultural καθώς και την επιμέλεια μουσικών για παιδαγωγικές –ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

Η είσοδος στο εργαστήριο είναι ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή την οποία μπορείτε να κάνετε στην ιστοσελίδα του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος» www.snfcc.org

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

synthesi01

Το Κράτος ως Λερναία Ύδρα, όπως «λέει» και ο τίτλος του νέου βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Δερτιλή – ένα δοκίμιο που περιγράφει επτά μορφές με τις οποίες μπορούμε σήμερα πλέον να σκεφτούμε το κράτος.

1
tombazis01

Ένα ιστορικός ελαιώνας στην παραθαλάσσια περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας στην Βορειοανατολική Πελοπόνησσο απέναντι απο το όμορφο νησί του Πόρου φτιαγμένος από τον ναύαρχο της Επανάστασης  Εμμανουήλ Τομπάζη μας δίνει σήμερα ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

lev01

Η κα Βάσω Βούζα-Κυρατζή συνάντησε στη πόλη των Γρεβενών τον σχεδιαστή Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο και καρπός αυτής της συνάντησης η δημιουργική δουλειά που συνοδεύει μια παραγωγική προσπάθεια με επίκεντρο μια φάρμα λεβάντας.

1
barber0

Ποιόν εν τέλει εμπιστεύεται ένας κουρέας για να αφεθεί να δεχθεί τις υπηρεσίες ενός συναδέλφου του; Ένα ενδιαφέρον θέμα…με καλοκαιρινή διάθεση.

1
60147391_2214446438624038_8701900897598308352_n

Το εστιατόριο των αδελφών Κομπογιαννίτη στη περιοχή του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός γεύσεων που έρχεται από την τοπική παράδοση με την απαραίτητη τσαχπινιά της σύγχρονης δημιουργίας.

tsas

Ο Άγγελος Φωκιανός είναι ένας νέος Αθηναίος, επιχειρηματίας της γενιάς των 20plus αλλά και ένας επιχειρηματίας της «μιας ιδέας» -αρκεί εκείνη να βρει ανταπόκριση και να «δέσει» το ακροατήριο και πάνω σε αυτό να «χτίσει» την επιτυχία της.

jghmvew

Το Park your Cinema επιστρέφει στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με αφιέρωμα σε κλασικές κωμωδίες και αγαπημένες παιδικές ταινίες