Ένα φεστιβάλ για νέους… με έμπνευση

Ένα φεστιβάλ για νέους… με έμπνευση

Παρατείνεται μέχρι τις 30 Απριλίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το Adapt Festival

adapt-festival
«Το Adapt Festival είναι ένα καινούριο φεστιβάλ πειραματικού θεάτρου αλλά και παραστατικών τεχνών εν γένει, που φιλοδοξεί να συσπειρώσει τη νέα γενιά δημιουργών -σκηνοθετών, ηθοποιών, συγγραφέων, χορογράφων- και να γίνει ένας πυρήνας νέων καλλιτεχνών που τα επόμενα χρόνια θα αλλάξουν το θεατρικό τοπίο» εξηγεί ο Χρήστος Καρασαββίδης, που μαζί με τη δημιουργική του ομάδα, έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ.

Από τις 20 Ιουνίου μέχρι την 1η Ιουλίου το θέατρο Tempus Verum – Εν Αθήναις του Δημήτρη Λάλου στο Γκάζι θα φιλοξενήσει σε όλους τους χώρους του, από το πρωί μέχρι το βράδυ, μία σειρά από καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που θα στηρίζονται στην ιδέα της διασκευής και της έμπνευσης. Θεατρικές παραστάσεις – ολόκληρες ή work in progress - , μουσικά έργα, χορευτικοί αυτοσχεδιασμοί, εικαστικές εγκαταστάσεις και οτιδήποτε άλλο έχει στον πυρήνα του την έννοια της διασκευής, της προσαρμογής και της διαφορετικής οπτικής θα βρεθούν στο επίκεντρο του Φεστιβάλ.
adapt-festival-1

«Το προσωπικό ύφος του καθενός είναι μοναδικό. Σημασία έχει να προτείνεις νέες φόρμες, νέα κείμενα, νέα τέχνη επειδή έτσι βλέπεις τον κόσμο, επειδή έτσι πραγματικά σου αρέσει» επισημαίνει ο Χρήστος Καρασαββίδης καλώντας τους νέους δημιουργούς, τους καλλιτέχνες της δικής του γενιάς, «να πιστέψουν στον εαυτό τους, να ενεργοποιήσουν το δημιουργικό μυαλό τους και να τολμήσουν εκεί που τους λένε πως κάτι δεν μπορεί να γίνει».

Κλείσιμο
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μέχρι τις 30 Απριλίου να στείλουν στο tempusverumfestival@gmail.com
τις προτάσεις τους, οι οποίες θα πρέπει να είναι βασισμένες σε κάποιο μυθιστόρημα, θεατρικό, ταινία, ποίηµα, έννοια ή οτιδήποτε άλλο και να έχουν ως πυρήνα την προσαρμογή, την διασκευή, τη διαφορετική σκηνοθετική οπτική ενός ήδη γνωστού έργου, θεατρικού ή µη.

Στις προτάσεις θα πρέπει απαραιτήτως να αναγράφεται ο τίτλος της παράστασης, από πού είναι εμπνευσμένη, όλοι οι συντελεστές καθώς κι ένα κείμενο που θα παρουσιάζεται αναλυτικότερα η ιδέα σας. Σε περίπτωση που υπάρχει κι οποιοδήποτε άλλο υλικό (βίντεο, φωτογραφίες, κριτικές) θα πρέπει να είναι σε επισυναπτόμενο αρχείο.

Συγκεκριμένα, οι ζητούμενες κατηγορίες είναι οι εξής:

Α) Επαμοιβόμενο διαγωνιστικό τμήμα
Το διαγωνιστικό τμήμα των παραστάσεων, το οποίο θα λάβει χώρα τη δεύτερη εβδομάδα του φεστιβάλ, αφορά προτάσεις παραστάσεων διάρκειας έως 20΄. Στο τμήμα αυτό θα επιλεγούν νέες ομάδες που θα κληθούν να παρουσιάσουν μια σύντομη μορφή της ιδέας τους με σκοπό να κερδίσουν την ψήφο του κοινού και της επιτροπής. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις μέχρι τη βραδιά του τελικού όπου θα διαγωνιστούν οι φιναλίστ των δύο άλλων φάσεων.

Η νικητήρια ομάδα θα κερδίσει το χρηματικό έπαθλο των 500 ευρω και θα έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει, τη σεζόν 2018-2019, στη σκηνή του Tempus Verum - Εν Αθήναις την ολοκληρωμένη της πια ιδέα για 12 παραστάσεις.

Β) Παραστάσεις
α) Ολοκληρωμένες παραστάσεις κανονικής διάρκειας, που θα παρουσιαστούν πρώτη φορά στο φεστιβάλ
β) Παραστάσεις κατηγορίας «in progress», διάρκειας έως 45΄
γ) Παραστάσεις που έχουν παιχτεί ήδη τη φετινή ή την περσινή σεζόν

Γ) Εικαστικά, χορός και μουσική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης