Οι υπερκαρποί στο φλυτζάνι σας!

happy-cups

Μια ιδιαίτερη πρόταση για εναλλακτικό αφέψημα μας έρχεται από την Υγαία που έχει την έδρα της στη Σπάρτη καιπαράγει τις δικούς του υπερκαρπούς στη ορεινή Βάρβιτσα του Πάρνωνα

Τα superfoods τρώγονται; Τρώγονται. Τα superfoods πίνονται; Πίνονται! Ναι, καλά διαβάσατε. Όποιος δεν πείθεται να αναζητήσει την νέα πρόταση για ένα εναλλακτικό αφέψημα από τα τρομερά παιδιά του Πάρνωνα – την Υγαία.

Ο Αλέξανδρος Βλήτας ετοίμασε ένα νέο τυποποιημένο προϊόν αγγλοσαξονικής ευγένειας, το Happy Cups, «ένα τσάι από φύλλα υπερκαρπών». Για παράδειγμα, στη συσκευασία μίας από τις τέσσερις εκδοχές των Huppy Cups –την Warmth- διαβάζουμε ότι πρόκειται: «Ένα τονωτικό μίγμα από μαύρο τσάι και φύλλα αρώνιας, που θα ανεβάσει την ενέργειας σας και θα ζεστάνει με τα βαθιά του αρώματα από πορτοκάλι-κανέλα και φραγκοστάφυλο. Ιδανικό για το πρωινό». Στην ίδια κατεύθυνση και μια άλλη εκδοχή –Serenity- όπου το λευκό τσάι και το τσάι του βουνού συναντά τα φύλλα του μύρτιλου και της αρώνιας. Επιπλέον, στο Vibrance: «Πράσινο τσάι, φύλλα μύρτιλου, λεμόνι και σμέουρο» και στο Self- Love: «Ιβίσκος, Φύλλα μύρτιλου & αρώνιας, ροδοπέταλο, ποροκάλι και βατόμουρο».
happy-cups-1

Ο Αλέξανδρος Βλήτας με συμπαραστάτη την σύζυγο του, Κωνσταντίνα Κοσμά έχει δημιουργήσει μια αγροτική επιχείρηση καλλιέργειας φρέσκων υπερκαρπών και βοτάνων, τα οποία παράγουν χειροποίητα, με τις πλέον ορθές γεωργικές πρακτικές, αναβιώνοντας με σύγχρονο και καινοτόμο τρόπο, ένα αγρόκτημα με μεγάλη οικογενειακή παράδοση στην ορεινή Βαρβίτσα του Πάρνωνα.

Στο site
της επιχείρησης διαβάζουμε για “μια ιστορία δεκαετιών, στα 1270 μέτρα υψόμετρο”: «Η ιδέα για να δημιουργήσουμε την Υγαία προέκυψε φυσικά κι αυθόρμητα, όταν η γη πέρασε στα χέρια μας από τον πατέρα μας, που κι αυτός την κληρονόμησε από τον δικό του. Κάποτε η γη αυτή αξιοποιήθηκε για να δώσει τροφή στην οικογένειά μας τα χρόνια της Κατοχής. Σήμερα, μετά από μια σειρά από διαδοχικές συγκυρίες, όπως η κρίση στη χώρα μας, το ενδιαφέρον μας για τον τόπο μας και οι επίμονες έρευνές μας για καινοτόμες λύσεις, το αγρόκτημα παίρνει ζωή ξανά για να προσφέρουμε ήδη από το 2014 στην αγορά τους υπερκαρπούς που επιλέξαμε, ενισχύοντας διαρκώς τα αρχικά μας σχέδια.

Πέρασαν πολλές δεκαετίες για να αξιοποιηθεί εκ νέου το “μετερίζι” του παππού μέχρι να φτάσουμε στη σημερινή μας καλλιέργεια, όμως γρήγορα διαπιστώσαμε ότι με το που αποφασίσεις να επενδύσεις ενθουσιασμό και κόπο στη γη, η γη αμέσως στο ανταποδίδει».

Ο Αλέξανδρος Βλήτας και η Υγαία του είναι απόφοιτοι του προγράμματος του egg της Eurobank.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Αλλη μία καινοτομία

που θα πάει άπατη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kostas-tsakonas

Μια ταινία του Θόδωρου Μαραγκού για τον Κώστα Τσάκωνα στο διαγωνιστικό τμήμα του 12ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Docfest που γίνεται στην Χαλκίδα και ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή

comedy-xmas

Το Comedy club για παιδιά το Δεκέμβριο στον Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

saia-paradosou

Η Ηρώ Σαϊα έστησε μια compact παράσταση σαν ένα ακριβό κέντημα από τα παλιά – μόνο που τα υλικά της παράστασης μιλάνε για την ζωή μας στο σήμερα!

mantis

Ο Χρήστος Νικολούδης, ένας νέος startuper – διοργανωτής του StartupNow Forum γίνεται στην Ελευσίνα το διήμερο 23-24 Νοεμβρίου 2018 μας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρουν εκείνοι που θα συμμετάσχουν στην διοργάνωση

eshophy

Η Σοφία Δενδρινού και η Ευδοκία Λιάκου έφτιαξαν την εταιρεία ÉSOPHY το 2017 και εγκατέστησαν το γευστικό τους στρατηγείο στην Κηφισιά, επιλέγοντας να κρατήσουν την κουζίνα τους σε δημόσια θέα και αυτό για να δώσουν την ευκαιρία στους πελάτες να μυρίσουν την σοκολάτα που λιώνει, τους καρπούς που ψήνονται και να δουν όλη την προετοιμασία και δημιουργία των προϊόντων

2
myandros-instagram

116 φωτογράφοι καταθέτουν τη προσωπική τους δημιουργική ματιά για το νησί της Άνδρου μέσα από το project "#My_Andros"

1