Οι υπερκαρποί στο φλυτζάνι σας!

Οι υπερκαρποί στο φλυτζάνι σας!

Μια ιδιαίτερη πρόταση για εναλλακτικό αφέψημα μας έρχεται από την Υγαία που έχει την έδρα της στη Σπάρτη καιπαράγει τις δικούς του υπερκαρπούς στη ορεινή Βάρβιτσα του Πάρνωνα

happy-cups
Τα superfoods τρώγονται; Τρώγονται. Τα superfoods πίνονται; Πίνονται! Ναι, καλά διαβάσατε. Όποιος δεν πείθεται να αναζητήσει την νέα πρόταση για ένα εναλλακτικό αφέψημα από τα τρομερά παιδιά του Πάρνωνα – την Υγαία.

Ο Αλέξανδρος Βλήτας ετοίμασε ένα νέο τυποποιημένο προϊόν αγγλοσαξονικής ευγένειας, το Happy Cups, «ένα τσάι από φύλλα υπερκαρπών». Για παράδειγμα, στη συσκευασία μίας από τις τέσσερις εκδοχές των Huppy Cups –την Warmth- διαβάζουμε ότι πρόκειται: «Ένα τονωτικό μίγμα από μαύρο τσάι και φύλλα αρώνιας, που θα ανεβάσει την ενέργειας σας και θα ζεστάνει με τα βαθιά του αρώματα από πορτοκάλι-κανέλα και φραγκοστάφυλο. Ιδανικό για το πρωινό». Στην ίδια κατεύθυνση και μια άλλη εκδοχή –Serenity- όπου το λευκό τσάι και το τσάι του βουνού συναντά τα φύλλα του μύρτιλου και της αρώνιας. Επιπλέον, στο Vibrance: «Πράσινο τσάι, φύλλα μύρτιλου, λεμόνι και σμέουρο» και στο Self- Love: «Ιβίσκος, Φύλλα μύρτιλου & αρώνιας, ροδοπέταλο, ποροκάλι και βατόμουρο».
happy-cups-1

Ο Αλέξανδρος Βλήτας με συμπαραστάτη την σύζυγο του, Κωνσταντίνα Κοσμά έχει δημιουργήσει μια αγροτική επιχείρηση καλλιέργειας φρέσκων υπερκαρπών και βοτάνων, τα οποία παράγουν χειροποίητα, με τις πλέον ορθές γεωργικές πρακτικές, αναβιώνοντας με σύγχρονο και καινοτόμο τρόπο, ένα αγρόκτημα με μεγάλη οικογενειακή παράδοση στην ορεινή Βαρβίτσα του Πάρνωνα.

Κλείσιμο
Στο site
της επιχείρησης διαβάζουμε για “μια ιστορία δεκαετιών, στα 1270 μέτρα υψόμετρο”: «Η ιδέα για να δημιουργήσουμε την Υγαία προέκυψε φυσικά κι αυθόρμητα, όταν η γη πέρασε στα χέρια μας από τον πατέρα μας, που κι αυτός την κληρονόμησε από τον δικό του. Κάποτε η γη αυτή αξιοποιήθηκε για να δώσει τροφή στην οικογένειά μας τα χρόνια της Κατοχής. Σήμερα, μετά από μια σειρά από διαδοχικές συγκυρίες, όπως η κρίση στη χώρα μας, το ενδιαφέρον μας για τον τόπο μας και οι επίμονες έρευνές μας για καινοτόμες λύσεις, το αγρόκτημα παίρνει ζωή ξανά για να προσφέρουμε ήδη από το 2014 στην αγορά τους υπερκαρπούς που επιλέξαμε, ενισχύοντας διαρκώς τα αρχικά μας σχέδια.

Πέρασαν πολλές δεκαετίες για να αξιοποιηθεί εκ νέου το “μετερίζι” του παππού μέχρι να φτάσουμε στη σημερινή μας καλλιέργεια, όμως γρήγορα διαπιστώσαμε ότι με το που αποφασίσεις να επενδύσεις ενθουσιασμό και κόπο στη γη, η γη αμέσως στο ανταποδίδει».

Ο Αλέξανδρος Βλήτας και η Υγαία του είναι απόφοιτοι του προγράμματος του egg της Eurobank.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης