Ένας «πράσινος» διαγωνισμός

Ένας «πράσινος» διαγωνισμός

Ακαδημαϊκοί δάσκαλοι, ερευνητές, στελέχη της αγοράς και startupers αποτελούν τον πυρήνα των διοργανωτών ενός πρωτότυπου διαγωνισμού εντός του ΕΜΠ - GreenTech Challenge 2018 by ESU NTUA, ο πλήρης τίτλος του

Ο Χρήστος Νικολούδης και ο Δημήτρης Γερογιάννης – συγκάτοικοι στο πρόγραμμα egg- από τα προβεβλημένα πρόσωπα λόγω των δραστηριοτήτων που αναπτύσσουν στο οικοσύστημα της καινοτομίας και τεχνολογίας είναι 2 από τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής ενός πρωτότυπου διαγωνισμού που ξεκινά από τα ενδότερα του ΕΜΠ.  

Μαζί τους, ακαδημαϊκοί δάσκαλοι και ερευνητές όπως ο Κωνσταντίνος Αραβώσης, αναπληρωτής καθηγητής ΕΜΠ (Σχολή Mηχανολόγων Μηχανικών, Τομέας Βιομηχανικής Διοίκησης & Επιχειρησιακής Έρευνας) καθώς και οι συνεργάτες του στην Ερευνητική Μονάδα Οικονομικής Περιβάλλοντος & Αειφόρου Ανάπτυξης αλλά και στελέχη της αγοράς όπως ο Βασίλης Λώλας, επικεφαλής της In-Touch Communication και πρόεδρος Τομέα Εταιρικών Υποθέσεων της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων(ΕΕΔΕ). 

Αλλά, ας μιλήσουμε για τον διαγωνισμό: GreenTech Challenge 2018 | by ESU NTUA, ο τίτλος του. Ο διαγωνισμός, όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές τους, «στοχεύει να φέρει στο επίκεντρο της καινοτομίας το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και να αποτελέσει ενοποιητικό στοιχείο ανάμεσα στις υπάρχουσες δομές του, προβάλλοντας τις λεγόμενες Πράσινες Τεχνολογίες». Στο διαγωνισμό καλούνται να συμμετάσχουν νέοι άνω των 18 ετών με μια και μόνη προϋπόθεση: Τουλάχιστον ένα μέλος της ομάδας να είναι φοιτητής ή απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. 

Οι θεματικές ενότητες του διαγωνισμού όπως αυτές έχουν ορισθεί από τους διοργανωτές είναι οι εξής: Περιβάλλον & Ενέργεια - Έξυπνες & Βιώσιμες Πόλεις -Καινοτόμα Πράσινα Προϊόντα & Προηγμένα Υλικά. Η κάθε μια από τις 3 κύριες ενότητες έχει πληθώρα υπο-ενοτήτων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων (λεπτομέρειες στο site
του διαγωνισμού). Η υποβολή των προτάσεων από τους ενδιαφερόμενους θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 29 Απριλίου 2018. Η τελική διαδικασία του διαγωνισμού θα διαρκέσει 3 ημέρες (11-12-13 Μαΐου 2018). Την πρώτη ημέρα, η οποία θα είναι ημέρα γνωριμίας. Οι 40 ομάδες που θα έχουν επιλεχθεί για να πάρουν μέρος θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους τη δεύτερη μέρα. Από το σύνολο των 40 ομάδων θα προκριθούν για τον τελικό 10 ομάδες που θα έχουν πάρει την καλύτερη αξιολόγηση. Στις 6 πρώτες ομάδες, παρέχονται χρηματικά και άλλου είδους έπαθλα. 

Info
www.greentechchallenge.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

synthesi01

Το Κράτος ως Λερναία Ύδρα, όπως «λέει» και ο τίτλος του νέου βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Δερτιλή – ένα δοκίμιο που περιγράφει επτά μορφές με τις οποίες μπορούμε σήμερα πλέον να σκεφτούμε το κράτος.

1
tombazis01

Ένα ιστορικός ελαιώνας στην παραθαλάσσια περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας στην Βορειοανατολική Πελοπόνησσο απέναντι απο το όμορφο νησί του Πόρου φτιαγμένος από τον ναύαρχο της Επανάστασης  Εμμανουήλ Τομπάζη μας δίνει σήμερα ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

lev01

Η κα Βάσω Βούζα-Κυρατζή συνάντησε στη πόλη των Γρεβενών τον σχεδιαστή Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο και καρπός αυτής της συνάντησης η δημιουργική δουλειά που συνοδεύει μια παραγωγική προσπάθεια με επίκεντρο μια φάρμα λεβάντας.

1
barber0

Ποιόν εν τέλει εμπιστεύεται ένας κουρέας για να αφεθεί να δεχθεί τις υπηρεσίες ενός συναδέλφου του; Ένα ενδιαφέρον θέμα…με καλοκαιρινή διάθεση.

1
60147391_2214446438624038_8701900897598308352_n

Το εστιατόριο των αδελφών Κομπογιαννίτη στη περιοχή του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός γεύσεων που έρχεται από την τοπική παράδοση με την απαραίτητη τσαχπινιά της σύγχρονης δημιουργίας.

tsas

Ο Άγγελος Φωκιανός είναι ένας νέος Αθηναίος, επιχειρηματίας της γενιάς των 20plus αλλά και ένας επιχειρηματίας της «μιας ιδέας» -αρκεί εκείνη να βρει ανταπόκριση και να «δέσει» το ακροατήριο και πάνω σε αυτό να «χτίσει» την επιτυχία της.

jghmvew

Το Park your Cinema επιστρέφει στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με αφιέρωμα σε κλασικές κωμωδίες και αγαπημένες παιδικές ταινίες