Ο Έβενος του Λωτού

Ο Έβενος του Λωτού

Μια μαρμελάδα από την Δράμα με βασικό συστατικό τον λωτό προέρχεται από τα φρούτα ενός ιδιόκτητου αγροκτήματος

Μια ασυνήθιστη για τα ελληνικά δεδομένα γευστική πρόταση μας έρχεται από το Καλαμπάκι, μια «πεδινή κωμόπολη», όπως διαβάζω στο διαδίκτυο, 13 χιλιόμετρα νότια της Δράμας. H οικογένεια Μηλιά και η φάρμα της μας προτείνει μια μαρμελάδα με βασικό συστατικό τον λωτό και μάλιστα, 3 διαφορετικές ποικιλίες λωτού. 

Στο site
της εταιρείας διαβάζω: «Η μαρμελάδα λωτού ΕΒΕΝΟΣ συνδυάζει την απαλή και μεστή, καφέ, γεύση του λωτού και παράγεται από βιολογικά φρούτα μόνο του κτήματός μας στο Καλαμπάκι Δράμας. Συνδυάζει τρεις ποικιλίες την Kaki ή Λωτός Σοκολάτα ή Jokolatino (καφέ σάρκα) 70% την Jiro κίτρινη σάρκα γλυκιά και εύγεστη 15% καθώς και την Γιαπωνέζικη την Hana Fuyu έντονα κόκκινη-πορτοκαλί και γλυκιά 15%. Παρασκευάζεται οικοτεχνικά, παραδοσιακά σε κατσαρόλες και όλα γίνονται με καθοδήγηση Σεφ σε ιδιαίτερα υγιεινές συνθήκες και με επιμέλεια Τεχνολόγου Τροφίμων από διαλεχτούς βιολογικούς Λωτούς από το έκτασης 10 στρεμμάτων κτήμα μας. Άλλειμα σε ψωμί, χωριάτικο ή μαύρο για υγιεινό Βιολογικό Πρωινό . Σαν γλυκόξινη σάλτσα που συνοδεύει αρμονικά , λευκά κρέατα ειδικά με γαλοπούλα, κοτόπουλο, χοιρινό. Για γλυκά, όπως πάστα φλώρα, γέμιση κρουάσαν, κ. αλλ. Με το γιαούρτι, αλλά και σαν γλυκό κουταλιού ,λόγω ότι περιέχει κομματάκια λωτού».



Στο γυάλινο βαζάκι των 235 γραμμαρίων διαβάζω πως το προϊόν παρασκευάζεται και συσκευάζεται από την Χρυσανίδης Α.Ε στο Μυρτόφυτο της Καβάλας για λογαριασμό της Φάρμας Μηλιάς. 

Η τελευταία ιδρύθηκε πριν 3 χρόνια και σήμερα τα προϊόντα της πωλούνται και μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της. Στο e-shop της βρίσκουν φιλοξενία και προϊόντα και άλλων μικρών παραγωγών και οικοτεχνικών μονάδων της περιοχής Καλαμπακίου Δράμας. Μια από αυτές είναι και η Κοινωνικά Συνεταιριστική Επιχείρηση ΗΛΙΟΔΩΡΑ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

synthesi01

Το Κράτος ως Λερναία Ύδρα, όπως «λέει» και ο τίτλος του νέου βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Δερτιλή – ένα δοκίμιο που περιγράφει επτά μορφές με τις οποίες μπορούμε σήμερα πλέον να σκεφτούμε το κράτος.

1
tombazis01

Ένα ιστορικός ελαιώνας στην παραθαλάσσια περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας στην Βορειοανατολική Πελοπόνησσο απέναντι απο το όμορφο νησί του Πόρου φτιαγμένος από τον ναύαρχο της Επανάστασης  Εμμανουήλ Τομπάζη μας δίνει σήμερα ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

lev01

Η κα Βάσω Βούζα-Κυρατζή συνάντησε στη πόλη των Γρεβενών τον σχεδιαστή Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο και καρπός αυτής της συνάντησης η δημιουργική δουλειά που συνοδεύει μια παραγωγική προσπάθεια με επίκεντρο μια φάρμα λεβάντας.

1
barber0

Ποιόν εν τέλει εμπιστεύεται ένας κουρέας για να αφεθεί να δεχθεί τις υπηρεσίες ενός συναδέλφου του; Ένα ενδιαφέρον θέμα…με καλοκαιρινή διάθεση.

1
60147391_2214446438624038_8701900897598308352_n

Το εστιατόριο των αδελφών Κομπογιαννίτη στη περιοχή του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός γεύσεων που έρχεται από την τοπική παράδοση με την απαραίτητη τσαχπινιά της σύγχρονης δημιουργίας.

tsas

Ο Άγγελος Φωκιανός είναι ένας νέος Αθηναίος, επιχειρηματίας της γενιάς των 20plus αλλά και ένας επιχειρηματίας της «μιας ιδέας» -αρκεί εκείνη να βρει ανταπόκριση και να «δέσει» το ακροατήριο και πάνω σε αυτό να «χτίσει» την επιτυχία της.

jghmvew

Το Park your Cinema επιστρέφει στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με αφιέρωμα σε κλασικές κωμωδίες και αγαπημένες παιδικές ταινίες