Ο Έβενος του Λωτού

Ο Έβενος του Λωτού

Μια μαρμελάδα από την Δράμα με βασικό συστατικό τον λωτό προέρχεται από τα φρούτα ενός ιδιόκτητου αγροκτήματος

Μια ασυνήθιστη για τα ελληνικά δεδομένα γευστική πρόταση μας έρχεται από το Καλαμπάκι, μια «πεδινή κωμόπολη», όπως διαβάζω στο διαδίκτυο, 13 χιλιόμετρα νότια της Δράμας. H οικογένεια Μηλιά και η φάρμα της μας προτείνει μια μαρμελάδα με βασικό συστατικό τον λωτό και μάλιστα, 3 διαφορετικές ποικιλίες λωτού. 

Στο site
της εταιρείας διαβάζω: «Η μαρμελάδα λωτού ΕΒΕΝΟΣ συνδυάζει την απαλή και μεστή, καφέ, γεύση του λωτού και παράγεται από βιολογικά φρούτα μόνο του κτήματός μας στο Καλαμπάκι Δράμας. Συνδυάζει τρεις ποικιλίες την Kaki ή Λωτός Σοκολάτα ή Jokolatino (καφέ σάρκα) 70% την Jiro κίτρινη σάρκα γλυκιά και εύγεστη 15% καθώς και την Γιαπωνέζικη την Hana Fuyu έντονα κόκκινη-πορτοκαλί και γλυκιά 15%. Παρασκευάζεται οικοτεχνικά, παραδοσιακά σε κατσαρόλες και όλα γίνονται με καθοδήγηση Σεφ σε ιδιαίτερα υγιεινές συνθήκες και με επιμέλεια Τεχνολόγου Τροφίμων από διαλεχτούς βιολογικούς Λωτούς από το έκτασης 10 στρεμμάτων κτήμα μας. Άλλειμα σε ψωμί, χωριάτικο ή μαύρο για υγιεινό Βιολογικό Πρωινό . Σαν γλυκόξινη σάλτσα που συνοδεύει αρμονικά , λευκά κρέατα ειδικά με γαλοπούλα, κοτόπουλο, χοιρινό. Για γλυκά, όπως πάστα φλώρα, γέμιση κρουάσαν, κ. αλλ. Με το γιαούρτι, αλλά και σαν γλυκό κουταλιού ,λόγω ότι περιέχει κομματάκια λωτού».



Στο γυάλινο βαζάκι των 235 γραμμαρίων διαβάζω πως το προϊόν παρασκευάζεται και συσκευάζεται από την Χρυσανίδης Α.Ε στο Μυρτόφυτο της Καβάλας για λογαριασμό της Φάρμας Μηλιάς. 

Η τελευταία ιδρύθηκε πριν 3 χρόνια και σήμερα τα προϊόντα της πωλούνται και μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της. Στο e-shop της βρίσκουν φιλοξενία και προϊόντα και άλλων μικρών παραγωγών και οικοτεχνικών μονάδων της περιοχής Καλαμπακίου Δράμας. Μια από αυτές είναι και η Κοινωνικά Συνεταιριστική Επιχείρηση ΗΛΙΟΔΩΡΑ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

corphes

Ο Αστέριος Γκανάς και ο Χρυσοβαλάντης Κόγιος δημιούργησαν μια σειρά βοτάνων και αρωματικών φυτών αποσπώντας τα πολυπόθητα αστεράκια στον διαγωνισμό Great Taste Awards

seferis-meres-h

Αύριο Δευτέρα κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Ικαρος ο προτελευταίος τόμος του προσωπικού ημερολογίου του Γιώργου Σεφέρη που καλύπτει χρονική περίοδο από τον Ιανουάριο του 1961 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 1963

poli-paidi-mnimeia

Οδηγός εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση από την Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ)

dertilis

Ο καθηγητής Γ. Β. Δερτιλής με την νέα, αναθεωρημένη και επαυξημένη έκδοση του κορυφαίου έργου του «Ιστορία της Νεότερης και Σύγχρονης Ελλάδας 1750-2015» καταφέρνει να εξηγήσει «την Ιστορία της νεότερης και σύγχρονης Ελλάδας με τους Έλληνες να φαντάζονται μιαν από τις πρωιμότερες δημοκρατίες στον κόσμο και να την διαμορφώνουν βυθισμένοι σε εξάρσεις ενθουσιασμού και σε εμφύλια μίση, να παλεύουν με την αστάθεια που τους επέβαλλε η μοίρα της χώρας, η θέση της στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, και να σκορπούν το αίμα τους αντιμετωπίζοντας αυτοκρατορίες και αψηφώντας υπερδυνάμεις»

1