Μια «ΙΔΕΑ» για τους Αρχαίους Έλληνες!

Μια «ΙΔΕΑ» για τους Αρχαίους Έλληνες!

Η εξέλιξη της σκέψης των Αρχαίων Ελλήνων μέσα από όλα τα σπουδαία τεχνικά και τεχνολογικά επιτεύγματα του Αρχαίου Κόσμου σε μια έκθεση στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» 

Κινούμενες εικόνες (3D animation), αφηγήσεις αρχαίων προσώπων, ολογράμματα, ήχοι, μικρογραφίες και φυσικά μοντέλα τεχνολογικών ευρημάτων και ανακατασκευών πετυχαίνουν μια πολυδιάστατη ανασύσταση της αρχαιότητας, όλα σε μια εντυπωσιακή έκθεση για την εξέλιξη της σκέψης των Αρχαίων Ελλήνων μέσα από όλα τα σπουδαία τεχνικά και τεχνολογικά επιτεύγματα του αρχαίου κόσμου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». 

Από τις 17 Μαρτίου, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού παρουσιάζει τα κορυφαία επιτεύγματα των Αρχαίων Ελλήνων στα πεδία της μεταλλουργίας, της αρχιτεκτονικής, των τηλεπικοινωνιών, αλλά και των τεχνών όπως του θεάτρου, της μουσικής κ.α. με έναν εύληπτο και ψυχαγωγικό τρόπο, όπου μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν για τεχνολογικά επιτεύγματα 3.000-2.000 χρόνων και για επιστημονικούς τομείς που έδωσαν λύσεις σε καθημερινά προβλήματα και ανάγκες των ανθρώπων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.Χαρακτηριστική είναι η παρουσίαση στα εκθέματα μερικών από των πιο ¨εξελιγμένων¨ κατασκευών για την εποχή όπως η Διόπτρα του Ήρωνα, η Ύδραυλις, ο Υδραυλικός Τηλέγραφος, ο Κοχλίας του Αρχιμήδη, το Οδόμετρο του Ήρωνος τα οποία εξυπηρετούσαν την καθημερινότητα αλλά και ειδικές περιπτώσεις μελέτης γεγονότων.

Η έκθεση απευθύνεται κυρίως σε ομάδες νεανικού και σχολικού κοινού, οικογένειες και μη εξειδικευμένους επισκέπτες, αποτελώντας ένα πολιτιστικό γεγονός για όλους.

Η παραγωγή της έκθεσης «ΙΔΕΑ» είναι του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ» και υποστηρίζεται επιστημονικά από την Εταιρεία Μελέτης της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας (ΕΜΑΕΤ) και πλήθος ειδικών επιστημόνων. Τη μελέτη και επίβλεψή της ανέλαβε η εταιρεία TETRAGON σε συνεργασία με το «ΝΟΗΣΙΣ» και υλοποιήθηκε με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. 

Info
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος
Τηλ. 212 254 0000

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Μετανάστης

Οι αρχαίοι Ελλαδίτες ήταν ανοιχτομυαλοι και ανοιχτοματηδες, στο τέλος όμως έκαναν ότι ήθελε ο Θεος...ήθελαν δεν ήθελαν...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

myandros-instagram

116 φωτογράφοι καταθέτουν τη προσωπική τους δημιουργική ματιά για το νησί της Άνδρου μέσα από το project "#My_Andros"

1
festival-thess

Ταινίες, πρόσωπα, ιστορίες, αίθουσες και χώροι αλλά και η ίδια η πόλη με τους δρόμους και τους ανθρώπους της συγκροτούν ένα σημειωματάριο ακριβών στιγμών για την διοργάνωση του φεστιβάλ που μόλις τελείωσε…

chair

Στο κέντρο της σημερινής κουβέντας μας – που καταγράφεται εδώ- είναι το εμβληματικό σύμβολο ενός παραδοσιακού κουρείου, η δερμάτινη πολυθρόνα και ο μύθος που την συνοδεύει…

monopati-iros

Ανάβαση «ψυχής» από εκατοντάδες πεζοπόρους και ορειβάτες κάθε Νοέμβριο στην Εύβοια

2