Αναζητώντας ενοικιαστές!

Αναζητώντας ενοικιαστές!

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους νέους κατοίκους της για τα επόμενα 5 χρόνια δηλαδή τους ενοίκους των 6 καταστημάτων τους που θα αναδειχθούν μέσα από μια ιδιαίτερη διαδικασία αξιολόγησης

Αναζητώντας ενοικιαστές!
Αναζητούνται οι νέοι ένοικοι για τα καταστήματα της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης μέσα από την δεξαμενή των πιο δυναμικών εγχειρημάτων που συνδυάζουν «κλασικές επιχειρηματικές ενέργειες με μια πρόταση κοινωνικής καινοτομίας». Στη πράξη αναζητούνται ενοικιαστές για τα 6 καταστήματα της Αγοράς με συμβόλαιο 5 χρόνων. Το ενδιαφέρον, όμως, βρίσκεται σε μια ξεχωριστή στρατηγική συνεργασία που πέτυχε ο διαχειριστής του project – το Impact Hub Athens- με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό The People’s Trust. Ο εν λόγω οργανισμός θα χορηγήσει κεφάλαιο εκκίνησης ύψους 5.000 ευρώ σε κάθε νέο ένοικο και επιπλέον δυνατότητα μικροχρηματοδότησης για ποσά έως και 5.000 ευρώ. Ως γνωστό το The People’s Trust, υποστηρίζει νεοσύστατες και υφιστάμενες μικρές επιχειρήσεις όλων των κλάδων, παρέχοντας υποστήριξη επιχειρηματικής ανάπτυξης και μικροχρηματοδότησης μέχρι το συνολικό ποσό των 10.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τους διαχειριστές του όλου project – το Impact Hub Athens- η κατεύθυνση είναι «η Δημοτική Αγορά Κυψέλης (ΔΑΚ) να γίνει το σημείο σύνδεσης μεταξύ όλων των κατοίκων της περιοχής και παράλληλα ένα ενδιαφέρον και καινοτόμο εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο, που θα προσελκύει επισκέπτες από όλη την Αθήνα, την Ελλάδα και το εξωτερικό». Η πρόσκληση απευθύνεται σε ομάδες ή άτομα που ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν τη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης ως εμπορική στέγη συμμετέχοντας στην αναβίωση του ιστορικού κτιρίου. Επιχειρήσεις και οργανισμοί που είτε δραστηριοποιούνται ήδη, είτε είναι υπό σύσταση, είτε βρίσκονται σε στάδιο επέκτασης του κύκλου εργασιών τους και θέλουν να είναι οι “κάτοικοι” της Δημοτικής Αγοράς για τα επόμενα πέντε χρόνια, είναι ευπρόσδεκτοι να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τη χρήση των έξι καταστημάτων της Αγοράς, αποτελώντας την καρδιά του εμπορικού πυλώνα του συγκεκριμένου εγχειρήματος. Δεκτές γίνονται προτάσεις που αφορούν καταστήματα εμπορικής δραστηριότητας με επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον διασφαλίζοντας παράλληλα ένα βιώσιμο πλάνο ανάπτυξης - επιχειρήσεις που συνδυάζουν κλασικές επιχειρηματικές ενέργειες με μια πρόταση κοινωνικής καινοτομίας. Η ανοιχτή πρόσκληση διέπεται από τις αρχές που προκύπτουν από τη σύμβαση παραχώρησης της ΔΑΚ από το Δήμο στο Impact Hub Athens.

Η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης θα αποτελέσει το όχημα που θα επανεκκινήσει την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, με απόλυτο σεβασμό στην πολυχρωμία της γειτονιάς και τη μεγάλη παράδοσή της και κυρίως, με τη συμμετοχή των κατοίκων. 

Κλείσιμο
Ως γνωστόν, η Δημοτική Αγορά Κυψέλης ανακαινίστηκε από τον δήμο Αθηναίων με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Ακολουθώντας το συμμετοχικό μοντέλο διαχείρισης και αναβίωσης του αστικού τοπίου, ο δήμος Αθηναίων αξιοποιώντας τις συμμετοχικές μεθοδολογίες του συνΑθηνά επέλεξαν μια ανοιχτή διαδικασία που ξεκίνησε το 2015 με δημόσια διαβούλευση, ώστε να εκφραστεί το όραμα της γειτονιάς για την Αγορά. Με βάση αυτό προχώρησαν σε ανοιχτό κάλεσμα όπου φορείς και άτυπες ομάδες της πόλης κλήθηκαν να σχεδιάσουν προτάσεις που αξιοποιούν τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης. Το Impact Hub Athens προκρίθηκε ως ο τελικός φορέας που θα επιμεληθεί την επαναλειτουργία της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης. Με ιδιοκτήτη τον δήμο Αθηναίων και φορέα διαχείρισης το Impact Hub Athens, η λειτουργία της Αγοράς αποτελεί ένα πρότυπο καινοτόμο μοντέλο με βασικούς άξονες τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, την κοινωνική καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Η αρμονική λειτουργία της Αγοράς ελέγχεται από επιτροπή παρακολούθησης που ορίζει ο δήμος. Το νέο μοντέλο συν-διαχείρισης, από τον δήμο Αθηναίων και την κοινωνία των πολιτών, εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε δημόσιο κτίριο και είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης