Η νέα Πειραματική -Υπό Έλεγχο- του Θεσσαλικού!

Η νέα Πειραματική -Υπό Έλεγχο- του Θεσσαλικού!

Το Θεσσαλικό Θέατρο δημιουργεί για πρώτη φορά στην ιστορία του Πειραματική Σκηνή και την εγκαινιάζει με το έργο του Γάλλου Φρεντερίκ Σοντάγκ «Υπό Έλεγχο»

Στις 16 Μαρτίου ανοίγει η αυλαία της Πειραματικής σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου με το έργο του Γάλλου Φρεντερίκ Σοντάγκ «Υπό Έλεγχο» σε σκηνοθεσία Θανάση Χαλκιά και μετάφραση Δήμητρας Κονδυλάκη. 

Η εναρκτήρια παράσταση της Πειραματικής Σκηνής όπως διαβάζουμε στο ενημερωτικό σημείωμα, «αφορά σε ένα έργο που διερευνά τις συνέπειες ενός κόσμου υπό παρακολούθηση, ενός εικονικού κόσμου που διαμορφώνει τις συνειδήσεις της νέας γενιάς, ενός κόσμου στον οποίο χάνεται η διάκριση αληθινού και πλαστού μέσα στη σύγχρονη τεχνολογία. Ο «Μεγάλος Αδελφός» είναι ήδη εδώ.»

Το έργο τοποθετείται στο Νέο Γαλλικό Θέατρο και παρουσιάστηκε στη Γαλλία για πρώτη φορά το 2009 ενώ στην Ελλάδα παρουσιάστηκε το 2012 από το Γαλλικό Ινστιτούτο σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη και το ίδιο έτος εκδόθηκε από τις εκδόσεις Άγρα.

Τους έξι χαρακτήρες του έργου ερμηνεύουν οι Γιώργος Αβραμίδης, Θέκλα Γαΐτη, Σεβίνα Μαραγκού, Δημήτρης Μαμιός, Βασιλική Σουρρή και ο Δημήτρης Τσικούρας, οι οποίοι ενσαρκώνουν είκοσι έξι χαρακτήρες μιας δυστοπικής κοινωνίας όπου τα πάντα ελέγχονται. 

«Όμως σ’ αυτό το σύμπαν της γενικευμένης επιτήρησης δεν αργούν να εμφανιστούν τα πρώτα προβλήματα. Οι συνέπειες είναι ακραία κωμικές ή τραγικές, οι αντιδράσεις είναι απρόσμενες και η κατάληξη είναι απρόβλεπτη. Σ’ αυτή την κοινωνία του μέλλοντος (ή μήπως του παρόντος;) γεννιούνται αμέτρητα ερωτήματα. Ποιος μας ελέγχει; Ποιος μας κυβερνά; Τι είναι λογικό και τι είναι παράλογο; Ποιον απειλούμε και ποιος μας απειλεί; Τι είναι αληθινό και τι είναι ψεύτικο; Ένα σύγχρονο κείμενο για μία σύγχρονη πραγματικότητα που κάθε τόσο ξεπερνά ακόμη και την επιστημονική φαντασία». 

Η Πειραματική Σκηνή του Θεσσαλικού Θεάτρου, αποκτά σάρκα και οστά με την πρωτοβουλία της νέας του Καλλιτεχνικής Διευθύντριας Κυριακής Σπανού.

Σκοπός της νέας σκηνής είναι η παρουσίαση των σύγχρονων τάσεων της θεατρικής γραφής και της σκηνική πράξης με σκοπό να καταστεί «ένας χώρος καλλιτεχνικών ζυμώσεων και ανταλλαγών, ένας χώρος ζωντανός και ενίοτε αμφιλεγόμενος όπου θα παρουσιάζονται έργα που εκφράζουν το πνεύμα της εποχής μας και έργα κλασικού ρεπερτορίου σε σύγχρονες και απροσδόκητες αναγνώσεις.»

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

easter-fotaerio

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίου σχεδιάζουν με τη βοήθεια καλλιτεχνών και έμπειρων παιδαγωγών ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα από τη Μ. Δευτέρα 22.04 έως τη Μ. Τετάρτη 24.04 στο Γκάζι για παιδιά από 7 έως 10 ετών

xatzi

Το Ίδρυμα Γ. & Αικ. Χατζηκώνστα είναι το παλαιότερο κοινωφελές Ίδρυμα σε λειτουργία μετά την ίδρυση του Ελληνικού κράτους δεν λαμβάνει κανενός είδους οικονομική επιχορήγηση από το Κράτος

sakelariou

Ο αείμνηστος Μιχαήλ Σακελλαρίου συγγραφέας του αξεπέραστου βιβλίου «Η απόβαση του Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο, καταλύτης για την αποδιοργάνωση της ελληνικής Επανάστασης» αποτυπώνει «τα γεγονότα των τριών αυτών μηνών, μέρα με τη μέρα, μέσα από δημόσια έγγραφα, εκδεδομένα και ανέκδοτα, ημερολόγια και απομνημονεύματα αυτοπτών μαρτύρων»

1
vinilio

Το μεγάλο event για το βινύλιο και τον κόσμο του επιστρέφει τον Απρίλιο στη Τεχνόπολη στο Γκάζι με νέα σοδειά σε συλλογές

1
selfie

Ο Ακύλας Καραζήσης επιλέγει να αναμετρηθεί επί σκηνής με τον κόσμο 3 συγγραφέων της Θεσσαλονίκης – του Βασίλη Βασιλικού, Γιώργου Ιωάννου και Νίκου- Γαβριήλ Πεντζίκη- για να φωτίσει την θέα του παρελθόντος