Μια «Αθηναϊκή Επιθεώρηση» στο Εθνικό!

Μια «Αθηναϊκή Επιθεώρηση» στο Εθνικό!

«Το Μεγάλο Κρεβάτι» των Μάνου Βαβαδάκη, Κατερίνας Παπανδρέου και Θάνου Τασσόπουλου ανεβαίνει στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζοντας την σύγχρονη Αθήνα μέσα από την φόρμα της κλασσικής επιθεώρησης

Στις 14 Φεβρουαρίου η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζει «Το Μεγάλο Κρεβάτι». Ένα δημιούργημα τριών νέων ανθρώπων, του Μάνου Βαβαδάκη, της Κατερίνας Παπανδρέου και του Θάνου Τασσόπουλου.

Το έργο ανεβαίνει για δεύτερη φορά στη σκηνή. Ξεχώρισε στο περσινό Φεστιβάλ νέων δημιουργών της Πειραματικής Σκηνής και φέτος αναλαμβάνει ξανά να παρουσιάσει στο κοινό το είδος της Αθηναϊκής Επιθεώρησης.

Ένα θεατρικό είδος που οι ρίζες του κρατούν από το 1890 αποτελώντας ένα «σπονδυλωτό» θέαμα με αυτόνομα θεατρικά σκετς και τραγούδια. «Μέσω της κοινής θεματικής του έρωτα, η σάτιρα γίνεται στοιχείο διαπραγμάτευσης για τη θέση μας στη σημερινή κοινωνία αξιών και τον ρόλο του έρωτα στις ζωές μας».Τρείς ερωτήσεις που διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του Ε.Θ. μας «βάζουν» στο θέμα της παράστασης: «Πώς έχει επηρεάσει η οικονομική κατάσταση τις ερωτικές σχέσεις των Αθηναίων; Που φωλιάζει ο έρωτας μέσα στην πόλη; Μπορεί να υπάρξει ιδανικό ζευγάρι μέσα στη κρίση; Οι ήρωες ενός σπονδυλωτού θεάματος διηγούνται τις ιστορίες τους, ξορκίζοντας την μιζέρια και αναδεικνύοντας την φωτεινή πλευρά της ζωής».

Αλλά για να εστιάσουμε στους συντελεστές της παράστασης.

Το έργο στηρίζεται στα χέρια του Μάνου Βαβαδάκη ο οποίος έχει την ευθύνη της σκηνοθεσίας και ταυτόχρονα πρωταγωνιστεί ενώ είναι μέσα στην ομάδα των ιθυνόντων ως προς την σύλληψη της ιδέας –μαζί με την Χαρά-Μάτα Γιαννάτου και τον Γιάννη Νιάρο- και στην ομάδα δημιουργίας του θεατρικού κειμένου -μαζί με την Κατερίνα Παπανδρέου και τον Θάνο Τασσόπουλο.

Στη παράσταση συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Στέλλα Βογιατζάκη, Παναγιώτης Εξαρχέας, Κατερίνα Ζησούδη, Άρης Λάσκος, Μαρία Μοσχούρη, Γιάννης Νιάρρος και Χαρά-Μάτα Γιαννάτου.

Info
Από 14/02 κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00
Εθνικό Θέατρο - Πειραματική Σκηνή -1 (Σκηνή «Κατίνα Παξινού»), Κτήριο Rex Πανεπιστημίου 48
www.n-t.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

autt

Ένα ευρύ πλέγμα υπηρεσιών φέρνει μαζί του το autoduder, η πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα σύγκρισης συνεργείων στην Αττική – μια πλατφόρμα που αυξάνει τις επιλογές και δίνει τον έλεγχο στο πελάτη αλλά και μειώνει τα κόστη έως και 60%.

surfart

Ένα 3ημερο φεστιβάλ για το surf, τη τέχνη, τη ζωή κοντά στη θάλασσα, τη δημιουργική ζωή στην πόλη, τη σωματική και ψυχική υγεία και την ευεξία στο «Λυκαβηττό» της παραλίας

paramythia-imvrou

Μύθοι, θρύλοι και παραδόσεις της Ίμβρου αποτυπώνονται σε 15 λαϊκά παραμύθια σε μια έκδοση –που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σαΐτη– για την γνωριμία με την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού και των κατοίκων του

ntakos

Η νέα ειδική ετήσια έκδοση του Monocle στο αφιέρωμα της για την νησιωτική Ευρώπη και τα πιάτα της την περίφημη πολύχρωμη σαλάτα από την Κρήτη

tzeni-argyriou

Η Τζένη Αργυρίου, χορογράφος και ερευνήτρια, καλλιτέχνης των παραστατικών τεχνών με ιδιαίτερη καλλιτεχνική δράση, παρουσιάζει στη «Στέγη» του Ιδρύματος Ωνάση μια παράσταση με «ανώνυμο» χαρακτήρα

myjobnow

Όλες τις υπηρεσίες ενός «γραφείου ευρέσεως εργασίας» προσφέρει μια νέα εφαρμογή που ακούει στο όνομα MyJobNow και η οποία δίνει την δυνατότητα σε εταιρείες π.χ της αγοράς εστίασης να βρουν το προσωπικό που χρειάζονται!

teseris-epoxes

Ο Αχιλλέας Γουάστωρ, ένας από τους πλέον ταλαντούχους πιανίστες της γενιάς του, παρουσιάζει στο αθηναϊκό κοινό το έργο «Τέσσερις Εποχές» του Antonio Vivaldi σε μία σύγχρονη εκτέλεση, που στοχεύει να συνδέσει το εμβληματικό το έργο του 1721 με τους σύγχρονους ήχους του 21ου αιώνα, στα πλαίσια του «Summer Nostos Festival»