Το γάλα των καλογέρων

Το γάλα των καλογέρων

Καλογερικό e-shop με δεκάδες προϊόντα αγροδιατροφής από παραγωγούς Ιερές Μονές από όλη την Ελλάδα

Το γάλα των καλογέρων
Γάλα από μοναστήρι; Μπορεί και να ακούγεται ως ανέκδοτο αλλά στις μέρες μας είναι μια πραγματικότητα. Ναι, γάλα από μοναστήρι. Μάλιστα, γάλα που βρίσκει κανείς και στα ράφια ελληνικής ιδιοκτησίας αλυσίδων λιανεμπορίου. Για παράδειγμα, υπάρχει το γάλα από την Ιερά Μονή Μακαριωτίσσης που βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μέτρων. Απέχει από τη Δομβραίνα 7 περίπου χιλιόμετρα και από τη Θήβα 40 χιλιόμετρα (45 λεπτά με το αυτοκίνητο). Η Ιερά Μονή Μακαριωτίσσης ιδρύθηκε τον 12ο αιώνα . Η Μονή επανδρώθηκε με νέα Αδελφότητα το 1992 και σήμερα λειτουργεί ως οργανωμένο Κοινόβιο με 20 μοναχούς περίπου. 

Στα ράφια των σούπερ μάρκετ αλλά και στοκαλογερικό e-shop με την επωνυμία Μοναστηριακό Παντοπωλείο (
www.monastiriakopantopolio.gr) βρίσκει κανείς φρέσκο αγελαδινό γάλα ( ακόμη και σε συσκευασία 10 λίτρων) αλλά και γάλα κακάο. Από τα στοιχεία που αναγράφονται στη συσκευασία συγκρατώ την επισήμανση των μοναχών ότι «οι αγελάδες εκτρέφονται με δικές μας επιλεγμένες ζωοτροφές».

Κλείσιμο
Στο καλογερικό e-shop και στην ενότητα των Γαλακτοκομικών μπορεί κανείς να βρει και άλλες επιλογές. Για παράδειγμα, μπορείς να βρεις το γάλα της Ιεράς Μονής Τιμίου Σταυρού Μαψού .«Βόρεια του χωριού Μαψός βρίσκετε η Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού. Είναι μια σχετικά νέα γυναικεία μονή με πολύ μεγάλο πνευματικό και παραγωγικό έργο. Η μονή είναι ορατή λόγω του μεγέθους της και από την Ε.Ο. Κορίνθου-Τριπόλεως. Η πρόσβαση παρότι εύκολη ακόμα και σε πούλμαν, γίνετε μόνο από το χωριό Μαψός. Η αδελφότητα εκτός από το πνευματικό έργο έχει να επιδείξει και παραγωγικό έργο κτηνοτροφικών προιόντων από την πλούσια φάρμα που διαθέτει». Το γάλα των καλογραιών είναι διαθέσιμο και στα ράφια της μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στη χώρα και αυτό είναι μια επιτυχία που βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στη ποιότητα του προϊόντος. 

Αλλά, ας επιστρέψουμε στο διακόνημα των μοναχών της Δομβραίνας στο όρος Ελικών. Οι μοναχοί παράγουν εκτός από γάλα, γιαούρτι, κρέμες και ρυζόγαλο. Πάντως, αν κάνετε μια βόλτα από το καλογερικό e-shop δείτε και τα τυριά από την Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου 1543 από τον Όλυμπο ή και τη μαρμελάδα με Κεράσι και Σοκολάτα από την Ιερά Μονή Αναλήψεως Πρώτης Σερρών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης