Πολυεθνικοί πολιτιστικοί και γευστικοί έρωτες

Πολυεθνικοί πολιτιστικοί και γευστικοί έρωτες

Γνωρίστε πρόσωπα και προορισμούς της πόλης παρέα με το Citylife

Ο Leonard Cohen και ο ρεμπέτης Γιώργος Μπάτης συναντούν τον Αριστοφάνη και όλοι μαζί …δοκιμάζουν ασιατικό street food και πειραγμένες μεσογειακές γεύσεις

Παρακολουθήστε εδώ το Citylife
όπως προβάλλεται στο κανάλι Novalife της Nova



Το μπλε σύννεφο

Η Κυβέλη Καστοριάδη και ο Ορέστης Καλαμπαλίκης είναι μέλη μιας ελληνικής παρέας με διακριτή παρουσία στα μουσικά πράγματα του Παρισιού. Συναντήθηκαν για πρώτη φορά στη σκηνή το 2014. Οι δύο τους βρέθηκαν στην Αθήνα και μας παρουσιάζουν την πρώτη κοινή δισκογραφική τους δουλειά – το album «Songs for a blue cloud», επιλεγέντας προς τούτο το εμβληματικό τραγούδι του Leonard Cohen, το  Dance me to the end of love. 

Το άλμπουμ  περιλαμβάνει 14 τραγούδια  των Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Αγγελάκα, Leonard Cohen, Bob Dylan, Kurt Weill, Serge Gainsbourg, Boris Vian κ.α., διασκευασμένα για φωνή και κιθάρα. Από αυτά δίχως άλλο ξεχωρίζει η διασκευή πάνω στο τραγούδι του Αγγελάκα.

Επιπλέον, ο Ορέστης Καλαμπαλίκης με την κιθάρα του μας γοητεύει με μια φαντασία πάνω στο γνωστό ρεμπέτικο τραγούδι του Γιώργου Μπάτη, την Γυφτοπούλα. Μια σκέτη απόλαυση! 

Tip

Πληροφορίες για το άλμπουμ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Μικρής Άρκτος 

Ένα λιμπρέτο για τον Αριστοφάνη

Ο 34χρονος συγγραφέας Δημοσθένης Παπαμάρκος υπογράφει το λιμπρέτο της μουσικής παράστασης του Νίκου Κηπουργού που βασίζεται στην Ειρήνη του Αριστοφάνη. Η παράσταση μια ανάθεση του Εθνικού Θεάτρου παίχθηκε στην Επίδαυρο και αυτήν την περίοδο βρίσκεται σε περιοδεία ανά την Ελλάδα. Στην Αθήνα θα παιχθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο Ηρώδειο με την συμμετοχή και της Καμεράτα – Ορχήστρα των Χρωμάτων.

Ο Δημοσθένης Παπαμάρκος έγινε γνωστός από την  επιτυχία της συλλογής διηγημάτων Γκιάκ. www.antipodes.gr

Γεύματα σε βαζάκι

Μια οικογενειακή επιχείρηση - η RESONEM I.K.E., που ιδρύθηκε στα τέλη του 2014- στο πιστοποιημένο εργαστήριο της στο Ηράκλειο Αττικής παράγει τη σειρά των έτοιμων γευμάτων delitas και το συνοδευτικό γαλετάκι Galeta galeta. Από τις κύριες δραστηριότητές της είναι η παραγωγή νέων, υγιεινών και καινοτόμων γεύσεων, οικείων όμως στη μεσογειακή διατροφική παράδοση όπως το πλιγούρι με τόνο και sea spaghetti, κινόα με πέστροφα, φακές με λακέρδα κ.α

Tip
www.delitas.gr

Το ροζ φλαμίνγκο στο κέντρο της πόλης

Ο σεφ Βασίλης Καλλίδης μας ξεναγεί στο πρώτο μαγαζί που έστησε στο κέντρο της Αθήνας προσφέροντας γεύσεις από ασιατικό street food. 

Tip

Σκούφου 2-4, Πλάκα

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pontoss_arthosss

Ο Άρης Μπινιάρης ασχολήθηκε και έφερε στη σκηνή ένα επεισόδιο του Ελληνοιταλικού πολέμου – εκείνο με το ύψωμα 731 όπου μια χούφτα Ελλήνων στρατιωτών αντιστάθηκε παλικαρίσια στη εαρινή επίθεση του Μουσολίνι. Τώρα ο Μπινιάρης ετοιμάζεται να ανεβάσει μια παράσταση για τον αγώνα υπέρ της ελευθερίας στην περιοχή του Πόντου στις αρχές του 20ού αιώνα.
Α-Φ Καβαλιεράτου

mouseio2

Το Μουσείο ζωγραφικής και φωτογραφίας Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου στα Φιλιατρά Μεσσηνίας φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα νέο δυναμικό πολιτιστικό κόμβο στην περιοχή φιλοξενώντας καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις

hadrian_ar

Συνεχίζεται μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο στην αίθουσα 31α της Συλλογής των Γλυπτών στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σε συνεργασία με την Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών η έκθεση για τον Ανδριανό που ανέβηκε στο θρόνο της Ρώμης το 117 μ.Χ.

triangle_ar

Ο 11ος περίπατος των atenistas στην Αθήνα - OPEN WALK ATHENS #11: Τρίγωνο Αθήνας- ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή με ιδιαίτερη επιτυχία και μας άφησε μια υπέροχη κληρονομιά: Έναν οδηγό.

music_ar1

Με την Monica να μελοποιεί τα γραμμένα στα ιταλικά χορικά, η Νατάσα Τριανταφύλλη παίρνει πάνω της την ευθύνη ενός δύσκολου εγχειρήματος: Να δώσει ζωή στην τραγωδία του Ανδρέα Κάλβου «Οι Δαναΐδες» έπειτα από δύο αιώνες σιωπής…

snail_ar

Μια οικογενειακή εκδρομή σε μια από τις πρωτοπόρες εταιρείες σαλιγκαριών στην χώρα μας με ένα ευρύ πεδίο δραστηριότητας από την εκτροφή μέχρι την δημιουργία προϊόντων για το πιάτο του καταναλωτή.