Πολυεθνικοί πολιτιστικοί και γευστικοί έρωτες

Πολυεθνικοί πολιτιστικοί και γευστικοί έρωτες

Γνωρίστε πρόσωπα και προορισμούς της πόλης παρέα με το Citylife

Ο Leonard Cohen και ο ρεμπέτης Γιώργος Μπάτης συναντούν τον Αριστοφάνη και όλοι μαζί …δοκιμάζουν ασιατικό street food και πειραγμένες μεσογειακές γεύσεις

Παρακολουθήστε εδώ το Citylife
όπως προβάλλεται στο κανάλι Novalife της Nova



Το μπλε σύννεφο

Η Κυβέλη Καστοριάδη και ο Ορέστης Καλαμπαλίκης είναι μέλη μιας ελληνικής παρέας με διακριτή παρουσία στα μουσικά πράγματα του Παρισιού. Συναντήθηκαν για πρώτη φορά στη σκηνή το 2014. Οι δύο τους βρέθηκαν στην Αθήνα και μας παρουσιάζουν την πρώτη κοινή δισκογραφική τους δουλειά – το album «Songs for a blue cloud», επιλεγέντας προς τούτο το εμβληματικό τραγούδι του Leonard Cohen, το  Dance me to the end of love. 

Το άλμπουμ  περιλαμβάνει 14 τραγούδια  των Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Αγγελάκα, Leonard Cohen, Bob Dylan, Kurt Weill, Serge Gainsbourg, Boris Vian κ.α., διασκευασμένα για φωνή και κιθάρα. Από αυτά δίχως άλλο ξεχωρίζει η διασκευή πάνω στο τραγούδι του Αγγελάκα.

Επιπλέον, ο Ορέστης Καλαμπαλίκης με την κιθάρα του μας γοητεύει με μια φαντασία πάνω στο γνωστό ρεμπέτικο τραγούδι του Γιώργου Μπάτη, την Γυφτοπούλα. Μια σκέτη απόλαυση! 

Tip

Πληροφορίες για το άλμπουμ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Μικρής Άρκτος 

Ένα λιμπρέτο για τον Αριστοφάνη

Ο 34χρονος συγγραφέας Δημοσθένης Παπαμάρκος υπογράφει το λιμπρέτο της μουσικής παράστασης του Νίκου Κηπουργού που βασίζεται στην Ειρήνη του Αριστοφάνη. Η παράσταση μια ανάθεση του Εθνικού Θεάτρου παίχθηκε στην Επίδαυρο και αυτήν την περίοδο βρίσκεται σε περιοδεία ανά την Ελλάδα. Στην Αθήνα θα παιχθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο Ηρώδειο με την συμμετοχή και της Καμεράτα – Ορχήστρα των Χρωμάτων.

Ο Δημοσθένης Παπαμάρκος έγινε γνωστός από την  επιτυχία της συλλογής διηγημάτων Γκιάκ. www.antipodes.gr

Γεύματα σε βαζάκι

Μια οικογενειακή επιχείρηση - η RESONEM I.K.E., που ιδρύθηκε στα τέλη του 2014- στο πιστοποιημένο εργαστήριο της στο Ηράκλειο Αττικής παράγει τη σειρά των έτοιμων γευμάτων delitas και το συνοδευτικό γαλετάκι Galeta galeta. Από τις κύριες δραστηριότητές της είναι η παραγωγή νέων, υγιεινών και καινοτόμων γεύσεων, οικείων όμως στη μεσογειακή διατροφική παράδοση όπως το πλιγούρι με τόνο και sea spaghetti, κινόα με πέστροφα, φακές με λακέρδα κ.α

Tip
www.delitas.gr

Το ροζ φλαμίνγκο στο κέντρο της πόλης

Ο σεφ Βασίλης Καλλίδης μας ξεναγεί στο πρώτο μαγαζί που έστησε στο κέντρο της Αθήνας προσφέροντας γεύσεις από ασιατικό street food. 

Tip

Σκούφου 2-4, Πλάκα

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ydivikos-rolos-vivlion

Περισσότερα από 100 έργα ζωγραφικής, γλυπτά, εγκαταστάσεις και βιντεοεγκαταστάσεις, βιβλία καλλιτεχνών, ηχητικά και διαδικτυακά έργα, περφόρμανς, μεταξύ των οποίων και νέες παραγωγές παρουσιάζονται στο δεύτερο μέρος της εκθεσιακής τριλογίας «Η Άγραφη Βιβλιοθήκη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

karounis

Ο Ζαχαρίας Καρούνης πάει Λαϊκή για να μοιραστεί την χαρά του τραγουδιού και στήνει για δεύτερη σεζόν μια μουσική- θεατρική παράσταση με τον σκηνοθέτη Χρήστο Δήμα

xristougenna-me-tous-neous

Στις 23 Δεκεμβρίου η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης «MOYSA» παρουσιάζει την εορταστική της συναυλία στο πλαίσιο των «Χριστουγέννων στο Μέγαρο» με τη συμμετοχή του ερμηνευτή Θοδωρή Βουτσικάκη

o-troxos-tis-zois

Μια αλληγορική παράσταση του κύκλου της ζωής του ανθρώπου φιλοξενεί το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο στη «Συλλογή φορητών εικόνων και ξυλόγλυπτων» της μόνιμης έκθεσής του

zabetas-xarchakos

Μια μουσική παράσταση -Ζαμπέτας κατά Ξαρχάκο, ο τίτλος της- με τον Σταύρο Ξαρχάκο οδηγό και την Χάρις Αλεξίου στο πλάι του φωτίζει και αναδεικνύει τόσο τις άγνωστες πτυχές του δημιουργού Ζαμπέτα όσο και τις αδιόρατες συγγένειες του

1
sir-barber

Τα υπέρ ή κατά της χρήσης του πράσινου σαπουνιού – με βάση το ελαιόλαδο- για την φροντίδα και την περιποίηση του τριχωτού της ανδρικής κεφαλής

to-fillo

Η Ρόδω Βασιλάκη και ο Νίκος Ψυλλάκης, ένα νέο ζευγάρι γεννημένο στα Χανιά που μοιράζεται τα βάρη τόσο της επαγγελματικής όσο και της οικογενειακής ζωής, καλλιεργεί μια σειρά Κρητικών βοτάνων αποσπώντας διακρίσεις από τον διεθνή διαγωνισμό γευσιγνωσίας «Great Taste Awards»