Η σύναξη των μικροζυθοποιών

Η σύναξη των μικροζυθοποιών

Μικρές, τοπικές παραγωγές από όλη την Ελλάδα έδειξαν στην Θεσσαλονίκη το άλλο πρόσωπο της μπύρας

Η σύναξη των μικροζυθοποιών
H Αλη και η Sknipa έπαιζαν εντόςέδρας. Στο γήπεδο τους. Η πρώτη από την δύο – παιδί της Μικροζυθοποιίας Θεσσαλονίκης- ήρθε από την Σίνδο και η δεύτερη -καρπός των προσπαθειών της Πρότυπης Μικροζυθοποιϊας Θεσσσαλονίκης- έφθασε κατευθείαν από το 17 ο χιλιόμετρο της Οδού Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου. Οι δύο ντόπιες φίρμες μπύρας μαζί με πολλές άλλες από την Αθήνα, τα νησιά κλπ συμμετείχαν στο πρώτο Φεστιβάλ Ελληνικής Μικροζυθοποιίας που έγινε στη Θεσσαλονίκη ( για την ακρίβεια στο Biscotto Cafe, στην πλατεία του εμπορικού κέντρου Mediterranean Cosmos, το διήμερο 7-8 Ιουλίου 2017). 



Μαζί με τις δύο ντόπιες φίρμες που όμως έχουν πετύχει μια πανελλαδική διείσδυση στην αναδυόμενη αγορά της μπύρας των μικρών και τοπικών παραγωγών βρέθηκαν στο Φεστιβάλ: Οι μπύρες Νήσος από το νησί της Τήνου (Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στο νησί της Τήνου, η επωνυμία της εταιρείας), οι μπύρες Corfu Beer της Κερκυραϊκής Μικροζυθοποιίας από το νησί των Φαιάκων, οι μπύρες με το σήμα Donkey από την Ζυθοποϊία Σαντορίνης, η αθηναϊκή Noctua γέννημα- θρέμμα της Πειραιώς στο περιοχή Γκάζι, οι μπύρες της Ζυθοποιιας Χίου ( ειδικά η Fresh Chios Beer), οι μπύρες της εταιρείας Έλιξη Ελληνική Ζυθοποιία (όπως η Marea,η Delphi) με μονάδα παραγωγής λίγο έξω από την Χαλκίδα, οι μπύρες της εταιρείας Kirki Microbrewery Products με έδρα τον Πειραιά (η Kirki και η Pikri), η Zythos Vap από την Ρόδο, οι μπύρες της εταιρείας Κορφή (έδρα, ο Κάτω Άγιος Ιωάννης Πιερίας) όπως η Δίας ή οι δύο VamBeer και τέλος, οι μπύρες με το σήμα Volkan και αναφορά στο νησί της Σαντορίνης. 

Κλείσιμο


Η είσοδος ήταν 5 ευρώ και για τις δύο μέρες και η μπύρα έρεε άφθονη ακολουθώντας τους ρυθμούς της μουσικής. Μια έξυπνη ιδέα – δροσερή, εντελώς καλοκαιρινή- που συγκέντρωσε νεαρόκοσμο που γνώρισε τις μικρές, τοπικές παραγωγές από όλη την Ελλάδα. 

Για τέλος, κράτησα μια σκέψη: Τέτοιες εκδηλώσεις είναι και μια εναλλακτική σκέψη για διέξοδο στη παραγωγή. Πόσοι μέσα από τους συμμετέχοντες νέοι χημικοί και τεχνολόγοι τροφίμων δεν έκαναν ήδη την σκέψη… Μην ξεχνάμε, ότι η Θεσσαλονίκη είναι μια φοιτητούπολη όπως επίσης και οι σπουδές πρέπει να βρίσκουν κανάλια επικοινωνίας με τον κόσμο της παραγωγής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης