Ένα escape room με παράθυρο στα ‘80s!

Ένα escape room με παράθυρο στα ‘80s!

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση φιλοξενεί ένα escape room με αναφορά στη δεκαετία του 1980 και ο Δημήτρης Βαρελάς του Paradox Project μάς δίνει περισσότερες λεπτομέρειες

Ένα escape room με παράθυρο στα ‘80s!
Αυτή την περίοδο δύο πολιτιστικοί πόλοι της Αθήνας μάς ταξιδεύουν σε μία από τις πιο έντονες δεκαετίες της Μεταπολίτευσης: τα ‘80s. Η αρχή έγινε με την Τεχνόπολη, όπου φιλοξενείται η must-see έκθεση «GR80s: Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη»
. Πριν από λίγες ημέρες, μπήκε στον χορό και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, η οποία φιλοξενεί παράλληλες εκδηλώσεις.

Ανάμεσα σε αυτές, είναι και μία δράση που συνδυάζει ένα σχετικά πρόσφατο trend με την εμβληματική δεκαετία. Η Στέγη συνεργάστηκε με το Paradox Project, το πρώτο escape house στην Ελλάδα, για τη δημιουργία του «Απόδραση από τα ‘80s», ενός escape room με άφθονες αναφορές στη δεκαετία του VHS και της ντισκοτέκ. Μίλησα με τον Δημήτρη Βαρέλα του Paradox, για να μου δώσει λίγες παραπάνω πληροφορίες για τη δράση.

Κλείσιμο
Αρχικά, βέβαια, μπαίνω στον πειρασμό και τον ρωτώ για την έκθεση “GR80s”, που αποτέλεσε και το σημείο εκκίνησης για τις παράλληλες εκδηλώσεις. «Η έκθεση “GR80s” φάνηκε αμέσως τι αντίκτυπο έχει! Είναι τρομερό πώς μια δεκαετία που την περίοδο εκείνη φαινόταν… κάπως, οι περισσότεροι που τη ζήσαμε τη θυμόμαστε τόσο νοσταλγικά. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως ήταν μια μεγάλη μεταβατική περίοδος για την Ελλάδα, σε πολλούς τομείς», αναφέρει ο ίδιος. 



Και αμέσως συμπληρώνει: «Το ενδιαφέρον είναι πως υπάρχουν ένα σωρό εκθέσεις, ομιλίες, workshops και αφιερώματα, οπότε ο καθένας μπορεί να βρει κάτι που να τον αφορά πιο προσωπικά. Είναι τιμή μας ως Paradox Project να παρουσιάζουμε ένα βιωματικό παιχνίδι απόδρασης που ταυτόχρονα να διαδραματίζεται στα '80s, αλλά και να παρουσιάζει κάτι καινούργιο σε κάποιους που πιθανώς δεν τους είχε δοθεί η ευκαιρία ακόμα να το δοκιμάσουν».

Και κάπως έτσι, μπαίνουμε στο… ψητό. «Το concept του παιχνιδιού είναι εμπνευσμένο από την έκθεση “GR80s”. Προσπαθήσαμε να επιλέξουμε τι μας τραβάει στη δεκαετία που γεννηθήκαμε και να του δώσουμε το δικό μας παράδοξο twist!», μου εξηγεί ο Δημήτρης.

Όσο για το τι θυμάται ο ίδιος από τη συγκεκριμένη δεκαετία; «Γεννημένος τη δεκαετία του '80 και εγώ, έχω εκεί πίσω τις πρώτες μου αναμνήσεις: Thundercats, Μάικλ Νάιτ και Κιτ, Φοφίκο, παιδικές χαρές, ατελείωτες ώρες ποδηλάτου, βουτιές στα βράχια της Βάρκιζας, Πωλίνα και τόσα άλλα που δεν ξεχνιούνται ποτέ!», μου απαντά.



Η συζήτηση επιστρέφει στο παιχνίδι, καθώς θέλω να μάθω λεπτομέρειες. «Το παιχνίδι θα έχει διάρκεια 45 λεπτά και ο αριθμός των παιχτών που μπορούν να απαρτίζουν την ομάδα είναι από δύο έως πέντε. Επίσης προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα παιχνίδι που να λειτουργεί ταυτόχρονα ως σωστή εισαγωγή στα escape rooms για τις ομάδες που δεν έχουν ξαναπαίξει, αλλά επίσης να είναι challenging και fun και για όσους έχουν παίξει κάποια παιχνίδια.

»Καμία σχέση δηλαδή με το original Paradox Project, που είναι το μεγαλύτερο σε διάρκεια στην Ελλάδα (3 ώρες), διαδραματίζεται σε ένα ολόκληρο κανονικό σπίτι και θεωρείται αρκετά υψηλού επιπέδου δυσκολίας», καταλήγει ο Δημήτρης. Όσο για τα πιο χρηστικά, το escape room φιλοξενείται στον εκθεσιακό χώρο στο υπόγειο της Στέγης και θα λειτουργήσει από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 12 Απριλίου. Ηλεκτρονικές κρατήσεις μπορείτε να κάνετε εδώ.

Info
Δείτε το event στο Facebook εδώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης